Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Award

Kundomdömen

Hopfgarten

400 Antal omdömen:

94 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,3
Skidområde 9,0

Information om skidområdet

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Högsta punkt: 1 957 m
Lägsta punkt: 620 m
Höjd skidort: 620 m
Liftar totalt: 90
Släpliftar: 39
Sittliftar: 35
Kabinbanor: 16
Pister totalt: 284 km
Pister:
122 km
Pister:
129 km
Pister:
33 km
Opistade nedfarter: 23 km

Skidområde SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Med liftkortet ”SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental” har du tillgång till ett av Österrikes största sammanhängande skidområden! SkiWelt har flera gånger korats till ett av världens bästa skidområden. 90 moderna liftanläggningar, 284 pistkilometer, varav 23 km är opreparerade (över 229 km av dem är möjliga att underhållas av snökanoner), samt tre snowparker ger dig oändligt med skidnöje. Oavsett om man är stor eller liten, nybörjare eller proffs så får man verkligen valuta för pengarna. Genom det lokala berget Hohe Salve är Hopfgarten direkt anslutet med SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental. En gondolbana för 8 personer tar dig bekvämt till mittstationen uppe på 1 200 meters höjd varifrån ytterligare möjligheter väntar.

Den 3,5 km långa dalnedfarten till Itter på Hohe Salve passar bra för konditionsstarka åkare medan erfarna åkare verkligen får valuta för pengarna längs den 2 km långa pisten vid Kälbersalvenlift. Freerideåkare har en riktig favorit i den härliga Salvista-nedfarten och snowboardåkare kan gå loss i "Hochsöll" med tables, kickers och rails. Även Westendorf och Söll har snowparks med quarterpipes och andra utmanande element. De 77 raststationerna som kantar skidområdet finns där för att ge dig välbehövlig avkoppling.

En särskild upplevelse är kvällsskidåkningen i Österrikes största kvällsskidåkningsområde. Både lokalinvånare och gäster ger sig ut i de nypreparerade backarna för några kvällssvängar.

Från och med vintern 2015/2016 finns en ny höjdpunkt i Hopfgarten för alla som vill ha bekvämare liftar: den nya 6-stolsliften Schernthannbahn har inte bara stolvärme, bekväm stoppning, himmelsblå väderskyddshuvar och automatisk bygellåsning, utan även automatisk påstigningshjälp. En höj- och sänkbar platta känner av när barn stiger på, och anpassar sin höjd därefter. Ytterligare ett tecken på att utvecklingen går mot allt säkrare och bekvämare liftar.

Om du har med dig barnen på semestern, eller om du själv älskar sagor, rekommenderar vi verkligen att du testar den nya upplevelsegondolen för 10 personer i SkiWelt Söll. Här finns mycket att utforska, baserat på historien om "Lycko-Hans"!

Med uppgraderingen till Super Ski Card (se skidregion) ges tillgång till ännu mer skidnöje: liftkortet ger dig gränslös skidåkning i 25 skidregioner i Tyrolen och Salzburg med 937 liftar och över 2 750 pistkilometer.

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental erbjuder i sina tre skidområden Söll, Brixen och Westendorf också på härlig skidåkning även på kvällen. En särskild höjdpunkt är SkiWelt Söll, som har Österrikes största kvällsskidåkningsområde! Tio preparerade pistkilometer uppdelade på fem nedfarter hålls upplysta till in på kvällen. Tre gånger i veckan, från onsdag till lördag, kan skidåkare gå loss i området vid gondolbanan Hochsöll och vid sittliftarna Keat och Hexen6er ända till kl 21.30. Bland pisterna som lyses upp finns "Hans im Glück" vid fyrastolsliften, där man kan "shredda" loss kvällstid. En kvällskälkbana vid Hochsöll-gondolen samt en rad skidstugor hör också till kvällsutbudet. Kvällsskidåkningen i Söll har ett eget pris: för att ta del av denna höjdpunkt behöver ett separat liftkort köpas.

Helt kostnadsfritt är däremot kvällsnedfarterna i Brixen och Westendorf. Vid Schusterbühelliften vid Brixen finns en 300 meter lång blå kvällsskidåkningsnedfart, som hålls upplyst till kl 19. I Westendorf finns, vid ett övningsområde vid fyrastolssliften, en 500 meter lång nedfart som inbjuder till kvällsskidåkning varje tisdag. Skidområdet SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike
Klicka här för att förstora pistkartan.

Experttestresultat för SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Testresultatet för SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,7 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Hopfgarten

Karta Förstora

Sök…
: Skidområde Hopfgarten
För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.