Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare : inte viktigt Snowpark : inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter : inte viktigt Liftar och bergbanor : inte viktigt Land : alla
Längdskidspår i km : alla Kundomdömen : alla Pris per person : alla
Familjer och barn : inte viktigt After ski : inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Award

Kundomdömen

Westendorf

44 Antal omdömen:

100 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,0
Skidområde 9,5

Information om skidområdet

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Högsta punkt: 1 957 m
Lägsta punkt: 620 m
Höjd skidort: 780 m
Liftar totalt: 90
Släpliftar: 39
Sittliftar: 35
Kabinbanor: 16
Pister totalt: 284 km
Pister:
122 km
Pister:
129 km
Pister:
33 km
Opistade nedfarter: 23 km

Skidområde SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Med liftkortet ”SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental” har du tillgång till ett av Österrikes största sammanhängande skidområden! SkiWelt har flera gånger korats till ett av världens bästa skidområden. 90 moderna liftar, 284 pistkilometer, varav 23 km är opreparerade (254 km av dem är möjliga att underhållas av snökanoner), samt tre snowparker ger dig oändligt med skidnöje. Oavsett om man är stor eller liten, nybörjare eller proffs så får man verkligen valuta för pengarna.

Med gondolbanan tar man sig snabbt till skidområdet, som förutom nedfarter för både erfarna och experter samt populära Funpark Boarders Playground, även erbjuder ett generöst nybörjarområde i dalen. Från Westendorf kan man genom Kandlernedfarten ta sig till andra sidan Brixental – och därifrån till hela skidområdet! Den ca 7 km långa dalnedfarten från Hohe Salve är värd att nämna. Dessutom ges möjlighet till kälkåkning kvällstid längs en sträcka på nästan 4 km.

Även de som föredrar lite mer avslappnad skidåkning och nybörjare får här valuta för pengarna. I Söll finns dessutom Österrikes största kvällsskidområde med ca 10 pistkilometer, passande för både nybörjare och erfarna åkare. Freerideåkare söker sig i sin tur gärna till Hopfgarten. Ren ”höjdglädje” erbjuder också de 77 raststationerna som kantar skidområdet. Även barn trivs bra här. Barnområdet "Hexenkinderland" med "häxgungbräda", "häxpucklar", mörk tunnel, en helt ny övningslift och mycket mer är ett riktigt paradis för nästa generation skidtalanger. Här kan barnen leka sig till nya skidåkningsfärdigheter. För de riktigt små finns en transportbandslift och en replift.

En särskild upplevelse är kvällsskidåkningen i Österrikes största kvällsskidåkningsområde. Både lokalinvånare och gäster ger sig ut i de nypreparerade backarna för några kvällssvängar.

Om du har med dig barnen på semestern, eller om du själv älskar sagor, rekommenderar vi verkligen att du testar den nya upplevelsegondolen för 10 personer i SkiWelt Söll. Här finns mycket att utforska, baserat på historien om "Lycko-Hans"!

För den som vill ha ännu mer skidåkning kan man ta sig till grannområdet Kitzbühel genom att ta sig nedför Ki-West-nedfarten och sedan en kortare busstransfer. För detta krävs liftkortsuppgraderingen Super Ski Card (se skidregion) som ger dig nästan gränslös skidåkning i 23 skidregioner i Tyrolen och Salzburg med 925 liftar och över 2 749 pistkilometer.

I SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental finns tre skidområden där det erbjuds möjligheter till kvällsskidåkning: i Söll, Brixen och Westendorf. Vid fyrastolssliften Schneeberg i Westendorf väntar en 500 meter lång pist på alla skidåkare som inte fått nog när solen gått ned. Övningsområdet är upplyst fram till kl 21 varje tisdag.

Ännu mer kvällsskidsåkning för nattsuddare finns i SkiWelt Söll: här ligger nämligen Österrikes största kvällsskidåkningsområde! Fem preparerade nedfarter med en total längd av 10 km väntar på att upptäckas från onsdag till lördag, och håller öppet långt in på kvällen. Nedfarterna vid gondolbanan Hochsöll samt vid sittlifterna Keat och Hexen6er är upplysta till kl 21.30. Även Fun-Arena "Hans im Glück" vid fyrastolsliften, samt en kvällskälkbana hör till det kvällsöppna pistnöjet. För kvällsskidåkning i Söll behöver man köpa ett separat liftkort.

Dessutom finns en 300 meter lång blå kvällsnedfart i Brixen, som är belyst till kl 19. Skidområdet SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike
Klicka här för att förstora pistkartan.

Experttestresultat för SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Testresultatet för SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,7 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Westendorf

Karta Förstora

Sök…
: Skidområde Westendorf
För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.