Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Utflyktsmål Tjeckien

Tjecken lockar framförallt besökare med sin vackra städer och äldre och imponerande byggnader. Huvudstaden Prag är en riktig turistmagnet. Här kan man till exempel besöka Pragborgen, ett stort komplex av kyrko-, fästnings-, bonings-, och kontorsbyggnader omgiven av flera trädgårdar. Strosa i gamla stan med sina karaktäristiska vindlande gränder och byggnader i alla möjliga stilar. Upptäck den judiska stadsdelen Josephstadt eller konstnärskvarteret "Gyllene Gatan" där Franz Kafka en gång bodde. Hans födelsehus ligger vid torget i gamla stan, en 9 000 m² stor marknadsplats som är en verklig sevärdhet. En av Europas äldsta stenbroar, Karlsbron, är också värd att beundra.

Men även andra städer imponerar med sina vackra historiska stadskärnor och byggnader. Telč, till exempel, som med sin vattenomgärdade marknadsplats finns med på UNESCO:s kulturarvslista. Renässansslottet hör till huvudattraktionerna i Litomyšl, och det är en av Europas äldsta slottsteatrar samt födelseort för den tjeckiske kompositören Bedrich Smetana. Med sina många religiösa byggnader, den pittoreska gamla stan och en benkyrka tillverkad av runt 40 000 ben lockar staden Kutná Hora besökare. I bergskedjan Böhmerwald kan man bland annat besöka Český Krumlov som även är känd som "Böhmerwalds pärla". Stadens attraktioner innefattar rådhuset i renässansstil, slottet och slottsträdgården i barockstil. Den som tar en tur till Olomouc kan gå en vandring i musikaliska fotspår. Här, i Hauenschildpalatset, komponerade Amadeus Mozart sin sjätte symfoni.

Sevärda borgar och slott finns det mängder av i Tjeckien. Slottet Častolovice vid berget Orlické, kungaslottet i Křivoklát (ett av de böhmiska hertigarnas och kungarnas äldsta slott), barockslottet i Mikulov, det i fransk stil byggda slottet i Náměšť na Hané, slottet Hazmburk i det böhmiska centrala höglandet och slottet Karlstein är bara några exempel. Karlstein byggdes av Karl IV som kunglig skattkammare. Här finns fortfarande kopior av kronjuvelerna från både Böhmen och Heliga Romerska Riket att beskåda.

I Tjeckiens kurorter finns möjligheter till avslappning och kraftsamling. Teplice nad Bečvou är Böhmens äldsta, och en av Europas äldsta, kurorter. Karlsbad är Tjeckiens största, och en av landets mest betydande.

För ölkonnässörer har vi ytterligare ett tips: I Plzeňs gamla stadsdelar kan man besöka ett av världens mest berömda bryggerier. Här bryggs sedan 1842 Pilsner Urquell.

Orter i Tjeckien

Karta Förstora

Ort (region) Pister Höjd skidområde
Frånupp till
Liftkort Nätter Från
33,5 km 763 - 1 244 m Boka snart
6,5 km 620 - 865 m Boka snart
8 km 650 - 1 020 m Boka snart
1,9 km 706 - 791 m Boka snart
8 km 710 - 900 m Boka snart
24 km 702 - 1 235 m 2-10 kr 450
8,5 km 854 - 1 202 m Boka snart