Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Skidområden Slovenien

Skidområden Slovenien

I Slovenien ligger ett dussin större, och ett otal mindre skidområden, som tillsammans erbjuder över 270 pistkilometer och fler än 190 liftar. Skidområdena sträcker sig upp till 2 292 meters höjd och bjuder på övervägande lätta till medelsvåra nedfarter, perfekta för familjer och nybörjare. Men i de stora skidorterna finns också ett antal opreparerade nedfarter och svarta pister för experter. Flest skidområden ligger i östra delarna av Pohorje samt i Juliska Alperna i landets nordvästra delar. Till landets mest kända områden hör Maribor i Štajerska samt Kranjska Gora i regionen Gorenjska, som båda är välkända stopp för den alpina världscupen.

Till de mer välkända områdena med färre än 20 pistkilometer hör dessutom ytterst snörika Vogel-Bohinj samt Kobla-Bohinj i regionen Gorenjska. I södra Slovenien finns också ett antal mindre skidområden med maximalt 8 pistkilometer.

After Ski Slovenien

Sloveniens skidområden passar, baserat på storlek och karaktär, framförallt för familjer och åkare som föredrar mer avslappnad åkning. Klassiskt after ski-festande i öltält är inte lika vanligt här som i t.ex. Österrike, och finns endast i lite mindre skala i skidcentren. I Maribors skidområder erbjuds musik och servering i stugorna vid berg- och dalstationerna för alla som vill dricka och äta i gott sällskap. Förutom skidåkning bjuder semesterregionerna på många möjligheter att utforska det vackra landskapet, till exempel i form av rodel, längdskidåkning, snöskovandringar, tur med häst och släde och vintervandringar.

Slovenien har dessutom 14 certifierade naturkurorter, för alla som vill ha en verkligt avkopplande semester, där termalbad och wellnesscenter står till förfogande. Hundraåriga traditioner och helande behandlingar erbjuds i moderna bad. Att många av wellnessbehandlingarna erbjuds till överkomliga priser ger Slovenien som semesterdestination ett extra plus i kanten.

Utflyktsmål Slovenien

I Slovenien finns mängder av sevärdheter, historiska städer och idylliska naturlandskap att upptäcka. Genom landets mångfacetterade historia som del av Österrike-Ungern och senare Jugoslavien har Slovenien en kulturhistoria som få andra länder kan jämföra sig med. Dessutom är det faktiskt det enda land i världen som har en nationell kulturhelgdag (den 8 februari)! Bara i landets två största städer, huvudstaden Ljubljana och metropolen Maribor i Štajerska, finns en rad historiska byggnader och kulturföremål att beundra: från opera- och baletthus till slovenska filharmonin, nationalteatern och nationalgalleriet, och mängder av kulturevenemang. Konst, kultur och historia väntar runt varje gathörn.

För de som älskar natur och bergslandskap finns en mängd utflyktsmål. Som Europas tredje mest skogstäckta land finns här ett enormt nätverk av skogsvandringsleder, förutom härliga snösko- och skitouringleder.

Orter i Slovenien

Karta Förstora

Ort (region) Höjd ort Skidområde Pister Höjd skidområde
Frånupp till
Cerklje na Gorenjskem
391 m Krvavec 30 km 1 450 - 1 971 m
Kranjska Gora
806 m Kranjska Gora 20 km 800 - 1 215 m
Maribor
275 m Mariborsko Pohorje 42 km 325 - 1 327 m

Boka säkert med SnowTrex-fördelar