Familjesemester – ta med barnen på skidsemester!

Ibland kan det vara krångligt att hitta rätt alternativ för familjen bland det stora utbudet av skidresor. Vi vill därför hjälpa dig att spara tid i sökandet, så att du istället kan lägga energin på att planera semestern. Här ha vi samlat erbjudanden som är särskilt lämpade för familjer.

Familjevänliga boenden har ofta rum med en förbindelsedörr så att barnen kan vara i närheten av föräldrarna. För några erbjudanden har barn upp till 12 år hela 100 % rabatt på boendet, måltiderna och liftkortet! I många orter erbjuds barnpassning samt skidskolor för barn och särskild barnskidutrustning, som ofta faktiskt ingår i priset. Oavsett vilket alternativ du bestämmer dig för, så blir en familjesemester genom oss en succé!

Familjesemester – ta med barnen på skidsemester!
Familjesemester – ta med barnen på skidsemester!

Skidresor för hela familjen i Österrike

Österrike är ett paradis för skidresor med hela familjen. Med breda, mjuka pister och förstklassiga skidskolor på orter som Serfaus-Fiss-Ladis och Saalbach-Hinterglemm är det perfekt för nybörjare och barn. Familjevänliga boenden med lekrum, swimmingpooler och barnomsorg garanterar komfort. Österrikes pittoreska bergsbyar erbjuder också många offpistaktiviteter, perfekta för familjeäventyr.

Alla erbjudanden i Österrike

Skidresor för hela familjen i Frankrike

Frankrike erbjuder familjevänliga skidorter med direkt tillgång till backarna, till exempel Les Menuires och La Plagne. Dessa skidorter är perfekta för familjer med en mängd olika backar för alla nivåer och livliga barnklubbar. För familjer är det bekvämt att bo nära skidskolor och aktivitetscenter. Frankrikes skidorter erbjuder nöje och komfort för den perfekta familjesemestern.

Alla erbjudanden i Frankrike

Skidresor för hela familjen i Schweiz

Schweiz lockar besökare med familjevänliga skidorter och majestätiska alpina panoramor. Skidorter som Grindelwald och Arosa är perfekta för familjer med mjuka backar och skidskolor för barn. Familjevänligt boende erbjuder komfort och ofta extra faciliteter som rodelbanor och isbanor. Schweiz kombinerar förstklassig skidåkning med en mysig atmosfär, perfekt för familjeresor.

Alla erbjudanden i Schweiz

Skidresor för hela familjen i Italien

Italien är känt för sina familjevänliga skidorter. Med orter som Kronplatz och Gitschberg-Jochtal som erbjuder barnvänliga backar och skidskolor, garanteras underhållning. Familjevänliga hotell och pensionat erbjuder ofta extra tjänster som barnpassning. Italiens skidorter kombinerar utmärkta skidförhållanden med kulturella upplevelser, perfekt för en varierad familjeresa.

Alla erbjudanden i Italien

Skidresor för hela familjen i Tyskland

I Tyskland finns perfekta förutsättningar för en oförglömlig skidresa med familjen. Barnvänliga skidorter med lätta till medelsvåra backar garanterar säkerhet och nöje. Familjevänliga boenden erbjuder särskilda barnprogram och barnpassning så att föräldrar och barn kan njuta av vinterns magi på samma sätt. Från Harzbergen till Schwarzwald, Tyskland erbjuder ett brett utbud av alternativ för den perfekta skidresan med familjen.

Alla erbjudanden i Tyskland

Skidresor för hela familjen i Tjeckien

Tjeckien erbjuder perfekta förhållanden för en familjevänlig skidresa, särskilt i områden som Giant Mountains och Ore Mountains. Med barnvänliga backar och utmärkta skidskolor är det perfekt för unga skidnybörjare. Familjevänligt boende med lekplatser och andra bekvämligheter garanterar en bekymmersfri vistelse. De tjeckiska skidorterna erbjuder en mysig atmosfär och är ett prisvärt val för familjer.

