Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare : inte viktigt Snowpark : inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter : inte viktigt Liftar och bergbanor : inte viktigt Land : alla
Längdskidspår i km : alla Kundomdömen : alla Pris per person : alla
Familjer och barn : inte viktigt After ski : inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Award

Kundomdömen

Antholz

63 Antal omdömen:

98 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,9
Skidområde 9,3

Information om skidområdet

Kronplatz

Högsta punkt: 2 275 m
Lägsta punkt: 973 m
Höjd skidort: 1 241 m
Liftar totalt: 32
Släpliftar: 6
Sittliftar: 5
Kabinbanor: 21
Pister totalt: 119 km
Pister:
52 km
Pister:
42 km
Pister:
25 km

Skidområde Kronplatz

Skidområdet runt Kronplatz (2 275 meter), Sydtyrolens skidberg nummer 1, har med liftkortet "Kronplatz" mer att erbjuda än den vanliga skidglädjen. Tack vare en rad konstsnöanläggningar räknas området som snösäkert från december till april, 119 km pister och 32 moderna liftanläggningar på mellan 973 och 2 275 meters höjd, samt ett stort utbud erbjuder oförglömligt skidnöje för såväl stor som liten.

För nybörjare, barn och familjer passar framför allt den åttasitsiga gondolliften ”CroniExpress” bra. Här väntar en 100 m bred pist med 160 meters höjdskillnad. Kronplatz räknas totalt sett som ett mycket familjevändligt skidområde med ett stort utbud för barn. På toppen av Kronplatz befinner sig t.ex. ”Croniworld”, där föräldrar kan iaktta sina barns framsteg och, i princip bredvid, njuta av en underbar 360-graders panoramavy.

Erfarna åkare bör ställa sina färdigheter på prov i de branta passagerna i dalnedfarterna ”Sylvester” och ”Herrnegg”. Två nedfarter är utrustade med strålkastarbelysning och där erbjuds kvällsskidåkning. Snowboardåkare kommer till sin rätt i halfpipen. Inget annat skidområde presenterar sig så mångsidigt och omväxlingsrikt som Kronplatz! Området är även känt som värdort för diverse sportevenemang som t.ex. världscupen i snowboard.

Säsongen 2016/17 gjorde Kronplatz nya investeringar i form av en ny 2,9 km lång blå nedfart. Många pister, däribland Furcia 9 och 12 har breddats, konstsnöanläggningar har förbättrats och sittliften PLATEAU har gjorts barnvänlig.

För ett ännu större utbud kan du utöka liftkortet till "Dolomiti Superski" och därmed få 1 200 pistkilometer, 450 liftanläggningar och 30 snowparker att välja mellan!

Vid många liftkortskassor i skidområdet "Kronplatz" finns tillgång till kostnadsfria Wi-Fi Hotspots. Dessutom står ytterligare Hotspots till förfogande vid bergstationer och i restauranger med uppgraderingen till liftkortet "Dolomiti Superski" i de olika skidområden.

Här finns fina möjligheter för alla som gillar kvällsskidåkning! Ett perfekt ställe för sen skidåkning är Korer-nedfarten i Reischach. Längs en sträcka på 1,7 km kan man åka även efter att solen gått ner. Öppettiderna för kvällsåkningen är tisdagar och lördagar kl 19.30 till 22. I Korer-nedfarten kan man även åka kälke.

Även i St. Vigil kan man glida nedför en strålkastarbelyst skidbacke. Den ca 700 meter långa nedfarten Cianross håller extraöppet för både skidåkning och kälkåkning tisdagar, torsdagar och söndagar kl 20 till 22.

En ytterligare, ca 1,3 km lång kvällsnedfart finns i Terenten. Här ges möjlighet att, kl 19 till 21.30 på tisdagar och fredagar, avsluta dagen med några sköna svängar i strålkastarskenet.

Sist men inte minst finns också en kvällsöppen pist i Taisten. Med liften Guggenberg/Taisen kan man ge sig ut i en 1,5 km lång pist varje fredag kl 19.30 till 22. Skidområdet Kronplatz var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Italien
Klicka här för att förstora pistkartan.

Experttestresultat för Kronplatz

Testresultatet för Kronplatz baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,5 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Antholz

Karta Förstora

Sök…
: Skidområde Antholz
För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.