Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Utflyktsmål USA

Det skulle ta veckor, om inte månader, att besöka alla sevärdheter i USA. Här kommer ett par tips.

Stort, färgglatt och högljutt – så beskrivs Las Vegas nog allra bäst. Under en promenad längs med berömda "Strip" kämpar de stora casinohotellen om besökarens uppmärksamhet. Här ligger bland annat "Venetian", med dess återskapade venetianska kanaler, och "Luxor" med dess 30 meter höga pyramider. Stora shower av Cirque du Soleil och David Copperfield. En enda sak hittar du inte här: lugn och ro. San Francisco övertygar genom vykortsliknande motiv: utsikt över Alamo Square och de viktorianska husen och Lombard Street, som slingrar sig med skarpa kurvor upp på berget, och berömda Golden Gate Bridge. Golden Gate Recreation Area, till vilken såväl sanddyne-landskap, stränder, skogar och fängelseön Alcatraz, har en yta av 300 kvadratkilometer och är världens största parklandskap. Ett annat måste för turister: en tur med kabinbanan. Vi får heller inte glömma Los Angeles, stjärnornas stad. Här kan besökaren åka igenom Hollywood, spana in Walk of Fame med fler än 2 300 stjärnor och utforska filmvärlden hos Universal Studios.

Oförglömliga intryck ges även vid Grand Canyon. Colorado River har en längd av 450 km och en 1,6 km djup ravin som är belägen vid Colorado-platån. En spektakulär utsikt, som framför allt ges från utsiktspunkterna vid den södra delen. De modiga kan gå en "Skywalk", som är en 22 meter lång glasbalkong. Ett landskapet, som ser ut på månen, finns vid Craters of the Moon National Monument i Idaho. Lavaströmmar har efterlämnats i centrum av området av Snake Rivers, som är ett stort område med skarpa klippor och med mycket lite vegetation. Vid Mount Rushmore har den amerikanske skulptören Gutzon Borglum huggit in avbildningar av fyra presidenter i berget. George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt och Abraham Lincoln har här förevigats av en yta av 18 meter.

Det lönar sig även att besöka någon av nationalparkerna. Den äldsta är Yellowstone som bland annat förfogar över 250 gejsrar. Nationalparken Yosemite är i sin tur berömd för dess klippor i granit. “El Capitan“ är med en höjd av 2 307 meter en av världens största monoliter.

Orter i USA

Karta Förstora

Ort (region) Pister Höjd skidområde
Frånupp till
Liftkort Nätter Från
250 km 2 080 - 3 049 m Boka snart