Skidåkning och wellness – oaser för avkoppling

Känner du för att lämna vardagens stress en stund och bara ägna dig åt att må bra? Eller vill du kunna slappna av på riktigt efter en upplevelserik dag i backarna, och njuta av en skön massage? Kombinera i så fall din skidsemester med våra fina wellnesserbjudanden.

Njut av tiden på våra boenden och simma ett par längder i simhallen, sitt en stund i bastun och njut av programmet för välbefinnande i spaområdet! Låter det inte skönt med en avslappnande massage eller lite fitness efter en aktiv dag i skidbacken? Hos oss hittar du garanterat ett passande wellnesspaket, där liftkort ingår, för en sagolik vintersemester i snön.

Skidåkning och wellness – oaser för avkoppling
Skidåkning och wellness – oaser för avkoppling

Wellness-skidresor till Österrike

Österrike är ett paradis för skidåkare och wellnessälskare. Orter som Kitzbühel eller St Anton erbjuder skidåkning i världsklass i kombination med österrikisk mysighet. Wellnessavdelningarna är ofta utformade i traditionell alpin stil och erbjuder ett brett utbud av behandlingar från bastu till snöterapi. Här hittar du den perfekta balansen mellan aktivitet och avkoppling.

Alla erbjudanden i Österrike

Wellness-skidresor Frankrike

Frankrike är känt för sina skidorter i världsklass i Alperna, som Chamonix och Courchevel. Dessa orter erbjuder inte bara utmärkta backar, utan också lyxiga wellnessfaciliteter. Från termalbad till gourmetrestaurang kan man känna den franska elegansen i varje detalj. En skid- och wellnessresa i Frankrike är därför en helhetsupplevelse av lyx och avkoppling.

Alla erbjudanden i Frankrike

Wellness-skidresor Schweiz

Schweiz är synonymt med lyx när det gäller skid- och wellnessresor. Städer som Zermatt och St Moritz erbjuder inte bara hisnande bergslandskap, utan också några av de bästa wellnesshotellen i världen. Oavsett om du vill koppla av i en uppvärmd utomhuspool med utsikt över Matterhorn eller njuta av en schweizisk chokladmassage, erbjuder Schweiz den ultimata upplevelsen.

Alla erbjudanden i Schweiz

Wellness-skidresor Italien

Italienska skidorter som Cortina d'Ampezzo eller Livigno är inte bara kända för sina utmärkta backar, utan också för sina spaanläggningar. Många skidorter erbjuder omfattande spaavdelningar med ett urval av behandlingar inspirerade av traditionell italiensk gästfrihet. Efter en dag i backen kan du njuta av ett glas italienskt vin i ett av de många mysiga spaanläggningarna.

Alla erbjudanden i Italien

Wellness-skidresor Tyskland

Tyskland erbjuder en mängd olika skidorter, särskilt i Bayern, där platser som Garmisch-Partenkirchen och Oberstdorf är mycket populära. Efter en aktiv dag i snön kan du koppla av på förstklassiga wellnesshotell, som ofta erbjuder bastur, ångbad och högkvalitativa spabehandlingar. Det tyska köket och den tyska gästfriheten rundar av upplevelsen.

Alla erbjudanden i Tyskland

Wellness-skidresor Tjeckien

Tjeckien erbjuder en unik och prisvärd kombination av skidåkning och wellness. Särskilt Krkonoše-bergen erbjuder familjevänliga backar och ett brett utbud av hälsofaciliteter. Efter en dag i backen kan du koppla av i termalbad eller med massage, medan det lokala köket ger ytterligare komfort.

Alla erbjudanden i Tjeckien

Wellness-skidresor Polen

Polen är kanske inte det första land man tänker på när det gäller skid- och wellnessresor, men platser som Zakopane erbjuder ett trevligt och prisvärt alternativ. Tatrabergen erbjuder bra skidåkning, och de lokala hälsocentren är ofta förvånansvärt lyxiga. Den polska gästfriheten och det traditionella köket gör vistelsen särskilt njutbar.

Alla erbjudanden i Polen

Wellness-skidresor Andorra

Andorra, det lilla furstendömet i Pyrenéerna mellan Spanien och Frankrike, erbjuder en unik kombination av skidåkning och wellnessupplevelser. Skidorter som Grandvalira eller Vallnord är perfekta för nybörjare och avancerade skidåkare. Efter en dag i backen kan du skämma bort dig i lyxiga hälsocenter med termalbad och massage. Den naturliga skönheten i bergen bidrar också till avkoppling.

Alla erbjudanden i Andorra

Ge dig iväg wellnesskidresa

Om du letar efter en wellnessresor i ett skidområde så är SnowTrex helt rätt val. Här hittar du många boenden belägna i skidorter och med fina wellnessmöjligheter. Oavsett om du föredrar simhall, bastu, termalbad eller spa i Österrike, Tyskland, Schweiz eller Italien så kommer du garanterat att hitta en passande skid-wellnessresa hos oss!

Att kombinera wellness och skidsemester – vad är fördelarna?

Att njuta av både skidåkning och wellnessupplevelser på samma resa är en oslagbar kombination. På morgonen ger man sig ut i backarna för skidåkning och njuter av det vackra bergslandskapet, för att på eftermiddagen på boendet njuta av bastu, simhall eller till och med ett stort spaområde med massage. Känslan av att komma in från skidbacken och skämma bort kroppen med hälsosamma behandlingar är något alldeles speciellt. Med en perfekt blandning av aktivitet och avkoppling kommer du att komma hem skönt utvilad från din skidresa.

Skidsemester med wellness: tänk på det här

Om du fullt ut vill kunna tillgodogöra dig wellnessutbudet på din skidsemester, och reser utan barn, så är en bra rekommendation att titta efter boenden som inte i första hand riktar sig mot familjer. Annars kan du till exempel behöva dela simhallen med en massa barn. Läs noggrant igenom beskrivningen för den skidort och det wellnesshotell du valt. För att vara extra säker kan du boka något av våra "Vuxenhotell". Här är endast gäster över 16 eller 18 år välkomna. Vi önskar dig en avkopplande skidsemester!