Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare : inte viktigt Snowpark : inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter : inte viktigt Liftar och bergbanor : inte viktigt Land : alla
Längdskidspår i km : alla Kundomdömen : alla Pris per person : alla
Familjer och barn : inte viktigt After ski : inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Award

Kundomdömen

Saalfelden

57 Antal omdömen:

98 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,4
Skidområde 9,4

Information om skidområdet

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Högsta punkt: 2 096 m
Lägsta punkt: 830 m
Höjd skidort: 744 m
Liftar totalt: 70
Släpliftar: 20
Sittliftar: 22
Kabinbanor: 28
Pister totalt: 270 km
Pister:
140 km
Pister:
112 km
Pister:
18 km

Skidområde Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Med liftkortet "Skicircus Saalbach Hinterglemm Fieberbrunn" har du, sedan december 2015, tillgång till sagolika 270 pistkilometer (inkl. opistade nedfarter), sömlöst sammankopplade i det nya liftkortsförbundet "Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn". Under mottot "två förbundsländer, ett liftkort" räknas sammankopplingen mellan Skicircus och Fieberbrunn, med totalt 83 liftar och ett gigantiskt utbud av nedfarter, till en av världens största skidområden. Den nya tiopersonersgondolen "TirolS" är en viktig pusselbit i sammankopplingen, och har hjälpt till att utvidga pistutbudet med 20 procent. Den går från dalstationen vid Reckmoos-Süd till mellanstationen i Hörndlingergrabens dalgång och sedan upp till Reiterkogel, till centrum av Skicircus. Här finns pistnöje på upp till 2 096 meters höjd!

Från Saalfelden tar man sig på några minuter till Leogang och insteget till "Skicircus". Backarna ovanför Leogang är övervägande blå och lättåkta. För de allra minsta finns ett barnland. En tävlingssträcka med tidsmätning och den svarta nedfarten Tarlack är något att bita i för erfarna åkare. Gondolbanan leder genom Asitz till Glemmtal, där härliga carvingnedfarter, en rad puckelpister, branta backar och två strålkastarbelysta nedfarter väntar. Proffsen kan ställa sina färdigheter på prov längs nedfarterna "Zwölferkogel Nord" och "Schattberg Nord". Vid t.ex. Zwölferkogel-West och Schattber-West finns fantastiska freeridemöjligheter, som man behöver ha lite erfarenhet för att kunna bemästra. I hela "Skicircus" finns dessutom över 30 st Wi-Fi-hotspots till förfogande.

Om du förutom skidåkningen i det nya liftkortsförbundet också vill lära känna andra skidområden, så kan du uppgradera ditt liftkort till Super Ski Card (se skidregion). Det gäller t.ex. även i skidområdena Wilder Kaiser - Brixental, Schneewinkel och Ski Juwel (Alpbachtal och Wildschönau). Med ett enda liftkort kan du uppleva gränslöst skidnöje längs 2 750 pistkilometer i 25 skidregioner i Tyrolen och Salzburg!

Skidåkning kvällstid är en populär aktivitet i Österrike. I landet finns många kvällsskidområden med nedfarter som håller liftarna öppna även efter de vanliga öppettiderna. I skidområdet Skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang, inte långt från Saalfelden, erbjuds en möjlighet till kvällsskidåkning vid Schanteilliften. Den ca 500 meter långa kvällspisten lyses upp för sent skidnöje på måndagar, torsdagar och lördagar kl 19 till 21.30 (enligt säsongen 2016/2017), från jul till mitten av mars. Ytterligare en strålkastarförsedd nedfart för kvällsskidåkning finns i Hinterglemm. Liften Unterschwarzbahn sköter transporten till insteget för den ca 1,2 km långa upplysta nedfarten, som håller öppet måndag till lördag fram till kl 21.30 (enligt säsongen 2016/2017), I "Nightpark", som finns i närheten av nedfarten, väntar hopp på alla äventyrslystna åkare. Alla med ett giltigt liftkort har även kostnadsfri tillgång till kvällsskidåkning. Skidområdet Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike
Klicka här för att förstora pistkartan.

Experttestresultat för Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Testresultatet för Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,6 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter