Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Skidresor Slovakien: Snow up your life!

Slovakien ligger mitt i Europas hjärta; landet gränsar till Österrike, Tjeckien, Polen, Ukraina och Ungern. Nio nationalparker befinner sig i landet – det finns knappt ett bergigt område som inte ligger under någon form av naturskydd. Slovakien är ett övervägande bergigt land och detta tillsammans med inlandsklimatet skapar goda förutsättningar för skidåkning. Framför allt Tatrabergen har dessa naturligt idealiska förutsättningar, där vintersportcentrum uppstod på flera platser redan i slutet av det nittonde århundradet. Idag finns det vid sidan av de kända skidcentrumen Tatra och Fatra också många centrum i de mindre bergen med bra pister, vilket gör att man kan åka skidor i nästan alla slovakiska regioner.

Var i Slovakien kan man åka skidor?

Vintersport är väldigt populärt i Slovakien. De välutrustade skidcentren lockar varje år inte bara lokalbefolkningen, utan också många utländska besökare. I bergen står 36 moderna skidcentrum till förfogande, som erbjuder perfekta skidförhållanden för alla. Höga Tatra är Slovakiens viktigaste resmål för vintersport. Bergskedjan utgör mer än en tredjedel av Slovakiens yta, och är en garant för en snövit vinter. Här finns dessutom många små och medelstora skidområden som passar för skidåkare i alla nivåer. Söder om Höga Tatra ligger de populära skidorterna i skidområdena Starý Smokovec, Tatranská Lomnica och Štrbské Pleso, belägna i den 30 km långa dalen.

Bergen i Nedre Tatra ligger på andra sidan av Höga Tatra, och hör också till Karpaterna. Framförallt är skidområdet i Demänovskádalen en intressant ort för skidåkare. Den 15 km långa dalen, som också är känd för sina isgrottor, är ett av de viktigaste turistcentrumen norr om Nedre Tatra. Här hittar man också vintersportområdet Jasná, mitt i Nedre Tatra. Redan på slutet av 1800-talet började skidområdet med sina 45 pistkilometer att utvecklas till ett av landets största och mest populära. Det sträcker sig över båda sidor av berget Chopok och har perfekta förutsättningar gällande pistkvalitet och modernitet. Från december till april kan man njuta av de perfekt preparerade pisterna och krävande längdskidspåren på mellan 950 till 2 024 meters höjd. Dessutom väntar här fantastiska förutsättningar för snowboardåkning i snowparken med halfpipes, rails och jumps. För alla som älskar freeriding finns till och med ett par offpistområden med djupsnönedfarter. Skidområdet står ofta som arrangör för internationella tävlingar.

Varför ska man boka sin skidsemester i Slovakien?

Perfekt preparerade pister, skid- och snowboardarenor, skidskolor och skidlekskolor, kvällsskidåkning, skiduthyrning – det och mycket mer väntar i de slovakiska skidområdena. Men även utanför skidbackarna har Slovakien mycket att erbjuda: exempelvis snowtubing, kitewingåkning, rodel och skridsko. I toppskidcentren väntar dessutom ett stort after ski-utbud med olika barer, underhållningscentrum samt skidbussar som kör gästerna direkt till närmsta skidbacke.

Vad gör Slovakien speciellt?

Slovakien är inte bara ett bra resmål för skidåkning, utan erbjuder också många andra möjligheter för den som vill ha en aktiv semester, t.ex. skärmflygning, vandring och vattensport. Närbelägna höjdare som grottsystemet i Demänová, med sina fascinerande istappar och vattenfall, samt termalbadet Bešeňová är ett par av Nedre Tatras mest kända sevärdheter.

Hur länge håller skidsäsongen på i Slovakien?

I Höga Tatra, som sträcker sig upp till 2 700 meters höjd, väntar ett alpint klimat med mycket kalla och snörika vintrar. Skidsäsongen i Slovakien börjar i december och håller på fram till april. Månaderna februari och mars är bäst för skidåkning, eftersom det då inte är riktigt lika kallt som i januari.

Regioner i Slovakien

Nedre Tatra

Nedre Tatra

Nedre Tatra ligger direkt mitt emot Höga Tatra i Karpaterna. Täta skogar med en väldigt ursprunglig karaktär samt gigantiska underjordiska grottsystem gör naturlandskapet hisnande vackert.

Orter i Slovakien

Karta Förstora

Ort (region) Pister Höjd skidområde
Frånupp till
44 km 943 - 2 024 m

Boka säkert med SnowTrex-fördelar