Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare : inte viktigt Snowpark : inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter : inte viktigt Liftar och bergbanor : inte viktigt Land : alla
Längdskidspår i km : alla Kundomdömen : alla Pris per person : alla
Familjer och barn : inte viktigt After ski : inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Award

Kundomdömen

Söll

285 Antal omdömen:

97 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,6
Skidområde 9,1

Information om skidområdet

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Högsta punkt: 1 957 m
Lägsta punkt: 620 m
Höjd skidort: 703 m
Liftar totalt: 90
Släpliftar: 39
Sittliftar: 35
Kabinbanor: 16
Pister totalt: 284 km
Pister:
122 km
Pister:
129 km
Pister:
33 km
Opistade nedfarter: 23 km

Skidområde SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Med liftkortet ”SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental” har du tillgång till ett av Österrikes största sammanhängande skidområden! SkiWelt har flera gånger korats till ett av världens bästa skidområden. 90 moderna liftanläggningar, 284 pistkilometer, varav 23 km är opreparerade (254 km av dem är möjliga att underhållas av snökanoner), samt tre snowparker ger dig oändligt med skidnöje. Oavsett om man är stor eller liten, nybörjare eller proffs så får man verkligen valuta för pengarna. Med gondolbanan har du genom Hochsöll en perfekt anslutning till pisterna vid Hohe Salve – och här uppifrån, till det samlade skidområdet! Framför allt den 10 km långa dalnedfarten från Hohe Salve utlovar en riktigt härlig åkning. Dessutom kan man åka kvällsrodel längs en bana på upp till 4 km.

Även de som föredrar lite mer avslappnad skidåkning och nybörjare får här valuta för pengarna. Freerideåkare söker sig i sin tur gärna till Hopfgarten. Ren ”höjdglädje” utlovar också de ca 76 raststationerna som kantar skidområdet. Även barn trivs bra här. Barnområdet "Hexenkinderland" med "häxgungbräda", "häxpucklar", mörk tunnel, en helt ny övningslift och mycket mer är ett riktigt paradis för nästa generation skidtalanger. Här kan barnen leka sig till nya skidåkningsfärdigheter. För de riktigt små finns en transportbandslift och en replift.

En särskild upplevelse, för både nybörjare och erfarna åkare, är kvällsskidåkningen längs 10 pistkilometer i Österrikes största kvällsskidåkningsområde. Både lokalinvånare och gäster ger sig ut i de nypreparerade backarna för några kvällssvängar. Fler än 80 Wi-Fi-hotspots står till gratis förfogande i de många lifterna och stugorna, så att man kan dela sina upplevelser med nära och kära där hemma.

Om du har med dig barnen på semestern, eller om du själv älskar sagor, rekommenderar vi verkligen att du testar den nya upplevelsegondolen för 10 personer i SkiWelt Söll. Här finns mycket att utforska, baserat på historien om "Lycko-Hans"!

Med uppgraderingen till Super Ski Card (se skidregion) ges tillgång till ännu mer skidnöje: liftkortet ger dig gränslös skidåkning i 23 skidregioner i Tyrolen och Salzburg med 937 liftar och över 2 750 pistkilometer.

I hela tre skidområden i SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental erbjuds kvällsskidåkning: i Söll, Brixen och i Westendorf. SkiWelt Söll har dessutom Österrikes absolut största kvällsskidområde! Hela 10 välskötta pistkilometer lyses upp här på kvällen. Under tre dagar i veckan, från onsdag till lördag, kan man njuta av skidåkning fram till kl 21.30 i de fem backarna vid Hochsölls gondolbana, samt vid sittliftarna Keat och Hexen6er. Förutom de många dalnedfarterna lyses även Fun-Arena "Hans im Glück" vid fyrastolsliften upp, så att man kan gå loss där även kvällstid. En kvällskälkbana vid gondolen i Hochsöll samt flera skidstugor har också kvällsöppet. Kvällsskidåkningen är så populär att man behöver köpa ett extra liftkort för att åka.

Dessutom lyses en 300 meter lång blå kvällsnedfart vid Schusterbühel-liften i Brixen upp fram till kl 19. I Westendorf finns en 500 meter lång pist vid övningsområdet vid fyrastolsliften, som håller öppet kvällstid varje tisdag. Skidområdet SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike
Klicka här för att förstora pistkartan.

Experttestresultat för SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Testresultatet för SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,7 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Söll

Karta Förstora

Sök…
: Skidområde Söll
För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.