Student skidresor - Billiga skidsemestrar för studenter!

Med över 2 500 boenden har SnowTrex alltid rätt erbjudande för den perfekta skidsemestern - även för prismedvetna studenter. Från prisvärda lägenheter med självhushåll till billiga korta vintersemestrar i Europas mest populära skidorter, det finns något för alla. Upptäck vårt breda utbud av skidresor för studenter nu!

Student skidresor - Billiga skidsemestrar för studenter!
Student skidresor - Billiga skidsemestrar för studenter!

Studentskidresor Österrike

Studenter bland skidåkarna kommer att hitta många attraktiva skiddestinationer i de österrikiska Alperna, till exempel Zillertal, Obertauern och Saalbach. Dessa regioner är kända för sina varierande pister och livliga afterski-scen. Detta gör dem perfekta för grupper av unga vintersportentusiaster som gillar både skidåkning och fest. Dessutom finns det många erbjudanden med prisvärda boendealternativ och grupprabatter som är särskilt anpassade till studenternas budget.

Alla erbjudanden i Österrike

Studentskidresor Frankrike

I Frankrike erbjuder välkända skidorter som Les 3 Vallées och SuperDévoluy hundratals kilometer pister och spektakulära alppanoraman. Dessa regioner är särskilt populära bland studenter som värdesätter omfattande skidorter med förstklassig infrastruktur för sin skidresa. I Frankrike finns det alltid prisvärda erbjudanden, t.ex. för gruppboende, vilket gör dessa destinationer särskilt attraktiva för studentbudgetar.

Alla erbjudanden i Frankrike

Studentskidresor Italien

Med skidorter som Gitschberg eller Folgarida är Italien ett förstahandsval för prismedvetna studenter. Dessa skidorter erbjuder inte bara utmärkta pister. Förutom typiska italienska kulinariska läckerheter vet lokalbefolkningen här också hur man imponerar med sitt varma, gästvänliga sätt, vilket naturligtvis också går ner extremt bra med studenter. Attraktiva paketerbjudanden gör det också möjligt för studentgrupper att njuta av en skidsemester utan någon större ekonomisk börda.

Alla erbjudanden i Italien

Studentskidresor Schweiz

I Schweiz kan skidåkande studenter njuta av ett fantastiskt alpint panorama på vintern. Bort från de mer välkända lyxskidorterna som Zermatt eller St Moritz erbjuder skidorter som Engelberg eller Interlaken prisvärda alternativ. Här kan du njuta av studentvänliga evenemang och barer samt en mängd olika pister. Tack vare studentrabatter eller gruppboende kan studenter uppleva skidåkning i Schweiz utan en stor budget.

Alla erbjudanden i Schweiz

Studentskidresor Tyskland

I Tyskland erbjuder skidorter som Berchtesgaden eller Winterberg utmärkta förutsättningar för alla skidåkare bland studenterna, särskilt på vintern. På dessa platser kan du inte bara njuta av landskapen vid foten av Alperna eller Sauerland. De har också väl underhållna pister och är lätta att nå tack vare närheten till större städer som München eller Köln. Rabatter för studenter och billiga paketerbjudanden gör också dessa destinationer särskilt attraktiva för unga vintersportentusiaster med en begränsad budget.

Alla erbjudanden i Tyskland

Studentskidresor Andorra

Andorra är ett insidertips för skidresor för studenter. Skidorten Grandvalira erbjuder till exempel stora möjligheter till en prisvärd skidsemester med vänner, inklusive livlig afterski och ett stort urval av backar. Kombinationen av låga levnadskostnader och stora, lättillgängliga skidorter gör Andorra till en favoritdestination för unga skidåkare från hela Europa.

Alla erbjudanden i Andorra

Prisvärda skidresor för studenter

 • Fördelar med tidigt bokning: Ta del av möjligheten att boka tidigt, för att profitera av Boka tidigt rabatten. Om du bokar flera månader i förväg får du ofta billigare priser och ett större urval av erbjudanden.
 • Gruppboenden: Bokning av gruppresor i lägenheter eller chalets är ett billigt alternativ om du reser som en grupp på fem till tio personer på skidsemester.
 • Sparpris-erbjudanden: Välj boende och hotell som är särskilt märkta som "sparpris" i vår sökning för att betala mindre för samma kvalitet.
 • Nyhetsbrev: Med vårt nyhetsbrev är du alltid informerad om våra aktuella erbjudanden, till exempel Crazy Booking Night eller Super-Last-Minute-kampanjer, som ibland till och med erbjuder boende inklusive liftkort för mindre än 1000 kr per person.
 • Social Media: Följ oss på Facebook eller Instagram för att bli informerad om nyheter och ta del i utlottningar.
 • Tips för skidresor som student

  • Skidområde: Välj en skidort som inte bara erbjuder ett brett urval av pister för alla nivåer av erfarenhet, utan också har en livlig afterski-scen eller evenemang speciellt för ungdomar och studenter.
  • Ankomst: Om möjligt, använd billiga transportmedel som långdistansbussar eller tåg, som ofta stannar nära skidorten, innan du tar skyttelbussar till skidorten. Det är inte bara billigare, det gör också resan stressfri utan egen bil.
  • Självhushåll: Välj boende med självhushåll för att minska kostnaden för måltider. Att laga sin egen mat kan vara betydligt billigare än att till exempel äta på restaurang.
  • Skidutrustning och lektioner: Med många SnowTrex-erbjudanden kan du boka skidutrustning eller skidlektioner samtidigt och spara upp till 50% jämfört med priset på plats.
  • Flex-Option: Boka boenden med vår Flex-Option, där du kan av- eller omboka kostnadsfritt fram till 32 eller 16 dagar före ankomst om du måste ställa in din resa på grund av oförutsedda omständigheter som t.ex. tentor.

  FAQ

  Vilka skidorter är lämpliga för en skidsemester för ungdomar?

  Skidorter som är särskilt populära bland unga människor kännetecknas av en distinkt afterski-scen och ett livligt nattliv. Zillertal eller Ischgl i Österrike är idealiska för detta, eftersom det ofta finns ett stort antal barer och klubbar direkt vid backarna. I Frankrike är dessutom Les 2 Alpes och Val Thorens kända för sin unga, internationella besökarstruktur och sina mångsidiga afterski-aktiviteter.

  Vilka evenemang väntar på studenter i skidområdena?

  Många skidorter anordnar speciella evenemang under vintern som är perfekta för studenter. En höjdpunkt är SnowTrex årliga PowderWeek, som äger rum varje år i början av säsongen i Les 2 Alpes i Frankrike och erbjuder en vecka med skidåkning, fester och ett omfattande offpistprogram. Ett annat stort evenemang är Top of the Mountain konserten i Ischgl, som varje säsong bjuder på spektakulära liveframträdanden av internationellt kända artister.

  Finns det paketresor som omfattar boende och liftkort?

  Ja, SnowTrex erbjuder ett stort urval av Skidresor. Om du bokar ett sådant paket får du definitivt liftkortet till ett mycket lägre pris än på plats.

  Vilka kostnader bör man ta med i beräkningen för en skidresa för studenter?

  Kostnaden för en skidsemester för studenter kan variera beroende på personliga behov och preferenser. Kostnaden för boende och liftkort beror i hög grad på om det är ett hotell eller en stuga och vilket skidområde som har valts. Om de inte redan är tillgängliga, kostnaderna för köp eller lån av Skidmaterial tas med i beräkningen. Dessutom måste kostnader för mat både i pisten och på boendet tas med i beräkningen när du planerar din resa. Dessutom uppstår kostnader för transport till och från skidområdet och underhållning och apres-ski.