Boenden vid pisten - ett stenkast från skidområdet!

Vill du helst slippa åka långa sträckor från boendet för att ta dig till skidområdet? Är det segt att stå i en överfull skidbuss för att ta dig till pisterna? Då är ett boende precis vid pisten rätt alternativ för dig. Precis utanför dörren kan du ta på dig skidorna och ge dig av. En skidsemester med detta upplägg sparar inte bara tid och gör att du slipper promenera i pjäxorna. Dessutom ger det pistnära läget dig den allra mysigaste vinterkänslan. Har du någon gång blickat ut över ett skidområde från din balkong? Här nedan har vi samlat ett urval av våra boenden som ligger precis vid pisten!

Boenden vid pisten - ett stenkast från skidområdet!
Boenden vid pisten - ett stenkast från skidområdet!

Ski-in Ski-out i Österrike

Österrike erbjuder ett stort urval av boenden direkt vid pisten. I de bästa skidorterna som St Anton eller Mayrhofen hittar du boende med direkt tillgång till förstklassiga pister. Njut av bekvämligheten med att ta på dig skidorna direkt från hotellet på morgonen och utforska det pittoreska alpina landskapet. Många av dessa hotell erbjuder också wellnessavdelningar och lokal gastronomi för att avrunda din skidresa.

Alla erbjudanden i Österrike

Ski-in Ski-out in i Frankrike

I Frankrike, särskilt i Les Trois Vallées och Portes du Soleil, finns många skidhotell och semesterlägenheter med direkt tillgång till backarna i de stora skidorterna. Välj mellan bekväma hotell och boende med självhushåll för individuell catering. Efter skidåkningen kan du njuta av det utmärkta franska köket och afterski-atmosfären i de närliggande bergsbyarna.

Alla erbjudanden i Frankrike

Ski-in Ski-out i Schweiz

Schweiz är känt för sina lyxiga boenden precis vid backarna. På platser som Zermatt och St Moritz finns hotell med fantastisk utsikt över bergen och enkel tillgång till backarna. Dessa hotell kombinerar schweizisk elegans med utmärkt service och erbjuder ofta ytterligare bekvämligheter som gourmetrestauranger och spafaciliteter.

Alla erbjudanden i Schweiz

Ski-in Ski-out i Italien

Italien erbjuder en mängd olika skidhotell och lägenheter direkt vid backarna, särskilt i Trentino och Sydtyrolen. Orter som Cortina d'Ampezzo och Livigno är också kända för sitt utmärkta boende med direkt tillgång till pisten. Italienska skidhotell kombinerar ofta modern komfort med traditionell känsla och erbjuder utmärkt mat samt tillgång till några av de vackraste backarna i Italien.

Alla erbjudanden i Italien

Ski-in Ski-out i Tyskland

I Tyskland ligger skidåkningen ofta precis utanför dörren. Boenden i olika regioner i landet erbjuder enkel tillgång till backarna. Dessa boenden vid pisterna erbjuder komfort och bekvämlighet för en stressfri skiddag, perfekt för dem som värdesätter direkt tillgång till backarna och en mysig atmosfär.

Alla erbjudanden i Tyskland

Ski-in Ski-out i Polen

Polen erbjuder ett urval av skidhotell direkt vid backarna, särskilt i de pittoreska Tatrabergen och Giant Mountains. Dessa hotell erbjuder direkt tillgång till varierade backar som passar både nybörjare och avancerade skidåkare. På dessa boenden kan du njuta av komforten och bekvämligheten med att kunna åka skidor direkt från ytterdörren.

Alla erbjudanden i Polen

Ski-in Ski-out i Andorra

I Andorra hittar du skidhotell direkt vid Pyrenéernas backar. Dessa hotell erbjuder enkel tillgång till stora skidorter som Grandvalira och Vallnord. Njut av bekvämligheten med att kunna ta dig till backarna direkt från ditt hotell och koppla av efter en dag i backen på ett boende av hög kvalitet som ofta erbjuder ytterligare bekvämligheter som spa och gourmetrestauranger.

Alla erbjudanden i Andorra

Vad är de främsta fördelarna med att bo precis vid pisten?

Skidboenden belägna precis vid pisten är oftast väldigt populära. Pistnära hotell, pensionat och chaletstugor ger ett stort mervärde under skidresan, som många skidåkare uppskattar. Förklaringen är ganska enkel: om man bor nära skidbacken sparar man mycket tid.Känner du igen dig? Morgonturer med skidbussen i full skidutrustning. Och ju senare påstigning, desto mindre chans till en ledig sittplats. Med barn blir färden en riktig utmaning. Många väljer bilen för att slippa skidbussen, men inte heller det är helt okomplicerat: att hitta en ledig parkeringsplats är ibland en utmaning som heter duga. För de flesta skidgäster är skidsemestern vinterns stora höjdpunkt, vilket är en bra anledning att försöka göra vistelsen så bekväm så möjligt. Med ett boende precis vid pisten löses många problem av sig själva. Ingen trängsel på skidbussar, inget letande efter parkeringsplatser, och skiddagen börjar och slutar (och börjar igen!) precis när man vill.När nedfarten finns precis utanför husknuten är det man själv som styr skiddagen. Var först ut i liften på morgonen, eller avnjut en kopp nybryggt morgonkaffe på balkongen – valet är ditt. Tidsfaktorn blir mindre och mindre viktig ju närmre skidområdet man kommer. För många skidåkare är det definitionen av en verklig semester!

Pistnära erbjudanden för alla

Det geniala med ett boende mitt i skidområdet är att det verkligen finns något för alla smaker och skidåkartyper. Oavsett om man föredrar att utnyttja varenda minut av liftkortet, eller om man då och då tar en kort paus på boendet. Familjer, par och singlar – det breda utbudet av boenden nära skidbacken passar alla.De ultimata all-inclusive-paketen omfattar ofta ett pistnära hotell: här kan man verkligen fokusera på skidåkningen. Oftast ingår halvpension till rummen, så att man både morgon eller kväll får maten serverad, men där man är flexibel över lunch och kan anpassa tid och kost efter dagsform. Utbudet sträcker sig från sporthotell till familjehotell.Medan wellness- och sporthotell framförallt fokuserar på kroppens återhämtning ligger familjehotellens tyngdpunkt på bra barnpassning, samarbeten med skidskolor och aktiviteter på kvällarna. Men oavsett vilket boende man väljer har alla ski-in- och ski-out-boenden en sak gemensamt: det roliga väntar precis runt husknuten.Även pistnära lägenheter och chaletstugor är väldigt populärt bland skidåkare. I Frankrike ligger de flesta skidorter på över 1 000 meters höjd mitt i skidområdet. De låga priserna och privatsfären som erbjuds i en egen lägenhet gör franska skidområden till ett populärt resmål för familjer och mindre grupper.

Vad bör man tänka på när man bokar en skidresa nära pisten?

Med undantag för Frankrike, där skidorter, affärer och pubar är byggda precis vid bergen, så är det oftast dalgångarna som är centrum för aktiviteter utanför skidbacken. För en del pistnära skidhotell kan det alltså betyda att man behöver göra en längre tur med bilen för att ta sig till en större livsmedelsbutik, upplevelsebad eller liknande. En del hotell vid pisten kan till och med endast nås med lift eller snöskoter. En skidsemester på ett sådant hotell, högt över molnen, är såklart en alldeles särskild upplevelse och något man måste testa. Om man däremot är ute efter mer än att åka skidor på skidresan så är det en bra idé att i förväg informera sig om boendets läge och transportmöjligheter.