Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare : inte viktigt Snowpark : inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter : inte viktigt Liftar och bergbanor : inte viktigt Land : alla
Längdskidspår i km : alla Kundomdömen : alla Pris per person : alla
Familjer och barn : inte viktigt After ski : inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Kundomdömen

Arosa

14 Antal omdömen:

93 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,3
Skidområde 9,6

Information om skidområdet

Arosa-Lenzerheide

Högsta punkt: 2 865 m
Lägsta punkt: 1 229 m
Höjd skidort: 1 775 m
Liftar totalt: 50
Släpliftar: 24
Sittliftar: 18
Kabinbanor: 8
Pister totalt: 225 km
Pister:
111 km
Pister:
87 km
Pister:
27 km

Skidområde Arosa-Lenzerheide

Med liftkortet "Arosa-Lenzerheide" har du tillgång till Graubündens största sammanhängande skidregion, nämligen Arosa-Lenzerheide med 225 pistkilometer och 43 liftar. Hit hör det idylliska skidområdet Arosa, beläget på mellan 1 780–2 653 meters höjd. Totalt 13 moderna liftanläggningar ger möjlighet till ett bekvämt insteg i området med cirka 70 pistkilometer. Den längsta nedfarten är 4 km lång och leder från "Weißhorngipfel" till "Prätschli". Skidområdet förfogar över många lätta och medelsvåra pister, dock är den 1,5 långa FIS-nedfarten en riktig utmaning för den avancerade åkaren. Kammen på ”Tschuggen” är en bra utgångspunkt för en härlig skiddag, varifrån du når alla hörn i skidområdet. ”Tschuggen” erbjuder även många lättare backar, vilket förstås uppskattas av nybörjare. "Bürggerhorn" och "Weißhorn" är djupsnö-/freerideparadis där man gärna går loss rejält. I ”Tschuggen” väntar en snowpark med rails, tables och kicker. En halfpipe befinner sig vid sittstugan bredvid liften ”Tomeli”. Området förfogar även över en upplyst pist och "Arosa Junior Club" för de minsta gästerna.

Från och med slutet av 2013 står inte bara pisterna från Arosa till förfogande. Idén fanns redan på 1970-talet och i slutet av året blir förbindelsen mellan Arosa och det närbelägna skidområdet Lenzerheide verklighet. Denna möjliggörs av den nya förbindelsebanan Hörnli-Urdenfürggli. Därigenom bildas en sammanslutning över dalen Urdental, som annars skiljer skidområdena åt. År 2015 öppnades panoramabanan Heidbüel som är områdets nyaste och mest moderna lift. Skidområdet Lenzerheide (1 230–2 865 meter) har fördelen att liftar finns på såväl dalens östra som västra sida. Vintersportare kan därmed se fram emot solgaranti. Dessutom erbjuds varje fredagkväll kvällsskidåkning i Alp Stätz. I många bergrestauranger står kostnadsfria Wi-Fi Hotspots till förfogande.

Arosa Lenzerheider är ett av alla kvällsskidområden i Schweiz, där flera nedfarter håller liftarna öppet för kvällsskidåkning även efter den normala öppettiderna. Kvällspisterna i skidområdet ligger vid Stätzerhorn. Från nyår till mitten av mars kan man njuta av kvällsåkning här varje fredag kl 18 till 22. Släpliften Proschieri i Parpan, och sittliften Rungg-Stätzertäli tar alla skidåkare och snowboardåkare till starten av den ca 3,5 km långa strålkastarupplysta nedfarten. Skidnöjet på kvällen kompletteras med den kvällsöppna bergsrestaurangen Alp Stätz, där man kan avnjuta gemytliga middagar med lokala läckerheter. Den som vill ägna sig åt kvällsskidåkning kan köpa biljetter på plats. Skidområdet Arosa-Lenzerheide var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Schweiz
Klicka här för att förstora pistkartan.

Experttestresultat för Arosa-Lenzerheide

Testresultatet för Arosa-Lenzerheide baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,6 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Arosa

Karta Förstora

Sök…
: Skidområde Arosa
För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.