Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare : inte viktigt Snowpark : inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter : inte viktigt Liftar och bergbanor : inte viktigt Land : alla
Längdskidspår i km : alla Kundomdömen : alla Pris per person : alla
Familjer och barn : inte viktigt After ski : inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Award

Kundomdömen

Saalbach

413 Antal omdömen:

98 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,2
Skidområde 9,4

Information om skidområdet

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Högsta punkt: 2 096 m
Lägsta punkt: 830 m
Höjd skidort: 1 003 m
Liftar totalt: 70
Släpliftar: 20
Sittliftar: 22
Kabinbanor: 28
Pister totalt: 270 km
Pister:
140 km
Pister:
112 km
Pister:
18 km

Skidområde Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Med liftkortet "Skicircus Saalbach Hinterglemm Fieberbrunn" har du tillgång till sagolika 240 pistkilometer, sömlöst sammankopplade i liftkortsförbundet "Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn". Under mottot "två förbundsländer, ett liftkort" räknas sammankopplingen mellan Skicircus och Fieberbrunn, med totalt 70 liftar och ett gigantiskt utbud av nedfarter, till en av världens största skidområden.

Tiopersonersgondolen "TirolS" är en viktig pusselbit i sammankopplingen, och har hjälpt till att utvidga pistutbudet med 20 procent. Den går från dalstationen vid Reckmoos-Süd till mellanstationen i Hörndlingergrabens dalgång och sedan upp till Reiterkogel, till centrum av Skicircus. Här finns pistnöje på upp till 2 096 meters höjd! Skicircus förfogar över en mängd carvingsträckor, puckelpister, branta backar, en tävlingsbana med tidsmätning och två strålkastarbelysta nedfarter. En armada av konstsnöanläggningar hjälper till att skapa extra hög snösäkerhet.

För den som vill utforska de blå njutarnedfarterna i Saalbach, (inklusive VM-backen vid Kohlmais), kan vi rekommendera Saalbachrundan. Den leder 16 km runt orten, nedför Glemmtals båda sluttningar.

Proffs kan sätta sina färdigheter på prov längs nedfarterna "Zwölferkogel Nord" och "Schattberg Nord". Härliga freeridemöjligheter finns t.ex. vid Zwölferkogel-West och Schattberg-West – två tips som bara är för erfarna åkare. Längs funcross-sträckorna och de svarta och krävande nordbackarna får alla freeriders något att bita i. För freestyleåkare är Skicircus ett verkligt paradis: här kan du gå loss i tre snowparks och längs en boardercrossbana. I hela Skicircus finns över 30 Wi-Fi-hotspots till förfogande.

Liftkortsförbundet Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn är ett enormt och livfullt skidområde, och bjuder på en rad mångsidiga pister, inramat av en fantastiskt vacker bergskuliss. Erfarna skidåkare på jakt efter en speciell upplevelse hittar här förgrenade nedfarter, puckelpister samt speedsträckor och snowparker som bara väntar på att uforskas. Perfekt för en proffsskidsemester!

Men skidområdet har även ett stort utbud av enklare blå och gröna pister. Hela 140 km är lämpade för skidsemestrande nybörjare. Även barnfamiljer får valuta för pengarna. Precis vid dalstationen för Asitzkabinenbahn finns exempelvis Leo's Kinderland. Övningsområdet med transportbandslift, barnkarusell, snöigloos och en riddarborg är perfekt för barn som vill göra sina första svängar i snön. Det är inte för inte som Saalbach hör till Alpernas populäraste skidområden – här finns passande områden för alla.

Om skidåkningen i liftkortsförbundet inte är nog, så kan vi rekommendera en uppgradering av liftkortet till Super Ski Card (se skidregion). Det gäller t.ex. även i skidområdena Wilder Kaiser - Brixental, Schneewinkel och Ski Juwel (Alpbachtal och Wildschönau). Därmed kan du uppleva gränslöst skidnöje längs 2 750 pistkilometer i 23 skidregioner i Tyrolen och Salzburg!

Det finns ett otal kvällsskidområden i Österrike, där ett antal nedfarter lyses upp för att möjliggöra skidåkning även efter att solen gått ner. Det gäller också för området kring Saalbach och för skidområdet Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, där kvällsskidåkning erbjuds på vissa bestämda dagar. Den runt 1,2 km långa kvällsnedfarten vid liften Unterschwarzbahn i Hinterglemm håller öppet måndag till lördag fram till kl 21.30 (enligt vintern 2016/2017). Där finns också en "Nightpark", vars strålkastarbelysta funpark är populär hos experter och freeriders. Även i Leogang finns en upplyst nedfart för kvällsåkning. Den ca 500 meter långa nedfarten är belägen vid knappliften Schanteilift, och håller öppet mellan kl 19 till 21.30 varje måndag, torsdag och lördag mellan jul och mitten av mars (enligt vintern 2016/2017). För alla som har ett giltigt liftkort är kvällsskidåkningen kostnadsfri. Skidområdet Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike
Klicka här för att förstora pistkartan.

Experttestresultat för Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Testresultatet för Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,6 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Saalbach

Karta Förstora

Sök…
: Skidområde Saalbach
För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.