Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Utflyktsmål Slovakien

Många slott, borgar och fästningar, flera grottor, välgörande termalbad och historiska byggnader - det är vad som för många turister utgör Slovakiens speciella charm. I huvudstaden möts flera av dessa attraktioner. Här finns framförallt Bratislava slott, beläget på en höjd, och även rådhuset, den i gotisk stil uppförda St. Martinskatedralen, Slovakiska Filharmonin och olika palats som alla lockar besökare.

I byn Žehra ligger Spisskyborgen, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Den är en av Centraleuropas största borgar och genomgick en komplett restaurering 1970. Slottet Červený Kameň ligger i ett pittoreskt läge på östra sidan av Lilla Karpaterna. Slottets museum visar konst, vapen och möbler från svunna tider och inhyser även ett litet apotek i rokokostil. Av Devín-slottet finns dock bara ruiner kvar. Det håller just nu på att göras om till ett friluftsmuseum.

I Slovakien finns det ca 5 350 kända grottor. Omkring 1 000 av dessa ligger i slovakiska Karsts nationalpark. Tillsammans med ungerska Aggtelek Karsts nationalpark bildar den en av Centraleuropas största karstområden. Till de grottor som är öppna för allmänheten hör bland annat Jassauergrottan - en droppstensgrotta och en av Slovakiens äldsta tillgängliga grottor. I Demänovská-dalen kan besökare utforska en isgrotta och en droppstensgrotta.

Turister som besöker lantbyarna Vlkolínec och Bardejov bjuds på en resa bakåt i tiden. I Vlkolínec verkar det som att tiden stått stilla. Byn ligger på en högplatå mellan Nedre och Övre Tatra. Här finns inga gator, ingen elektricitet och inga vattenledningar. Husen och kyrkan är byggda helt i trä. Husen i Bardejovs stadskärna är byggda i andra material än trä, och imponerar med sina vackra fasader. Många av husen är omsorgsfullt renoverade.

För den som vill planera in tid för avkoppling under sin resa rekommenderar vi ett besök på ett av Slovakiens många termalbad. Exempelvis Thermalpark Bešeňová eller Aquapark Tatralandia med, salt-, termal- och klarvattenbassänger, ett keltiskt saunaområde och spaerbjudanden.

Orter i Slovakien

Karta Förstora

Ort (region) Pister Höjd skidområde
Frånupp till
Liftkort Nätter Från
11,8 km 888 - 2 190 m Boka snart