Skidsemester Campitello - Dolomiternas hjärta!

Val di Fassa

Val di Fassa är beläget i den sydvästra delen av Dolomiterna i Trentino, och gränsar till Sydtyrolen. Den idylliska dalen omgärdas av några av Dolomiternas mest berömda bergstoppar, som den så kallade Rosengården (2 983 m), Sasso Lungo (3 181 m), den våldsamma Sella-gruppen och den imponerande glaciären Marmolada (3 342 m). Den lilla Avisio-floden slingrar sig genom den trespråkiga dalen (tyska, italienska, ladinska) och de uppskattade orterna.

Med nästan 126 km pister och 58 liftar är det ett av de största skidområdena i Dolomiti Superski och erbjuder anslutning till världsberömda Sellaronda. Val di Fassa, vars viktigaste inkomstkälla är turismen, erbjuder vid sidan av ett förstklassigt skidområde ett omväxlingsrikt fritidsutbud med en rad möjligheter till sport och återhämtning, tradition och kultur, gästvänlighet och naturligtvis det utsökta trentinska köket.

Campitello - Dolomiternas hjärta!

På en höjd av 1 448 meter sträcker sig ett av de viktigaste vintersportcentren i Val di Fassa. Den lugna orten Campitello ligger framför det majestätiska panoramat tillhörande Langkofel (3 184 meter) och Col Rodella (2 485 meter) och erbjuder en direkt anslutning till Sellaronda. Gränslös skidglädje är därmed garanterad! Med linbanan når du Col Rodella bekvämt på 2 485 meters höjd, där du kan börja din dag i pisterna. Tack vare de många soldagarna i orten kan du sätta dig i solen efter skidåkandet och njuta av det vackra landskapet. Under eftermiddagen lockar gemytliga caféer med kaffe eller campari i solen och hos de familjedrivna pizzeriorna kan du skämma bort dig med hemlagad pizza och pasta. Under den årliga karnevalen arrangeras ett vandringståg med utklädda deltagare, som är en sevärd upplevelse för varje semesterfirare.

Boenden i Campitello

Karta Förstora

1 Boenden: Campitello

Alla priser per person
Last-Minute & More kan bokas bokas mot förfrågan
 • Sortering efter:
 • Stjärnkategori
 • Betyg
 • Pris
 • 86%
  15 Antal omdömen:
  86% Rekommendationsnivå:
  8.8 Ort
  9.5 Skidområde
  7.9 Boende
  Boende

  Välskötta, komfortabla och 4-stjärniga Hotel Garni Aritz ligger i centrum av orten Campitello. Till linbanan "Col Rodella" är det ca 200 meter. Det gemytliga huset förfogar över en reception, bar med wifi (mot avgift), lounge, lekrum med pingis och skidrum. Därutöver finns ett wellnessområde (inkl.) med bastu, ångbastu, "kneipp"-bassäng, …
  Detaljer om boendet

  Inkluderade tjänster

  Liftkort motsvarande ett värde upp till 2 227 kr ingår! Alla inkluderade tjänster

  fullbokat
  1 0 4
Last-Minute & More kan bokas bokas mot förfrågan

Kundomdömen

Campitello

45 Antal omdömen:
86% Rekommendationsnivå:
Ort 8.8
Skidområde 9.5

Information om skidområdet

Fassa-Carezza

Högsta punkt: 2 485 m
Lägsta punkt: 1 320 m
Höjd skidort: 1 448 m
Liftar: 58
Släpliftar: 17
Sittliftar: 30
Kabinbanor: 11
Pister totalt: 126 km
Pister:
33 km
Pister:
83 km
Pister:
10 km

Pistkarta