Nyhetsbrev

Skaffa fördelar genom att registrera dig för nyhetsbrevet!

Ytterligare reseinformation

Coronavirus: aktuellt och utblick

Vintern 2021/2022

(Senast uppdaterad: 2021-12-01)

Är skidåkning möjligt säsongen 2021/2022?

För vaccinerade och personer som tillfrisknat från covid-19 är under vintern 21/22 skidresor möjligt i alla reseländer UTAN begränsningar (i fallet Österrike först fr.o.m. 2021-12-13, p.g.a. lockdown). För personer som inte har vaccinerats mot covid-19 gäller att ett negativt testresultat måste uppvisas, och att man, beroende på resmål, kan behöva räkna med restriktioner eller förbud mot inkvartering i hotell och andra boenden. Nedan finns länkar till de olika semesterländernas rådande regler.

Beroende på ålder och resmål gäller för barn samma regler som för vaccinerade personer, även utan vaccinering eller test:
  • Fram till dagen innan man fyller 12 år i Österrike, Italien och Frankrike
  • Fram till dagen innan man fyller 16 år i Schweiz
  • Fram till dagen innan man fyller 6 år i Tyskland

Vår Corona-pengarna-tillbaka-garanti

Du kan göra en kostnadsfri avbokning om, för de resedatum du bokat, ditt boende eller alla skidområden i det liftkort du bokat skulle vara stängt på grund av coronapandemin. Detta gäller också om ankomst inte är möjlig på grund av att destinationslandet stängt sina gränser.
I detta fall kan du avboka din resa kostnadsfritt från och med 10 dagar innan resans startdatum. Denna möjlighet erbjuds inte om din bokning gjorts mindre än 10 dagar innan ankomst och om det angivna skälet till avbokning redan var känt vid tidpunkten för bokningen. Avbokningen måste genomföras senast kl 14 tre dagar innan ankomstdatum.

Vi initierar återbetalningen av resepriset inom 14 dagar från avbokningens genomförande. Redan under de två senaste säsongerna 2019/2020 och 2020/2021 ersatte vi kunders tillgodohavanden till 100 % i de fall där resan tvingades ställas in på grund av coronaviruset. Kunders tillgodohavanden är dessutom skyddade genom insolvensförsäkring.

För att möjliggöra en effektiv handläggning, sorterat kronologiskt efter ankomstdatum, ber vi dig att ta kontakt först 10 dagar innan ankomstdatum, om du skulle vilja avboka. Vi ber vänligen om förståelse för att vi, på grund av den höga arbetsbelastningen, inte kan garantera ett tidigare svar. Vi bearbetar alla inkomna mail kronologiskt, baserat på resans ankomstdatum.

Aktuella reserekommendationer och inreseregler

Utrikesdepartementets hemsida "UD avråder" finns aktuella råd för utrikesresor. Råd för resor (inklusive inrikesresor) finns på Folkhälsomyndighetens hemsida (antal fall av covid-19 i Sverige på regionnivå den senaste veckan).

Viktiga och användbara externa länkar med mer information om corona för våra resmål