Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare : inte viktigt Snowpark : inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter : inte viktigt Liftar och bergbanor : inte viktigt Land : alla
Längdskidspår i km : alla Kundomdömen : alla Pris per person : alla
Familjer och barn : inte viktigt After ski : inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Award

Kundomdömen

Zell am See

419 Antal omdömen:

95 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,9
Skidområde 8,7

Information om skidområdet

Zell am See-Kaprun

Högsta punkt: 3 029 m
Lägsta punkt: 760 m
Höjd skidort: 757 m
Liftar totalt: 49
Släpliftar: 17
Sittliftar: 17
Kabinbanor: 15
Pister totalt: 138 km
Pister:
57 km
Pister:
58 km
Pister:
23 km
Opistade nedfarter: 18 km

Skidområde Zell am See-Kaprun

Med liftkortet "Zell am See-Kaprun" har du tillgång till skidområdena Maiskogel och Schmittenhöhe, med 138 pistkilometer och över 49 moderna liftanläggningar. Ingår gör även glaciärskidområdet Kitzsteinhorn som sträcker sig upp på 3 029 meters höjd. Med CityXpress, TrassXpress och Schmittenhöhenbahn kommer du snabbt från Zell am See till skidområdet Schmittenhöhe (2 000 m.ö.h.), som erbjuder nedfarter i alla svårighetsgrader. Många erfarna åkare testar sina färdigheter nedför den 4 km långa nedfarten Trassabfahrt, som räknas som den svåraste i hela skidområdet. Nedfarten Black Mamba, med en lutning på upp till 32 grader, är en verklig utmaning.

Skidområdet Maiskogel är med sin stora andel breda och blåa pister särskilt anpassat för familjer. Vid Maiskogelköpfelliften hittar man även skidregionens längsta nedfart på ca 7 km. Kitzsteinhorn (3 203 meter) svarar för absolut snösäkerhet och lockar med sina medelsvåra pister huvudsakligen nybörjare och njutare.

I vart och ett av de tre skidområdena finns en funpark med tables, slides och jumps. Även för freeriders finns mängder av möjligheter. Totalt finns 5 freeridesträckor och ett omfattande informationssystem med "Infobase" och informationsplatser. Vid Schmittenhöhe kan man t.ex. gå loss rejält i det fria skidområdet under liften Sonnkogelbahn. På kvällen är det åter dags att knäppa på skidorna – då förvandlas nämligen Schmitten till strålkastarbelyst kvällsnedfart!

Som en extra service finns i skidområdet omkring Zell am See och Kaprun kostnadsfritt Wi-Fi vid flera hotspots. Här kan du lätt och smidigt surfa på nätet för att skicka bilder och meddelanden till dem därhemma!

Säsongen 2018/2019 ska Schmittenhöhe växa ihop med Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, och redan nu har sammanslutningen påbörjats. Från splitternya zellamseeXpress saknas bara en liten förbindelse till Viehoern i Glemmtal. Men redan nu har liften något sensationellt att erbjuda. Sex kabiner har en jukebox där man kan ansluta din musik.

Med Super Ski Card har du till och med tillgång till över 2 750 pistkilometer och 937 liftar i 23 skidregioner såsom t.ex. skidcirkusen Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn, till skidregionen Kitzbühel - Kirchberg eller till Salzburger Sportwelt.

Till Österrikes många skidområden med möjlighet till skidåkning även kvällstid hör också skidområdet Zell am See-Kaprun. Kvällsskidområdet ligger vid Ebenbergbahn i Zell am See. Linbanan stänger för dagen redan kl 15. Varje tisdag, torsdag och fredag mellan kl 18.30 och 21 kan sedan vintersportare ställa sig på skidorna igen i den 1,5 km långa upplysta nedfarten "Nightslope" och uppleva kvällsskidåkning. Kvällsskidåkningen ger en fantastisk utsikt över ljusen från husen nere i byn. För den som innehar ett fleradagarsliftkort är kvällsskidåkningen kostnadsfri. Om man inte har något giltigt liftkort kan man också köpa ett kort för kvällsskidåkning på plats. Skidområdet Zell am See-Kaprun var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike
Klicka här för att förstora pistkartan.

Experttestresultat för Zell am See-Kaprun

Testresultatet för Zell am See-Kaprun baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,3 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Zell am See

Karta Förstora

Sök…
: Skidområde Zell am See
För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.