Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd:
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum: alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Skidsemester i Tyskland: Snow up your life!

I södra Tyskland bjuder Alperna på varierande skidområden. Familjevänliga små skidområden finns till exempel i Harz, Schwarzwald, Thüringer Wald och till och med i (relativt) närbelägna Sauerland i Nordrhein-Westfälischen.

Regioner i Tyskland

Bayerische Alpen

Bayerische Alpen

Under Oberbayerns vit-blå himmel finns allt som vintersportare kan önska sig. Tysklands högst belägna område, Zugspitze, ger en vacker utsikt över de tyska alpernas hisnande vinterlandskap. Proffs testar gärna en riktig världscupklassiker, i form av nedfarten Kandahar i Garmisch, och efter åkningen lockar det rejäla lokala köket. Även Allgäu står redo med en trevlig blandning av motion, återhämtning och wellness. Med Tysklands största skidsystem, området Fellhorn-Kanzelwald, väntar en vintersemester i högsta klass.

Bayerischer Wald

Bayerischer Wald

Bayerischer Wald är med en yta av 6 000 km² det största skogslandskapet i Centraleuropa. År 1970 grundades nationalparken Bayerischer Wald, som tillsammans med Böhmerwald är det största sammanhängande skogsskyddsområdet i Centraleuropa med en yta av 900 km². Framför allt familjer trivs i omgivningen. Den som vill utforska det underbara snölandskapet i Bayerischer Wald inte bara på skidorna kan även göra en tur med häst och släde. Restauranger och traditionella stugor erbjuder såväl regionala som internationella läckerheter.

Sachsen

Sachsen

Sachsen är ett semesterland. Med sina tre storstäder Dresden, Leipzig och Chemnitz, sitt slottslandskap Schlösserland och med en rik teater- och musikscen erbjuds gäster från hela världen ett omväxlande utbud. Sachsen har inte bara etablerat sig som ett mål för kulturintresserade, utan lockar även vintersportare. Framförallt i bergskedjan Erzgebirge och i regionen Vogtland finns snösäkra skidområden, som erbjuder ett brett utbud av vintersportaktiviteter för familjer. Centrum för Sachsens vintersport, och samtidigt det största skidområdet, är Fichtelberg i Oberwiesenthal. Sachsens enda sammankoppling av skidområden heter Skiwelt Schöneck, som dessutom är ett certifierat familjeskidområde. Flera mindre skidområden är framförallt lämpade för nybörjare.

Hochsauerland

Hochsauerland

Sauerland, beläget i den sydöstra delen av Nordrhein-Westfalen, omgärdas av Niederhessischen Bergland, Ostsauerländischen Gebirgsrand, Wittgensteiner Land, Siegerland och Bergischen Land. Detta område kallas ”de tusen bergens land” och de högsta bergen bidrar till härlig vintersport. Här kan du också välja mellan rodel- och bob-banan Winterberg eller Mühlenkopfschanze i Willingen, denna unika stämning bör du inte gå miste om!

orter i Tyskland

Karta Förstora

Ort (region) Pister Höjd skidområde
Frånupp till
Liftkort Nätter Från
32 km 1 130 - 1 560 m 4-10 kr 1 910
60 km 630 - 1 800 m 2-7 kr 950
2 km 750 - 955 m Boka snart
3 km 580 - 745 m Boka snart
60 km 732 - 2 720 m Boka snart
6 km 657 - 1 050 m Boka snart
128 km 826 - 2 224 m Boka snart
53 km 750 - 1 708 m Boka snart
128 km 826 - 2 224 m 7 kr 6 230
60 km 630 - 1 800 m 7 kr 3 350
60 km 630 - 1 800 m Boka snart
27,5 km 639 - 809 m Boka snart