Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Information om skidområdet
Silvretta Arena
Högsta punkt: 2 872 m
Lägsta punkt: 1 377 m
Höjd skidort: 1 377 m
Liftar totalt: 45
Släpliftar: 13
Sittliftar: 25
Kabinbanor: 7
Pister totalt: 239 km
Pister:
47 km
Pister:
143 km
Pister:
49 km
Opistade nedfarter: 15 km
Kundomdömen

Apart Fliana

436 Antal omdömen:

86 % Rekommendationsnivå:

Boende 7,5
Ort 9,4
Skidområde 9,6

Skidområde Silvretta Arena

Skidområde Silvretta Arena

Med liftkortet "VIP-Skipass" erbjuds unika upplevelser på totalt 239 km pister (samt 15 km skidrundor) och 41 liftanläggningar på upp till 2 872 meters höjd. Tack vare detta läge och de moderna snökanonerna erbjuds snösäkerhet från november till maj.

De sammankopplade bergen som omfattar två länder i form av Ischgl och schweiziska Samnaun hör till de största skidreviren i Österrike. Den längsta pisten heter "Eleven" och uppmäter stolta 11 km och sträcker sig från Greitzspitzes högsta punkt och ner till centrum. Pisten "14a" ger erfarna åkare en "racekänsla" med en lutning på 70 %. De många djupsnönedfarterna och puckelpisterna får inte bara erfarna åkares hjärta att slå lite snabbare. I de lättare pisterna omkring Idalp kan även nybörjare sätta sina åkkunskaper på prov. För snowboardåkare är Ischgl en riktig höjdpunkt och den mest omtyckta samlingsplatsen är halfpipen vid liften Idjochsesselbahn.

Trender och livsstilar är viktigt även i backarna, vilket namnet på den stora sammanhängande freestyleparken "PlayStation® Vita Ischgl Snowpark" ovanför Idalp antyder. Den som fått nog av Idalp kan åka vidare till den schweiziska delen av skidområdet. Var dock försiktig om du vill handla tullfritt i Samnaun: tulltjänstemän på skidor håller ögonen öppna efter alltför välpackade ryggsäckar!

En nyhet i skidområdet är "Ischgl SkyFly", som är en lina längs vilken man kan "flyga" ner till dalen, 50 meter över marken. Tack vare den integrerade skidtransporten är detta ett alternativ till att åka skidor nedför berget. En annan nyhet är den moderna 8-personerssittliften Idalp, som leder upp till Flimjoch, samt det förbättrade pistledningssystemet.

Inför vintersäsongen 18/19 ersattes den gamla liften Gampenbahn med en ny 6-stolsslift. Den nya liften övervinner 900 höjdmeter, vilket är nytt världsrekord för denna typ av lift. Trevajerliften Pardatschgratbahn utgår från den östra delen av ortscentrum och har Pardatschgrat som slutdestination, vilket gör den till ett perfekt transportmedel till Idalp. 1 251 höjdmeter tillryggaläggs varje körning – vilket faktiskt är världsrekord i höjdskillnad för en trevajerbana. Pendelliften "Piz Val Gronda" är extra intressant för alla freeriders. Den hjälper åkare att utforska ny terräng i Fimbatal. Här väntar en 3 km lång pist, och kanske framförallt några orörda djupsnöbackar. Direkt från fjällstationen kan man alltså kasta sig ut i pudersnöåkning – ett måste i freeridemetropolen Ischgl.
Klicka här för att förstora pistkartan.

After Ski Ischgl

Ischgl är känt som en högborg för after ski, och dess pulserande nattliv kan jämföras med många världsmetropoler. Vid sidan av gemytliga skidstugor, barer och restauranger lockar en rad diskotek till att ge dagen en härlig avslutning. Höjdpunkten är det livliga after ski-partyt, som äger rum varje dag vid berömda "Kuhstall". Även i Trofana-Alm och Niki’s Stadl festas det loss ordentligt. Nedanför diskoteken i Ischgl finns "Madlein-Pacha" som regelbundet har ett hett showprogram. Den mest spektakulära showen är årligen återkommande Open Air-konserten i början av maj, där megastjärnor som Tina Turner, Elton John, Bon Jovi, Sting, Pink, Wir Sind Helden och Bob Dylan har uppträtt.

Lugnare är det å andra sidan i de många gemytliga caféerna, där man träffas över en läcker kopp varm choklad eller kaffe. Förutom det arrangeras olika kulturevenemang i form av vernissage, konserter samt teater- och bioföreställningar i Silvretta-Center. En unik upplevelse är den 7 km långa kvällsrodelbanan med en höjdskillnad på 950 meter. Ischgl erbjuder också tandemskärmflygning med professionella instruktörer. Om du någon gång drömt om att kunna flyga så kan du alltså komma ett steg i rätt riktning under skidsemestern!

Den som vill koppla av och återhämta sig efter en lång skiddag är på rätt plats i upplevelsebadet, med ”bastuby”, solarium och massagebehandlingar.

Både en kontrovers och en kuriositet: förbudet mot pjäxor kvällstid i Ischgl! Om du kvällstid rör dig på Ischgls gator, se då till att ha bytt ut dina pjäxor mot skor. Från klockan 20 till klockan 06 gäller förbud mot att gå runt i Ischgl i pjäxor. Förbudet ska sänka ljudvolymen och minska risken för farliga olyckor. Om du ertappas med pjäxorna på kan du straffas med böter. Reaktionerna mot förbudet har varit blandade och finns i hela spektrat från förståelse till oförståelse.

Snowpark: Ischgl Snowpark Ischgl

Ischgl Snowpark powered by Jeep är fördelad över två sektioner och har dessutom en funline med en rad överraskningar. I Parkarea 1 "All Fun" finns roliga upplevelser för alla. Freestylenybörjare, motiverade unga talanger och gamla snowparkrävar – här kan alla leva ut och skaffa sina första erfarenheter. Med 15 hinder, massor av boxar, funtubes och rollerjumps är parken perfekt för de första hoppen eller de första försöken till en 180 eller en 360. För alla som har siktet högre ställt finns "Improve your skills" i Parkarea 2. En Airbag tar emot dig om du skulle misslyckas med dina första försök på hoppen, boxarna och de totalt 14 tanks som väntar här. Vid parkens slut finns en Parkbase med musik och liggstolar för välbehövlig avkoppling.

En Funline vid namn "get stoked" har vågbanor, velodromkurvor, speedboosters och hopp att erbjuda, och ger dig perfekt omväxling till klassisk piståkning. Här garanteras glada miner på alla vintersportare! Tack vare 6-stolsliften Velill är det lätt att ta sig till parken.
Klicka på kartan över snowparken för att förstora den.

Skidområdet Silvretta Arena var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike

Experttestresultat för Silvretta Arena

Testresultatet för Silvretta Arena baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,7 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boka säkert med SnowTrex-fördelar