Jul 2023 - Skidresor & skidsemester

Längtar du efter festliga dagar i ett vackert vinterlandskap? Då är en skidresa över julen perfekt! Snöinbäddade hus, snötäckta gator och perfekt preparerade pister – så ska en riktig julskidresa se ut. Hos oss hittar du de bästa resmålen för din skidresa över julen. Och vänta inte för länge med att boka – efterfrågan är stor!

Jul 2023 - Skidresor & skidsemester
Jul 2023 - Skidresor & skidsemester

Varför ska man åka på skidresa över jul?

Tack vare de gynnsamma helgdagarna under julen behöver man inte ta ledigt från jobbet i samma utsträckning som under andra veckor. En skidsemester över jul är dessutom extra smidig för barnfamiljer eftersom barnen då har ledigt från skolan. Om man vill ha lite extra julstämning på boendet brukar man faktiskt ofta kunna be om att få en julgran ställd på rummet eller i lägenheten. Att fira julen i bergen med nära och kära är en speciell upplevelse.

Var kan man åka skidor över jul?

En fråga många skidåkare ställer sig i planerandet av en julskidresa är om det hunnit komma någon snö i Alperna redan till jul. Svaret är: absolut! En rad glaciärskidområden i Österrike, som till exempel Stubaier Gletscher, Pitztaler Gletscher och Kaunertaler Gletscher erbjuder oftast perfekta förhållanden för skid- och snowboardåkning under jul och mellandagar. En julresa till exempelvis Zillertal är alltså ett klokt val. Liftkortet Zillertaler Superskipass ger nämligen tillgång till ett stort urval av nedfarter och skidområden. I glaciärskidområdet Hintertuxer Gletscher väntar garanterat en snösäker skidresa över julhelgen. Även i Tyskland, på glaciären vid Zugspitze, eller i "Matterhorn Ski paradise" vid Zermatt i Schweiz är snöbrist över jul och i mellandagarna oftast ett okänt begrepp. Andra snösäkra glaciärskidområden är till exempel Les 3 Vallèes i Frankrike och Sölden. Men inte bara glaciärer kan erbjuda snö över jul. Även andra högt belägna skidområden som exempelvis franska Chamonix eller österikiska Ischgl Österrike kan stoltsera med fina snömängder under julhelger och i mellandagarna. Här kan man njuta av en lyckad skidsemester!

Vilka aktiviteter och events erbjuder skidområdena över julen?

Många orter i skidområdena erbjuder sina julgäster olika events, som till exempel adventsmarknader med glögg och julbak, julkonserter och roliga barnaktiviteter. Dessutom erbjuds ofta möjligheter till snöskovandring, turer med häst och släde, eller varför inte ge sig ut på en promenad längs julpyntade gator och njuta av den härliga och alldeles särskilda julstämningen.

Vad behöver man tänka på under en skidresa över julen?

Skidsemestern över julafton eller i mellandagarna är även i år ett väldigt populärt resedatum för både snowboard- och skidåkare, och man bör inte vänta för länge, utan se till att boka i tid för att få de bästa erbjudandena. Och inte nödvändigtvis rikta in sig på ett prisvärt Last-Minute-erbjudande, om man inte är väldigt flexibel med hur resan ska se ut. Inför ditresan är det viktigt att tänka på att mycket trafik rör sig på gator och vägar under julhelg och mellandagar. Det kan alltså vara smart att ge sig iväg med bilen i god tid. På en skidresa över jul får man, förutom det vanliga bagaget, självklart heller inte glömma att ta med julklappar till hela familjen!