Alla erbjudanden i Tjeckien

Skidresor för hela familjen i Polen

Polen erbjuder familjevänlig skidresor i pittoreska bergsregioner som Tatra och Beskiderna. Familjevänliga skidorter erbjuder mjuka backar och skidskolor för barn. Många skidorter erbjuder familjevänlig underhållning och barnvänliga faciliteter. Polens skidorter är idealiska för familjer som vill ha en prisvärd och bekväm skidresa.

Alla erbjudanden i Polen

Skidresor för hela familjen i Andorra

Andorra är ett fantastiskt resmål för familjer ska åka på skidresa. Barnvänliga skidorter som Grandvalira och Vallnord med särskilda barnområden och skidskolor garanterar en rolig och lärorik semester. Familjevänliga hotell med bekvämligheter som pooler och lekplatser kompletterar utbudet. Andorra kombinerar spännande skidåkning med avkopplande familjedagar i Pyrenéerna.

Alla erbjudanden i Andorra

Det gör en skidresa med familjen så speciell

Det finns flera anledningar till att en skidresa med familjen är en alldeles särskild upplevelse. Skidåkning är ett aktivt sätt att umgås, och dessutom löjligt roligt! Ofta inser man först på väg hem till boendet hur mycket man rört på sig under dagen. I en tid då mer och mer av vårt liv levs framför skärmar av olika storlekar är en veckas skidsemester med barnen kanske extra viktig! Efter en lång dag i skidbacken är barn och vuxna både trötta och nöjda på kvällen. Skidåkning är bra för din fysiska och mentala hälsa.I många skidområden erbjuds fina möjligheter till barnpassning, vilket självklart uppskattas av många föräldrar. Skidskolorna är oftast anpassade efter barnfamiljers krav och erbjuder mångsidig barnpassning under hela dagen. På så vis får även föräldrarna möjlighet att njuta av semestern på tu man hand, och kan ta en paus från den stressiga familjevardagen.Skidsemester med hela familjen stärker sammanhållningen i familjen och ger barnen minnen för livet. Spendera kvalitetstid med dina närmaste, omgivna av snöklädda berg i ett förtrollande vackert vinterlandskap.

Hur hittar man rätt erbjudande för familjen?

Självklart måste en familjeskidresa hålla sig inom ramen för din budget. Nästan alla boenden erbjuder faktiskt rabatter för barn. Även liftkort för de yngsta talangerna är oftast billigare än liftkort för vuxna. I vissa skidområden erbjuds till och med barnliftkort gratis vid köpa av vuxenliftkort.För att hitta rätt boende för familjen bör man tänka på att det ska ligga nära liften. Ytterligare en fördel är självklart att hitta ett boende som är beläget så att barnen kan ge sig ut direkt i backen från boendet. På så vis undviker man krångliga transporter med bil eller skidbuss och kan, efter en dag full av upplevelser i nedfarterna, snabbt och smidigt ta sig hem till rummet eller lägenheten när barnen är hungriga eller trötta.Hotell eller lägenhet? Vilken typ av boende är egentligen bäst för familjer? Båda har sina fördelar. På ett hotell har man mindre saker att oroa sig för, och kan njuta fullt ut av semestern utan att behöva laga mat eller diska. I en lägenhet har man istället fördelen av en privatare och mysigare stämning. Här kan man laga mat tillsammans och spela spel. Dessutom är självförsörjande lägenheter oftast mer prisvärda.

Vad bör man tänka på när man planerar familjeskidresan?

När man åker skidor med barnen och familjen är det några saker man bör tänka extra på. Barnen stojar gärna i snön och skidkläderna är ofta ganska blöta efter en dags lekande. Att hitta ett smart sätt att torka kläderna på under natten är därför mycket viktigt, alternativt kan man se till att packa ned en extra uppsättning kläder. Man bör också se till att packa ned tillräckligt med värmande underställ. En ryggsäck att ta med i backen är också en bra idé. Då kan man packa ner ett mellanmål och en läsk när barnen börjar bli hungriga. Har man plats över till en handduk och ett par torra strumpor är det en bonus. Packat och klart för familjeskidresan!