Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Skidresor Slovenien: Snow up your life!

Slovenien ligger mitt i Europa och gränsar till Italien i väster, Österrike i norr, Ungern i öster och Kroatien i söder. Sett till ytan om 20 273 km² är det ett av Europas minsta länder, men landskapet är mycket mångsidigt. Terrängen utgörs av allt från pittoreska flodlandskap, vidsträckta skogar och klippiga områden, till både lätt kuperade bergskedjor och östra Alpernas imponerande höga toppar. En tredjedel av landet är naturskyddat. I söder och längs kusten råder medelhavsklimat, medan norr bjuder på torr, kall luft och mycket nederbörd – perfekta förutsättningar för områdets vintersportanläggningar. Huvudstaden Ljubljana med ca 287 000 invånare ligger relativt centralt mitt i landet, och därifrån tar man sig enkelt till alla semesterregioner.

Var i Slovenien kan man åka skidor?

Alperna och övriga slovenska bergskedjor finns i framförallt norra Slovenien, och därför finns också en majoritet av skidområdena i nationalparken Triglav i nordväst och i Pohorje i nordost. Mest välkända är bergskedjorna Juliska Alperna, Karawankerna och Kamnik-Savinjaalperna i nordväst vid gränsen mot Österrike och Italien. Här sträcker sig topparna upp till knappt 3 000 meters höjd. I Juliska Alperna finns också Sloveniens högsta topp, Triglav (2 864 m.ö.h.). Det imponerande berget utgör centralpunkten i nationalparken Triglav, och återfinns även som nationalsymbol på den slovenska flaggan. Nationalparkens natur präglas av höga klippberg, djupa karstgrottor, vidsträcka floddalar och en rik flora och fauna. I detta fantastiskt vackra landskap, norr om Triglav, ligger Kranjska Gora som är ett av Sloveniens mest välkända skidområden. Området förfogar över 20 pistkilometer och 17 liftar, och det är också känt som värdort för världscuptävlingar. Flera gånger har det valts till Sloveniens bästa skidområde.

I nordost, mot gränsen till Österrike och Ungern ligger bergskedjan Pohorje, med toppar på upp till 1 500 m.ö.h. Bergskedjan är relativt lågt belägen och är, med sina flacka högplatåer, snälla stigningar och häftiga utsiktspunkter ett verkligt semesterparadis för familjer och åkare som föredrar avslappnad åkning. Vid foten av Pohorjebergen, framför kulturmetropolen Maribor, ligger landets största skidområde: Mariborsko Pohorje.

Varför ska man välja att åka skidor i Slovenien?

Tack vare den mångsidiga naturen har varje semesterregion sina egna fördelar. Vart man än vänder sig har man en romantisk panoramautsikt över bergs- och sjölandskap, och det erbjuds mängder av aktiviteter för alla vinterturister. Slovenien är till 60% täckt av skog. Skidområdena är ofta inbäddade i skogsklädda bergsryggar som ramar in naturen och skapar ett vintrigt drömlandskap. Vandringar, längdskidåkning, kälkåkning och utförsåkning – oavsett vad du väljer att ägna dig åt så kommer du att trollbindas av den romantiska naturen. Dravaregionen Podravska i Štajerska bjuder på en perfekt kombination av avkoppling och vintersport. Framförallt i och runt metropolen Maribor finns kulturhistoriska sevärdheter, lokala kulinariska läckerheter, termalbad och en mängd fritidsaktiviteter i bergen och i staden. Skidområdena är väldigt familjevänliga, lättöverskådliga, snösäkra och i många fall med utmärkta priser.

Hur länge varar skidsäsongen i Slovenien?

Eftersom Slovenien inte har några glaciärskidområden sträcker sig säsongen över de tre huvudvintermånaderna plus några veckor innan och före. I de flesta alpskidområden startar säsongen officiellt i december och sträcker sig i regel till april. De viktiga områdena Kranjska Gora och Vogel i väst, samt Rogla och Maribor i öst öppnar under de första decembermånaderna och stänger under de första veckorna i april.

Regioner i Slovenien

Boka säkert med SnowTrex-fördelar