Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare : inte viktigt Snowpark : inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter : inte viktigt Liftar och bergbanor : inte viktigt Land : alla
Längdskidspår i km : alla Kundomdömen : alla Pris per person : alla
Familjer och barn : inte viktigt After ski : inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Award

Kundomdömen

Sölden

688 Antal omdömen:

96 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,0
Skidområde 9,5

Information om skidområdet

Sölden

Högsta punkt: 3 340 m
Lägsta punkt: 1 350 m
Höjd skidort: 1 377 m
Liftar totalt: 62
Släpliftar: 24
Sittliftar: 22
Kabinbanor: 16
Pister totalt: 254 km
Pister:
105 km
Pister:
100 km
Pister:
49 km
Opistade nedfarter: 7 km

Skidområde Sölden

Sedan vintersäsongen 2017/18 har man med liftkortet "Sölden & Obergurgl-Hochgurl", giltigt för 3 dagar eller längre, obegränsat med pister att utforska mellan Sölden och Obergurgl-Hochgurgl. Utbudet är därmed 254 pistkilometer stort, och omfattar 62 liftar!

Med 2-dagarsliftkortet Sölden har man tillgång till 146 pistkilometer (medräknat opreparerade nedfarter) på mellan 1 350–3 340 meters höjd, sammanbundna med 34 moderna liftar. Sölden är framför allt känd genom de båda glaciär-skidområdena Rettenbach och Tiefenbach. Här uppskattas topparna av Tiefenbachkogl (3 309 meter), Innere Schwarze Schneid (3 370 meter) och Gaislachkogl (3 058 meter) av både ”vanliga” skidälskare och olika skidlandslag från alla möjliga länder för säsongsupptakten. För nybörjare finns utmärkta områden i Innerwald och vid Giggijoch, medans mer erfarna åkare kan göra sköna svängar i de många blå och röda backarna i skidområdet. För riktiga experter väntar utmaningar bland annat i pisterna vid skidberget Gaislachkogl.

Under vintern räknas Sölden till de allra bästa områdena som Alperna kan erbjuda. Området är det enda av Österrikes glaciärskidområden som har hela tre toppar över 3 000 meter, perfekt sammanbundna med liftar. Nyligen byggdes en stor gondolbana vid Rettenbachferner – ”Golden Gate to the Glacier” – som kortar ner transporttiden mellan Giggijoch och glaciärområdet. Sentida investeringar omfattar ”Schrägaufzug“, som består av en shuttle mellan centrum och Innerwald-liftarna, samt den moderniserade gondolbanan vid Gaislachkogel. Den nya liften Giggijochbahn, som sköter transporten till hjärtat av Söldens skidområde, har sedan säsongen 2016/17 en kapacitet på ca 4 500 personer i timmen. Därmed har liften världens högsta kapacitet.

Vid Gaislachkogels bergstation finns njutning av gastronomiska mått på Ice Q-Restaurant & Lounge, som räknas som en av de bästa bergsrestaurangerna. Den futuristiskt designade glasbyggnaden ligger på över 3 000 meters höjd och härifrån har man fri panoramautsikt över bergvärlden och BIG3. Det högklassiga köket serverar rätter ur det alpina köket och utvalda viner. En gång i veckan är det lite mer romantiskt, vid "Summit Dinner". I loungen kan man strosa runt i morgontofflor och sippa champagne. Genom en fritt svävande hängbro kan man ta sig till den anslutna utsiktsplattformen, och få en enastående utsikt över BIG3.

En höjdpunkt är att det i hela skidområdet finns kostnadsfria Wi-Fi-hotspots för gästerna! Bland annat finns Wi-Fi i alla kabiner i den nya Giggijochbahn-liften. Du kan alltså koppla upp dig på plats och skicka de bästa bilderna från din åkning direkt till de nära och kära där hemma.

Absolut värt att rekommendera är ”BIG3-Rallye”: det är en möjlighet att utforska hela skidområdetm inklusive BIG3-topparna. En unik upplevelse med hisnande utsikter!

Snowboardare samlas gärna i snowparken vid Giggijoch, som med boardercross, kickers, tubes, jibs och rails inte lämnar några önskningar ouppfyllda. Dessutom är Ötztal-Arena ett riktigt freeride-paradis med över 70 km offpist-varianter och pudersnö. Nedfarterna, med upp till 2 000 meters höjdskillnad, är en härlig nervkittling för varje freerideåkare och erbjuder många sköna stunder.

Skidområdet Sölden var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike
Klicka här för att förstora pistkartan.

Experttestresultat för Sölden

Testresultatet för Sölden baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,7 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Sölden

Karta Förstora

Sök…
: Skidområde Sölden
För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.