Nyhetsbrev

Skaffa fördelar genom att registrera dig för nyhetsbrevet!

Ytterligare reseinformation

Coronavirus: aktuellt och utblick

Boka vintern 2020/2021 nu, och dra nytta av vår corona-pengarna-tillbaka-garanti!

(Senast uppdaterad: 2020-11-23)

Är skidåkning möjligt säsongen 2020/2021?

Det generella svaret vid nuvarande tidpunkt är att skidsäsongen 2020/2021 kan genomföras, även om säsongsstarter har skjutits fram i tiden och det föreligger vissa begränsningar (se "aktuell information" nedan). Både vi och våra partners hos turistförbund, skidområdesägare och hotellägare har förberett oss på att få välkomna Dig på en stressfri och säker skidsemester 2020/2021. Skulle de aktuella stängningarna, beroende av coronaviruset, fortsätta framåt i tiden så kan du ändå känna dig trygg: våra kunder kan i så fall luta sig på vår corona-pengarna-tillbaka-garanti!

Vår corona-pengarna-tillbaka-garanti

Du kan göra en kostnadsfri avbokning om, för de resedatum Du bokat, Ditt boende eller alla skidområden i det liftkort Du bokat skulle vara stängt på grund av coronapandemin. Detta gäller också om det föreligger en avrådan från icke nödvändiga resor från Utrikesdepartementet (eller motsvarande myndighet i det land där du är bosatt) för det bokade resmålet, eller om ankomst inte är möjlig på grund av att destinationslandet stängt sina gränser.
I detta fall kan du per e-mail avboka kostnadsfritt från och med 10 dagar före resans startdatum. Avbokningen måste genomföras senast två dagar innan ankomstdatum.

För att möjliggöra en effektiv handläggning, sorterat kronologiskt efter ankomstdatum, ber vi dig att ta kontakt först 10 dagar innan ankomstdatum, om du skulle vilja avboka. Vi ber vänligen om förståelse för att vi, på grund av den höga arbetsbelastningen, inte kan garantera ett tidigare svar. Vi kommer att bearbeta alla inkomna mail kronologiskt, baserat på resans ankomstdatum.

Vi initierar sedan återbetalningen av resepriset inom 14 dagar från avbokningens genomförande. Redan under säsongen 2019/2020 ersatte vi kunders tillgodohavanden till 100 % i de fall där resan tvingades ställas in på grund av coronaviruset. Kunders tillgodohavanden är dessutom skyddade genom insolvensförsäkring

Senaste nytt kring skidresor och skidåkning 2020/2021

Säsongsstart i Österrike: flera skidområden planerar att starta säsongen i mitten av december (artikel på tyska).

Den tyska regeringens turismansvarige Thomas Bareiß tror på skidsemester och "är säker på, att skidåkning kommer att var möjligt" (artikel på tyska).

Intervju med SnowTrex VD Thomas Bartel (på engelska): Skidåkning i coronatider - skidsemester möjligt!

Österrike har publicerat information om säkert resande: "Up-to-date Information on the Coronavirus Situation".

Stolliftar utgör ingen fara: detta enligt Alexander Kekulé, professor i virologi (i den tyskspråkiga podcasten "MDR aktuell", Kekulés Corona-Kompass: "ingen anledning att stänga stolliftar".

Skidåkning är inte nödvändigtvis någon corona-risksport. Vid ett evenemang arrangerat av initiativet "Dein Winter. Dein Sport" menar professorn Doktor Ralf Roth, vid Deutsche Sporthochschule Köln (Kölns idrottshögskola), att skidåkning är en god möjlighet att ägna sig åt idrott, förutsatt att man tar eget ansvar.

För ökad säkerhet för gäster och hotellägare i Österrike erbjuds fr.o.m. den 1 september anställda på boenden, campingplatser, hostel och i restaurangbranschen regelbundna tester inom ramen för "Sichere Gastfreundschaft" (hemsida endast tillgänglig på tyska).

Aktuella reserekommendationer och inreseregler

Utrikesdepartementets hemsida "UD avråder" finns aktuella råd för utrikesresor. Råd för resor (inklusive inrikesresor) finns på Folkhälsomyndighetens hemsida (antal fall av covid-19 i Sverige på regionnivå den senaste veckan).

Viktiga och användbara externa länkar med mer information om corona för våra resmål