Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare : inte viktigt Snowpark : inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter : inte viktigt Liftar och bergbanor : inte viktigt Land : alla
Längdskidspår i km : alla Kundomdömen : alla Pris per person : alla
Familjer och barn : inte viktigt After ski : inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Award

Kundomdömen

Brixen im Thale

494 Antal omdömen:

96 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,4
Skidområde 9,2

Information om skidområdet

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Högsta punkt: 1 957 m
Lägsta punkt: 620 m
Höjd skidort: 794 m
Liftar totalt: 90
Släpliftar: 39
Sittliftar: 35
Kabinbanor: 16
Pister totalt: 284 km
Pister:
122 km
Pister:
129 km
Pister:
33 km
Opistade nedfarter: 23 km

Skidområde SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Med liftkortet ”SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental” har du tillgång till ett av Österrikes största sammanhängande skidområden! SkiWelt har flera gånger korats till ett av världens bästa skidområden. 90 moderna liftanläggningar, 284 pistkilometer, varav 23 km är opreparerade (254 km av dem är möjliga att underhållas av snökanoner), samt tre snowparker ger dig oändligt med skidnöje. Oavsett om man är stor eller liten, nybörjare eller proffs så får man verkligen valuta för pengarna.

Från och med vintern 2015/16 bjuder Brixen på en ny höjdpunkt bland liftarna: den nya Jochbahn, världens snabbaste åttastolslift, belägen på solsidan av Brixen. Den väldigt bekväma, uppvärmda stolsliften färdas den 2 km långa sträckan med en hastighet av 6 m/s. Dessutom öppnades förra vintern den nya Jochnedfarten som tack vare en underjordisk sträckning tar sig förbi infartsvägen utan att behöva korsa den.

Från Brixen kan man ta sig via Hochbrixen till Hartkaiser, där det finns skön åkning för både nybörjare, mer erfarna och freeriders. Dels finns anslutning till Hohe Salve, dels till Kitzbühelpisterna genom Choralpe. Boarders Playground vid Gampenkogel lockar snowboardåkare till att njuta av dagarna. Den 5,5 km långa dalnedfarten från Choralpe ställer krav på viss erfarenhet, medan nybörjare finner härliga pister på Westendorfer-sidan eller vid Hochbrixen. Freeriders får valuta för pengarna i Hopfgarten, Scheffau eller Westendorf. Ren "höjdglädje" utlovar också de 77 raststationerna som kantar skidområdet.

En särskild upplevelse är kvällsskidåkningen i Österrikes största kvällsskidåkningsområde. Både lokalinvånare och gäster ger sig ut i de nypreparerade backarna för några kvällssvängar.

Om du har med dig barnen på semestern, eller om du själv älskar sagor, rekommenderar vi verkligen att du testar den nya upplevelsegondolen för 10 personer i SkiWelt Söll. Här finns mycket att utforska, baserat på historien om "Lycko-Hans"!

Med uppgraderingen till Super Ski Card (se skidregion) ges tillgång till ännu mer skidnöje: liftkortet ger dig gränslös skidåkning i 23 skidregioner i Tyrolen och Salzburg med 937 liftar och över 2 750 pistkilometer.

I SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental finns i tre skidområden möjligheter till kvällsskidåkning: i Söll, Brixen och Westendorf. Vid Schusterbühelliften i Brixen finns 300 meter kvällsnedfart, som är upplyst fram till kl 19.

Höjdpunkten när det gäller kvällsskidåkning finns däremot någon annanstans, nämligen i SkiWelt Söll. Här finns Österrikes största kvällsskidområde! Från onsdag till lördag står 10 km preparerade nedfarter till förfogande till in på kvällen. Hela fem nedfarter vid gondolbanan Hochsöll, samt vid sittliftarna Keat och Hexen6er lyses upp med strålkastare fram till kl 21.30. Förutom de många nedfarterna lyses även Fun-Arena "Hans im Glück" vid fyrastolsliften upp för skidnöje kvällstid. En rad skidstugor samt en kälkbana vid Hochsöllgondolbanan hör också till kvällsutbudet. Utbudet av kvällsskidåkning i Söll är så stort att man behöver köpa ett separat liftkort.

I Westendorf finns dessutom en 500 meter lång pist för nattsuddare vid övningsområdet vid fyrapersonersliften. Den hålls upplyst varje tisdag till kl 21. Skidområdet SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike
Klicka här för att förstora pistkartan.

Experttestresultat för SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Testresultatet för SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,7 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Brixen im Thale

Karta Förstora

Sök…
: Skidområde Brixen im Thale
För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.