Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare : inte viktigt Snowpark : inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter : inte viktigt Liftar och bergbanor : inte viktigt Land : alla
Längdskidspår i km : alla Kundomdömen : alla Pris per person : alla
Familjer och barn : inte viktigt After ski : inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Award

Kundomdömen

Hinterglemm

180 Antal omdömen:

95 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,6
Skidområde 9,1

Information om skidområdet

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Högsta punkt: 2 096 m
Lägsta punkt: 830 m
Höjd skidort: 1 003 m
Liftar totalt: 70
Släpliftar: 20
Sittliftar: 22
Kabinbanor: 28
Pister totalt: 270 km
Pister:
140 km
Pister:
112 km
Pister:
18 km

Skidområde Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Med liftkortet "Skicircus Saalbach Hinterglemm Fieberbrunn" har du, sedan december 2015, tillgång till sagolika 270 pistkilometer (inkl. opistade nedfarter), sömlöst sammankopplade i liftkortsförbundet "Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn". Under mottot "två förbundsländer, ett liftkort" räknas sammankopplingen mellan Skicircus och Fieberbrunn, med totalt 70 liftar och ett gigantiskt utbud av nedfarter, till ett av världens största skidområden.

Tiopersonersgondolen "TirolS" är en viktig pusselbit i sammankopplingen, och har hjälpt till att utvida pistutbudet med 20 procent. Den går från dalstationen vid Reckmoos-Süd till mellanstationen i Hörndlingergrabens dalgång och sedan upp till Reiterkogel, till centrum av Skicircus. Här finns pistnöje på upp till 2 100 meters höjd! Skicircus förfogar över en mängd carvingsträckor, puckelpister, branta backar, en tävlingsbana med tidsmätning och två strålkastarbelysta nedfarter. En armada av konstsnöanläggningar hjälper till att skapa extra hög snösäkerhet.

Även efter sammankopplingen med Fieberbrunn har Skicircus fortsatt med sina uppgraderingar. Liften Schönleitenbahn i Vorderglemm har gjorts om från stågondol till bekväm sittgondol, och den nya 12-personersexpressen i Hinterglemm ger en avbrottsfri övergång från Zwölferkogel till Westgipfel.

För den som vill upptäcka sportiga nedfarter runt Hinterglemm, och samtidigt vill lägga en massa höjdmeter bakom sig, kan vi rekommendera den 23 km långa Hinterglemmrundan. Den leder runt orten, längs Glemmtals båda sluttningar. Freestyleåkare kan gå loss i Funpark Hinterglemm. Här väntar halfpipe (70 meter lång, 4 meter hög), rails, funbox, corner, big air, straight jump, banks, BX parcours och en "Snowskate Area" och här får både freestyleåkare och fans av boardercross valuta för pengarna.

Proffs kan sätta sina färdigheter på prov längs nedfarterna "Zwölferkogel Nord" och "Schattberg Nord". Härliga freeridemöjligheter finns t.ex. vid Zwölferkogel-West och Schattberg-West – två tips som bara är för erfarna åkare. I hela Skicircus finns över 40 Wi-Fi-hotspots till förfogande.

Om skidåkningen i liftkortsförbundet inte är nog, så kan du uppgradera ditt liftkort till Super Ski Card (se skidregion). Det gäller t.ex. även i skidområdena Wilder Kaiser - Brixental, Schneewinkel och Ski Juwel (Alpbachtal och Wildschönau). Därmed kan du uppleva gränslöst skidnöje längs 2 750 pistkilometer i 23 skidregioner i Tyrolen och Salzburg!

Kvällstid, efter de normala öppettiderna, finns en rad skidområden i Österrike som håller öppet för kvällsskidåkning. Dit räknas Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, som har ett antal nedfarter för skidåkning kvällstid. I Hinterglemm kan man ägna sig åt kvällsåkning från måndag till lördag ända fram till kl 21.30 (enligt säsongen 2016/2017). Liften som håller öppet och sköter transporten till insteget i kvällsnedfarten är Unterschwarzachbahn. Där finns också en "Nightpark" där alla nattugglor kan gå loss och hoppa även efter solnedgången. En annan möjlighet för kvällsskidåkning finns i Leogang vid Schanteiliften. Denna knapplift håller öppet varje måndag, torsdag och lördag kl 19 till 21.30, från jul till mitten av mars (enligt säsongen 2016/2017), och erbjuder då skidnöje kvällstid längs en ca 500 meter lång strålkastarupplyst nedfart. Kvällsskidåkningen är kostnadsfri för alla innehavare av ett giltigt liftkort. Skidområdet Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike
Klicka här för att förstora pistkartan.

Experttestresultat för Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Testresultatet för Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,6 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Hinterglemm

Karta Förstora

Sök…
: Skidområde Hinterglemm
För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.