Nyhetsbrev

Skaffa fördelar genom att registrera dig för nyhetsbrevet!

Ytterligare reseinformation

Coronavirus: aktuellt och utblick

Vintern 2021/2022

(Senast uppdaterad: 2021-06-06)

Är skidåkning möjligt säsongen 2021/2022?

Coronapandemin och de åtgärder den medför utvecklar sig mycket dynamiskt och situationen i de olika alpländerna ser mycket olika ut (se även rubriken "Aktuella reserekommendationer och inreseregler"). I dagsläget kommer säsongen 2021/2022 att kunna genomföras. Skulle skidområden åter behöva stänga på grund av corona kan våra kunder självklart dra nytta av vår corona-pengarna-tillbaka-garanti!

Vår corona-pengarna-tillbaka-garanti

Du kan göra en kostnadsfri avbokning om, för de resedatum du bokat, ditt boende eller alla skidområden i det liftkort du bokat skulle vara stängt på grund av coronapandemin. Detta gäller också om det föreligger en avrådan från icke nödvändiga resor från Utrikesdepartementet (eller motsvarande myndighet i det land där du är bosatt) för det bokade resmålet, eller om ankomst inte är möjlig på grund av att destinationslandet stängt sina gränser.
I detta fall kan du avboka din resa kostnadsfritt från och med 10 dagar innan resans startdatum. Denna möjlighet erbjuds inte om din bokning gjorts mindre än 10 dagar innan ankomst och om det angivna skälet till avbokning redan var känt vid tidpunkten för bokningen. Avbokningen måste genomföras senast kl 14 tre dagar innan ankomstdatum.

Vi initierar återbetalningen av resepriset inom 14 dagar från avbokningens genomförande. Redan under de två senaste säsongerna 2019/2020 och 2020/2021 ersatte vi kunders tillgodohavanden till 100 % i de fall där resan tvingades ställas in på grund av coronaviruset. Kunders tillgodohavanden är dessutom skyddade genom insolvensförsäkring.

För att möjliggöra en effektiv handläggning, sorterat kronologiskt efter ankomstdatum, ber vi dig att ta kontakt först 10 dagar innan ankomstdatum, om du skulle vilja avboka. Vi ber vänligen om förståelse för att vi, på grund av den höga arbetsbelastningen, inte kan garantera ett tidigare svar. Vi bearbetar alla inkomna mail kronologiskt, baserat på resans ankomstdatum.

Aktuella reserekommendationer och inreseregler

Utrikesdepartementets hemsida "UD avråder" finns aktuella råd för utrikesresor. Råd för resor (inklusive inrikesresor) finns på Folkhälsomyndighetens hemsida (antal fall av covid-19 i Sverige på regionnivå den senaste veckan).

Viktiga och användbara externa länkar med mer information om corona för våra resmål