Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare : inte viktigt Snowpark : inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter : inte viktigt Liftar och bergbanor : inte viktigt Land : alla
Längdskidspår i km : alla Kundomdömen : alla Pris per person : alla
Familjer och barn : inte viktigt After ski : inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Award

Kundomdömen

Going

270 Antal omdömen:

99 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,7
Skidområde 9,0

Information om skidområdet

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Högsta punkt: 1 957 m
Lägsta punkt: 620 m
Höjd skidort: 798 m
Liftar totalt: 90
Släpliftar: 39
Sittliftar: 35
Kabinbanor: 16
Pister totalt: 284 km
Pister:
122 km
Pister:
129 km
Pister:
33 km
Opistade nedfarter: 23 km

Skidområde SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Med liftkortet ”SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental” har du tillgång till ett av Österrikes största sammanhängande skidområden! SkiWeilt har flera gånger korats till ett av världens bästa skidområde. 90 moderna liftanläggningar, 284 pistkilometer inkl. 23 km opreparerade nedfarter (254 km är möjliga att underhållas av snökanoner), samt ”Kaiserpark” vid Hartkaiser med quarterpipe, slides och boardercross garanterar snöglädje utan någon ände. Både stor och liten, nybörjare och proffs får valuta för pengarna här.

Nedfarterna vid Astberg är i allmänhet lätta och därför ett idealiskt revir för familjer. Den längsta nedfarten är 2,5 km och har en höjdskillnad av 431 meter. Från Going är anslutningen till det övriga skidområdet möjlig. En rad dalnedfarter som t.ex. 7,3 km långa dalnedfarten från Hohe Salve till Söll får skidnjutaren i extas. Även avancerade åkare bör inte oroa sig, runt omkring Hartkaiser och Hohe Salve finns mängder av svarta pister. Hopfgarten, Westendorf och Scheffau erbjuder andra härliga freerideområden. Avkoppling utlovar de 77 raststationerna som kantar skidområdet.

En ytterligare höjdpunkt väntar på dig i grannorten Ellmau: Härifrån utgår den högteknologiska tiopersonersgondolen "Hartkaiserbahn" som tar dig 1 530 meter upp. Gondolen, som har stolsvärme och Wi-Fi är en av världens mest moderna linbanor. Vid bergstationen finns "Erlebnis-Eldorado Hartkaiser" (på svenska: Hartkaisers upplevelseeldorado), med bland annat barnrestaurang och upplevelseskidskola. Dalstationen har byggts ut med sportaffär, restaurang, after ski-bar, underjordiskt garage och en uppvärmd skiddepå.

En särskild upplevelse är kvällsskidåkningen i Österrikes största kvällsskidåkningsområde. Både lokalinvånare och gäster ger sig ut i de nypreparerade backarna för några kvällssvängar.

Om du har med dig barnen på semestern, eller om du själv älskar sagor, rekommenderar vi verkligen att du testar den nya upplevelsegondolen för 10 personer i SkiWelt Söll. Här finns mycket att utforska, baserat på historien om "Lycko-Hans"!

Med uppgraderingen till Super Ski Card (se skidregion) ges tillgång till ännu mer skidnöje: liftkortet ger dig gränslös skidåkning i 23 skidregioner i Tyrolen och Salzburg med 937 liftar och över 2 750 pistkilometer.

I SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental finns möjligheter till kvällsskidåkning i de tre skidområdena Söll, Brixen och Westendorf. En riktig höjdare för kvällsåkning väntar i SkiWelt Söll. Här ligger nämligen Österrikes största kvällsskidområde! Från onsdag till lördag står 10 välpreparerade pistkilometer till förfogande kvällstid. Hela fem nedfarter vid Hochsölls gondolbana samt vid sittliftarna Keat och Hexen6er lyses upp med strålkastare fram till kl 21.30. Förutom nedfarterna håller även Fun-Arena "Hans im Glück" vid fyrastolsliften öppet kvällstid. En rad skidstugor och en kvällsrodelbana vid Hochsölls gondolbana har också kvällsöppet. Kvällsskidåkningen i Söll erbjuder ett så brett utbud att man behöver köpa ett separat liftkort för detta.

Förutom Söll finns ytterligare två kvällsskidområden. I Westendorf lyses varje tisdag en 500 meter lång nedfart upp till kl 21. I Brixen lyses en 300 meter lång kvällsnedfart vid Schusterbühelliften upp till kl 19. Skidområdet SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike
Klicka här för att förstora pistkartan.

Experttestresultat för SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Testresultatet för SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,7 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Going

Karta Förstora

Sök…
: Skidområde Going
För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.