Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare : inte viktigt Snowpark : inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter : inte viktigt Liftar och bergbanor : inte viktigt Land : alla
Längdskidspår i km : alla Kundomdömen : alla Pris per person : alla
Familjer och barn : inte viktigt After ski : inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Award

Kundomdömen

Bad Häring

105 Antal omdömen:

95 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,2
Skidområde 9,1

Information om skidområdet

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Högsta punkt: 1 957 m
Lägsta punkt: 620 m
Höjd skidort: 650 m
Liftar totalt: 90
Släpliftar: 39
Sittliftar: 35
Kabinbanor: 16
Pister totalt: 284 km
Pister:
122 km
Pister:
129 km
Pister:
33 km
Opistade nedfarter: 23 km

Skidområde SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Med liftkortet ”SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental” har du tillgång till ett av Österrikes största sammanhängande skidområden! SkiWelt har flera gånger korats till ett av världens bästa skidområden. 90 moderna liftanläggningar, 284 pistkilometer, varav 23 km är opreparerade (254 km av dem är möjliga att underhållas av snökanoner), samt tre snowparker ger dig oändligt med skidnöje. Oavsett om man är stor eller liten, nybörjare eller proffs så får man verkligen valuta för pengarna. Med skidbussen tar du dig kostnadsfritt från Bad Häring direkt till Hopfgarten, vilket ger ett snabbt insteg i SkiWelt.

Med gondolbanan har du genom Hochsöll en perfekt förbindelse till pisterna på Hohe Salve - härifrån tar du dig til resten av skidområdet! Den 7,3 km långa dalnedfarten till Söll till kräver god kondition medan äventyrliga åkare får valuta för pengarna med den 2 km långa svarta pisten vid Kälbersalven-liften. För freerideåkare finns Salvistanedfarten och snowboardåkare gläds över snowpark Söll med tables, kicker och rails. Westendorf och Ellmau förfogar också över snowparks med quarterpipe och andra coola element. Ren "höjdglädje" utlovar också de 77 raststationerna som omger skidområdet.

En särskild upplevelse är kvällsskidåkningen i Österrikes största kvällsskidåkningsområde. Både lokalinvånare och gäster ger sig ut i de nypreparerade backarna för några kvällssvängar.

Om du har med dig barnen på semestern, eller om du själv älskar sagor, rekommenderar vi verkligen att du testar den nya upplevelsegondolen för 10 personer i SkiWelt Söll. Här finns mycket att utforska, baserat på historien om "Lycko-Hans"!

Med uppgraderingen till Super Ski Card (se skidregion) ges tillgång till ännu mer skidnöje: liftkortet ger dig gränslös skidåkning i 23 skidregioner i Tyrolen och Salzburg med 937 liftar och över 2 750 pistkilometer.

Den som valt att skidsemestra i Bad Häring får också möjligheter till kvällsskidåkning. I SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental håller Söll, Brixen och Westendorf nedfarter öppna även kvällstid. Österrikes största kvällsskidområde ligger i SkiWelt Söll, där hela 10 km preparerade nedfarter står till förfogande kvällstid från onsdag till lördag. I de fem nedfarterna i området vid gondolliften Hochsöll och vid sittliftarna Keat och Hexen6er lyser strålkastarna till kl 21.30. Förutom de många pisterna lyses även Fun-Arena "Hans im Glück" vid fyrastolsliften upp, för att möjliggöra kvällsåkning. Kvällsskidåkning i Söll är något unikt, och täcker ett så stort område att ett separat liftkort behöver köpas.

I Westendorf lyses dessutom det 500 meter långa övningsområdet vid fyrastolsliften upp varje tisdag till kl 21. Och i Brixen håller den 300 meter långa blå kvällsnedfarten vid Schusterbühelliften öppet till kl 19. Skidområdet SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike
Klicka här för att förstora pistkartan.

Experttestresultat för SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Testresultatet för SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,7 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Bad Häring

Karta Förstora

Sök…
: Skidområde Bad Häring
För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.