Minisemester – ge dig av mot skidglädjen!

Vill du åka skidor, men har inte möjlighet att ta semester en hel vecka och vill därför endast åka över en helg? Unna dig en miniresa till snön och tillbringa ett par avslappnade dagar i bergen.

Med våra minisemestrar erbjuder vi ett stort urval av resor till Österrike, Tyskland, Frankrike, Italien och Schweiz. Du kan välja mellan 2 till 5 övernattningar och med våra glaciärerbjudanden kan du åka skidor ända in i maj månad. Med andra ord: perfekta förutsättningar för att hitta en passande minisemester och lämna vardagen bakom sig!

Minisemester – ge dig av mot skidglädjen!
Minisemester – ge dig av mot skidglädjen!

Minisemester Österrike

Österrike är ett drömresmål för en kort skidresa. Berömda skidorter som Kitzbühel eller Schladming erbjuder utmärkta pister, moderna liftar och en pulserande afterski-scen. Njut av några dagars skidåkning omgiven av hisnande alpina panoramabilder. Boendet varierar från mysiga pensionat till lyxiga hotell, alla med typisk österrikisk gästfrihet.

Alla erbjudanden i Österrike

Minisemester Frankrike

Frankrike är den perfekta platsen för en kort skidsemester. Orter som Chamonix eller Les Deux Alpes erbjuder snabb tillgång till några av de bästa pisterna i Alperna. Med moderna liftar och varierade pister är dessa skidorter perfekta för en intensiv skidhelg. Njut av det franska köket och den livliga afterski-scenen.

Alla erbjudanden i Frankrike

Minisemester Schweiz

Schweiz erbjuder pittoreska skidorter som Zermatt och St Moritz. Dessa skidorter är kända för sina förstklassiga pister, exklusiva stugor och utmärkta gastronomi. En kort skidsemester här kombinerar lyxig komfort med spektakulära bergslandskap. Upplev en oförglömlig weekend på några av världens bästa skidorter.

Alla erbjudanden i Schweiz

Minisemester Italien

En minisemester i Italien kombinerar utmärkta skidförhållanden med italiensk charm. Städer som Cortina d'Ampezzo eller Livigno erbjuder inte bara utmärkta backar, utan också imponerande landskap och livliga byar. Njut av den italienska gästfriheten i eleganta boenden och smaka på det lokala köket i mysiga bergsstugor.

Alla erbjudanden i Italien

Minisemester Tyskland

Upptäck de många olika tyska skidorterna för din miniskidsemester, perfekt för en helg full av skoj i snön. Skidorter som Winterberg i Sauerland eller Oberstdorf i Alperna erbjuder snabb tillgång till välpreparerade pister och bekvämt boende. Njut av den mysiga atmosfären och det traditionella tyska köket.

Alla erbjudanden i Tyskland

Minisemester Tjeckien

En kort skidsemester i Tjeckien är perfekt för skidåkare som snabbt vill ta sig upp i bergen. Orter som Spindleruv Mlyn erbjuder en attraktiv kombination av bra skidförhållanden och överkomliga priser. Förutom skidåkning finns det också massor av kultur och historia att upptäcka i dessa områden. Njut av tjeckisk gästfrihet i mysiga boenden och prova lokala specialiteter på bergsrestaurangerna.

Alla erbjudanden i Tjeckien

Minisemester Polen

Polen är ett utmärkt val för en prisvärd minisemester. Skidorter som Zakopane erbjuder vackra omgivningar, bra pister och traditionell polsk gästfrihet. Upplev de pittoreska Tatrabergen och njut av det lokala köket efter en dag i backen.

Alla erbjudanden i Polen

Minisemester Andorra

Andorra är ett attraktivt resmål för en kort skidresa. Närheten till europeiska storstäder och förstklassiga skidorter som Grandvalira och Vallnord gör Andorra till den perfekta platsen för ett snabbt vinteräventyr. Njut av moderna faciliteter, varierade pister och en imponerande bergskuliss. Efter en dag i backen kan du koppla av på de många restaurangerna och barerna eller shoppa i Andorras taxfree-butiker.

Alla erbjudanden i Andorra

Minisemester på skidor – en växande trend

Du som funderar på att boka en kortare skidresa är i gott sällskap: miniskidresor blir allt populärare. Fler och fler semestergäster gör två resor till bergen under en säsong, och anledningen är enkel: det man älskar vill man göra så mycket så möjligt av! Det ger inte bara möjlighet att åka dubbelt så mycket skidor, utan man kan också se till att utforska två olika skidområden. Varför inte resa till Gastein-dalen över jul, och spendera påsken under vårsolen på Pitztaler-glaciären?

Från wellness till fest på minisemestern

En skidresa över helgen är ett perfekt sätt att fly vardagen ett tag. Wellness- och partyresor är populära teman för kortare vistelser, och utbudet av wellnesshotell är mycket stort. Den som behöver två eller tre dagars avkoppling kommer inte att leta förgäves.Även festsugna vintergäster bokar gärna en kortare vistelse i ett passande skidområde, som förutom att erbjuda härliga pister att susa nedför, även har skärmbarer och klubbar att dricka gott och dansa loss i.

Populära resmål för kortare skidresor

Vid bokning av en minisemester i snön är framförallt två kriterier avgörande för de flesta semestergäster: närheten till skidbackarna och avståndet till skidorten. Om man bara har några få välförtjänta semesterdagar till förfogande så vill man naturligtvis så fort som möjligt kunna ta sig från boendet till skidåkningen. Vi rekommenderar att man riktar in sig på boenden belägna nära pisterna. I Tyskland och Österrike finns mängder av erbjudanden för miniskidresor precis vid pisten. Om man gör en tur till bergen över en helg vill man heller inte att halva helgen går åt till att ta sig till och från resmålet. Skidområdena runt Innsbruck är därför ett smart tips. I Olympia SkiWelt finns hela nio skidområden, varav en del faktiskt kan nås direkt från stadens centrum. Flyger man till München finns bra alternativ i regionen runt Garmisch-Partenkirchen och Berchtesgaden, och därifrån är avstånden heller inte långt till Tyrolen.