Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare : inte viktigt Snowpark : inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter : inte viktigt Liftar och bergbanor : inte viktigt Land : alla
Längdskidspår i km : alla Kundomdömen : alla Pris per person : alla
Familjer och barn : inte viktigt After ski : inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Award

Kundomdömen

Maria Alm

162 Antal omdömen:

96 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,7
Skidområde 8,8

Information om skidområdet

Hochkönig

Högsta punkt: 1 900 m
Lägsta punkt: 800 m
Höjd skidort: 800 m
Liftar totalt: 36
Släpliftar: 22
Sittliftar: 9
Kabinbanor: 5
Pister totalt: 112 km
Pister:
52 km
Pister:
41 km
Pister:
19 km
Opistade nedfarter: 8 km

Skidområde Hochkönig

Liftkortet ”Ski amadé” erbjuder pistglädje med 760 pistkilometer och 270 liftanläggningar (se skidregion). Ett enda liftkort räcker alltså därmed för regionerna "Salzburger Sportwelt", "Schladming-Dachstein", "Gastein", "Hochkönig" och "Großarltal". Här får definitivt varje åkare valuta för pengarna!

Maria Alms lokala berg, skidområdet vid Hochkönig (2 941 meter), är framför allt känt för sin höga snösäkerhet. Skulle det dock inte snöa lika mycket som man hoppats svarar snömaskiner för ostörd åkglädje. Med 120 km perfekt preparerade pister och 36 moderna liftanläggningar erbjuder det barnvänliga skidområdet åknjutning för varje vintersportälskare. Den svåraste pisten är den 1 km långa Hochmaist. Även i Maria Alm, vid Aberg-Langeck (1 900 meter), finns utmanande nedfarter, som även nybörjare kan ta sig ner för. Nedfarterna vid Simmerliften lyses flera gånger i veckan upp med strålkastarbelysning och här erbjuds kvällsskidåkning. Freestyle-fans kan gå loss i snowparken med tables, slides och jumps vid Aberg. Dessutom finns även några härliga freeridemöjligheter där. Mellan de olika områdena kör en skidbuss som är gratis för innehavare av liftkort.

Med "Königstour" erbjuder Skiregion Hochkönig en vacker skidrunda - en av de längsta i Alperna. Sträckan är 32 km lång och passar bra som en dagstur för hela familjen. Sedan 2012 förbinder Königstour skidområdena Mühlbach, Dienten och Maria Alm med varandra, och 2014 utnämndes sträckan till bästa skidrunda.

Vill du dela alla intryck som du har samlat under skiddagen med vänner och släkt? Inga problem! I skidområdet Hochkönig finns det flera Wi-Fi-hotspots . Där ges en enkel och kostnadsfri internettillgång vid funparks, liftstationer och stugor. Som första österrikiska linbana är Kings Cab dessutom utrustad med en Wi-Fi-hotspot.

Österrike bjuder på en rad möjligheter för kvällsskidåkning. Och det gäller även Maria Alm vid Hochkönig. Flera gånger i veckan lyses pisten vid Simmerl-liften upp, mellan kl 18.30 till 21.30. Förutom avslappnat kvällsskidåkningsnöje i nedfarten, erbjuds även åkning kvällstid i nybörjarparken Natrun, där alla fans av freestyleåkning kan gå loss. Kvällsliftkorten för kvällsskidåkning kan köpas på plats. Den som har ett "Hochkönig Card" får gratis kvällsskidåkning en gång per vistelse.

Ytterligare en höjdpunkt på kvällen är Snow-Show i "Magic Area" vid Simmerl-liften, som arrangeras varje tisdag från kl 21 från slutet av december till mitten av mars. Här kan man titta på formationsskidåkning, freestyle- och stuntåk samt fackelvandringar och fyrverkerier. Inträdet är gratis. Skidområdet Hochkönig var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike
Klicka här för att förstora pistkartan.

Experttestresultat för Hochkönig

Testresultatet för Hochkönig baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,4 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Maria Alm

Karta Förstora

Sök…
: Skidområde Maria Alm
För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.