Kundomdömen

Wenns

107 Antal omdömen:

94 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,7
Skidområde 8,9

Skidregion Gletscherpark Card Winter

Information om skidregionen
Högsta punkt: 3 440 m Pister totalt: 121,5 km
Lägsta punkt: 1 000 m
Pister:
40 km
Liftar totalt: 55
Pister:
58 km
Släpliftar: 34
Pister:
24 km
Sittliftar: 13 Opistade nedfarter: 20 km
Kabinbanor: 8
Med liftkortet "Gletscherpark Card Winter" erbjuds skidnöje i sex attraktiva områden: familjevänliga Hochzeiger i ingången av dalen, sportiga Rifflsee, den kända Pitztaler-glaciären, Kaunertaler-glaciären, Winterberg Fendels och gemytliga Hoch-Imst. Liftkortsförbundet erbjuder därmed totalt runt 121,5 pistkilometer på mellan 1 000–3 440 meters höjd.

Med underjordiska "Pitz-Express", världens snabbaste glaciärtunnelbana, och anslutande Wildzpitzbahn som är Österrikes högsta bergbana, tar du dig till de ändlöst vida glaciärytorna vid Hinteren Brunnenkogel på 3 440 meter. Det här är den högsta punkten i Österrike som det är möjligt att ta sig till med liftar, en punkt som överträffas av Wildspitze i bakgrunden (3 774 meter) – Tyrolens högsta topp.

Vintersäsongen 18/19 öppnade Tyrolens första skitouringpark i Pitztal. Parken ligger i ett säkrat område på Pitztaler Gletscher och erbjuder stigningsspår i tre svårighetsgrader. Skitouring kan man ägna sig åt här till slutet av april.

Det krävande skidområdet Rifflsee står redo vid Grubenkopf med medelsvåra pister och svåra offpist-varianter. Skidvägen till Pitz-Express möjliggör en enkel övergång till glaciärskidområdet Pitztal.

Vid dalingången till Pitztal ligger ytterligare ett område i form av Hochzeiger. Det här är ett familjevänligt och perfekt avvägt område: medan de minsta får barnpassning i Kinderland vid Zeigerrestaurant kan de större utforska de breda och soliga branterna vid Sechszeiger eller de utmanande pisterna vid Rotmoosbahn. Med skitours, puckelpister, tävlings- och tidtagningssträckor finns det något för alla åkare vid Rotmoosbahn.

Skidområdet Hoch-Imst är särskilt barnvänligt, och ligger inte långt från regionens huvudstad Imst. Med lättöverskådliga nedfarter, god infrastruktur, ett stort barnland och en funpark är det här ett perfekt utrustat område. Litet men naggande gott!
Klicka här för att förstora pistkartan.

Boenden i Wenns

Karta Förstora

Sök…

: Skidregion Wenns

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter