Nyår – skidsemester och skidresor över nyår 2024/2025

Nyår i Alperna – en midvinternattsdröm!

Att tillsammans med nära och kära få fira nyår i ett sagolikt vackert vinterlandskap: för många är det det perfekta sättet att tillbringa nyårsnatten. För dig som firar övergången till nästa år med en skidsemester vågar vi utlova en alldeles särskild upplevelse. Boka din skidresa för nyår redan nu, och gör det till fyndpriser. Trots den stora efterfrågan kan vi uppfylla de flesta nyårsönskemålen. Och den som bokar tidigt har det största urvalet av nyårserbjudanden till låga priser. Här är ett litet urval av våra nyårsresor.

Nyår – skidsemester och skidresor över nyår 2024/2025
Nyår – skidsemester och skidresor över nyår 2024/2025

Därför ska man åka på skidresa över nyår

Den kanske främsta anledningen att ge sig iväg och åka skidor över nyår är den alldeles särskilda atmosfären, och dessutom är ju en skidresa över nyår extra praktisk tack vare skollov och helgdagar. En nyårssemester är därför perfekt för barnfamiljer som behöver anpassa sina datum efter när barnen kan vara lediga. Och även för alla som vid årets slut inte har så många semesterdagar kvar att ta ut, eller som helt enkelt vill ta ut så få semesterdagar som möjligt. Varför inte ge sig iväg till Alperna med nära och kära nästa nyår? Fyrverkeriernas sken framför de vackra bergstopparna blir ett minne för livet.

Vilka skidområden är snösäkrast över nyår?

En fråga som många skidåkare ställer sig är om skidområdena har nog med snö på nyår. Och svaret är: Självklart! En rad glaciärskidområden i de österrikiska Alperna, som till exempel Stubaier Gletscher eller Pitztaler Gletscher, ger perfekta förutsättningar för nyårsskidåkning. En skidresa till Zillertal är också alltid ett klokt val. Tack vare liftkortet Zillertaler Superskipass får man tillgång till ett stort urval av nedfarter och skidområden, bland annat glaciärskidområdet Hintertuxer Gletscher, som är extra snösäkert. Även i Tyskland finns snösäkra områden, bland annat i form av glaciären vid Zugspitze. I "Matterhorn ski paradise" vid Zermatt i Schweiz är snöbrist ett okänt begrepp. Men inte bara skidområden med glaciärer, som exempelvis Les 3 Vallées och Sölden, utan även andra högt belägna skidområden såsom Chamonix i Frankrike och Ischgl i Österrike erbjuder tillräckligt med snö för en lyckad skidresa över nyår.

Vilka aktiviteter och events väntar i skidområdena över nyår?

Många orter i skidområdena arrangerar extra aktiviteter och events över nyår, däribland självklart mängder av nyårspartyn. Till exempel arrangeras en rad nyårskonserter, och för de som vill ha mer drag under galoscherna väntar på många ställen fantastiska Ski-Shows med fyrverkerier. Partystämning med livemusik och fyrverkeri utlovas också i by- och stadskärnorna. Ett klassiskt nyårsevenemang är annars såklart den traditionella backhoppningen i olympiabacken i Garmisch-Partenkirchen.

Vad bör man tänka på inför skidresan över nyår?

Skidresor över nyår är mycket populära, och därför bör man boka tidigt för att få händerna på de bästa nyårserbjudandena. Genom att vänta till in i det sista på prisvärda Last-Minute-fynd har man chans att få en riktigt bra deal, men får räkna med att vara flexibel vad gäller resmål och typ av boende. Vilken taktik du väljer är upp till dig. Om man reser över nyår är det viktigt att tänka på att extra mycket trafik rör sig mot Alperna på gator och motorvägar under helgdagarna, och att man bör sätta sig i bilen lite tidigare än vanligt. Förutom den vanliga packningen får man för en nyårsresa såklart inte glömma att packa ner nyårsfyrverkerierna!