Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare : inte viktigt Snowpark : inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter : inte viktigt Liftar och bergbanor : inte viktigt Land : alla
Längdskidspår i km : alla Kundomdömen : alla Pris per person : alla
Familjer och barn : inte viktigt After ski : inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Award

Kundomdömen

Neukirchen am Großvenediger

129 Antal omdömen:

100 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,7
Skidområde 9,0

Information om skidområdet

Wildkogel-Arena

Högsta punkt: 2 150 m
Lägsta punkt: 820 m
Höjd skidort: 856 m
Liftar totalt: 19
Släpliftar: 10
Sittliftar: 4
Kabinbanor: 5
Pister totalt: 64 km
Pister:
29 km
Pister:
26 km
Pister:
9 km

Videor

Skidområde Wildkogel-Arena

"Wildkogel-Arena", som ligger mellan Kitzbüheler Alpen och Tauern-kammen, erbjuder skid- och snowboardåkare goda möjligheter till en lyckad skidsemester med 64 pistkilometer.

Skidområdet förfogar över 19 moderna och bekväma liftar, med allt från knappliftar till den nybyggda 10-personerskabinbanan "Ganzer X-press". Från Bramberg utgår liften Smaragdbahn, och från Neukirchen utgår liften Wildkogelbahn. Väl uppe på toppen väntar utsiktsterrasser som bjuder på en mäktig panoramautsikt över Hohe Tauerns nationalpark med sina många tretusenmeterstoppar och den högsta "Salzburgaren", i form av Großvenediger (3 666 meter). Skidområdet är särskilt populär hos barnfamiljer, och svårighetsgraden är oftast lätt till medelsvår. De härligt breda pisterna ger gott om utrymme för carving- och snowboardåkare.

För lite yngre talanger finns barnanpassade nybörjarområden både i skidbacken vid Premisliften i Neukirchen, samt vid familjeliften Wennsergletscher i Bramberg. De allra minsta blir ompysslade i barnlandet "Kogel-Mogel". Tack vare strålkastarbelysning kan man även åka skidor kvällstid i några nedfarter, och freestyleåkare får verkligen valuta för pengarna i den nya funparken vid knappliften "Wolkenstein".

Dalnedfarterna till Neukirchen och Bramberg är båda utrustade med konstsnöanläggningar. Nedfarten till Bramberg är med sina 14 km skidområdets längsta, och här ligger också världens längsta upplysta rodelbana.

Skidområdet "Wildkogel-Arena" har dessutom utmärkt sig som ett särskilt miljövänligt skidområde. Sedan 2010 finns här på 2 100 meters höjd Europas högst belägna solkraftverk – en fotovoltaikanläggning, som står för 75 % av Wildkogelliftarnas strömförsörjning. Dessutom är Wildkogel-Arena medlem i "Alpinen Perlen", och är därmed ett utlovat miljövänligt semestermål.

Ännu mer omväxling och härlig skidåkning fär man genom att uppgradera sitt liftkort till "Zillertal Arena". Längs 143 pistkilometer och med 52 liftar bjuds man på ett mångsidigt utbud i alla svårighetsgrader. Med nästan hundraprocentig snösäkerhet och skidåkning på upp till 2 500 meters höjd vågar vi lova en perfekt skidsemester för hela familjen.

Många skidområden i Österrike håller öppet inte bara dagtid, utan även på kvällen, tack vare strålkastarförsedda nedfarter. Och även i Neukirchen am Großvenediger kan man ägna sig åt kvällsskidåkning. Kvällsskidområdet är litet men bra, och är ett perfekt kvällsnöje för familjer, eller för de som helt enkelt inte kan få nog av skidåkningen, och vill fortsätta skidnöjet även på kvällen. Pisterna vid släpliften Premis utökar sina öppettider två gånger i veckan. Varje tisdag och onsdag tänds strålkastarna mellan kl 17 och 20.30, och möjliggör därmed kvällssåkning. Kvällsnedfarten är av lätt svårighetsgrad, och har en längd av ca 500 meter. Liftkort för kvällsskidåkning kan köpas på plats. Skidområdet Wildkogel-Arena var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike
Klicka här för att förstora pistkartan.

Experttestresultat för Wildkogel-Arena

Testresultatet för Wildkogel-Arena baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,1 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Neukirchen am Großvenediger

Karta Förstora

Sök…
: Skidområde Neukirchen am Großvenediger
För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.