Boka skidstugor och chalets för din skidresa

Få en smak av den ursprungliga bergskänslan på en skidsemester i Alperna. Ingenstans fungerar detta bättre än på en övernattning i en rustik alpstuga eller chalet. Dessa boenden blir mer och mer populära på grund av sin unika atmosfär. På SnowTrex hittar du naturligtvis inte bara våra klassiska skidhotell och lägenheter, utan också många mysiga chalets som blir den perfekta tillflyktsorten för par eller en plats för hela familjen på vintern. Och det bästa av allt: de allra flesta skidstugor är så centralt belägna i skidorterna att du inte alls behöver gå miste om vintersport. Tvärtom! För oavsett om det är en stuga direkt vid pisten i skidområdet, en fristående trästuga i ett lugnt läge eller din egen bostad i alpbyn mitt bland andra små stugor - här på SnowTrex är valet ditt. Du kommer säkert att hitta det du söker i vårt utbud av mysiga stugor och moderna semesterhus.

Boka skidstugor och chalets för din skidresa
Boka skidstugor och chalets för din skidresa

Hyra skidstuga i Österrike

Drömlika boenden mitt i skidområdena i Tyrolen eller i Salzburger Land. Vintersportfans som letar efter just detta bör välja en alpstuga i Österrike! Att hyra en alpstuga är också det perfekta valet på SnowTrex för små familjer, större grupper och förälskade par. Efter en lång dag i backen hittar du en komfort, som endast alpstugor i Österrike kan erbjuda. Med direkt tillgång till de bästa backarna och en fantastisk utsikt över bergen kommer din skidresa i Österrikes vinterlandskap garanterat att bli oförglömlig.

Alla erbjudanden i Österrike

Hyra chalet i Frankrike

Direkt utsikt över några av Alpernas högsta toppar på morgonen. Detta är panoramat som skidåkare kan njuta av när de vaknar upp i en chalet i Frankrike! På SnowTrex kan du upptäcka ett exklusivt urval av stugor och enkelt hyra en stuga i bergen - i bästa skidområden i Grand Nation. Där väntar den perfekta skidresan i en privat atmosfär och direkt i backen. Våra boenden erbjuder komfort och mysighet samt en hisnande utsikt över de snötäckta bergen i t.ex. Maritima Alperna eller Savoyalperna. Om du åker med familjen, med vänner eller som par - hos oss hittar du din perfekta chalet i Frankrike.

Alla erbjudanden i Frankrike

Vad är en skidstuga?

En skidstuga, som också kallas för chalet i både Schweiz och Frankrike eller alpstuga, är ett gemytlig boende i närhet av ett skidområde. Stugorna ligger ofta direkt vid pisten och är därför oftast specialutrustade för skidåkare. På skidresan erbjuder de en perfekt tillflyktsort mitt i naturen efter en lång dag i backen. Skidstugor och chalets är alltid byggda i klassisk stil av trä eller sten. De är ofta utrustade med kamin eller kakelugn, vilket ger en varm och rustik känsla. Det perfekta boendet för en oförglömlig skidresa!

Vilka är fördelarna med en skidresa i en stuga med självhushåll?

En av de största fördelarna med en skidstuga är dess läge, vanligtvis mitt i skidområdet. Avstånden till pisten på en skidresa är därför antingen mycket korta eller obefintliga, eftersom boendet ligger direkt i backen. Och som namnet på självhushållsstugan i skidområdet redan avslöjar, är vintersportfans helt oberoende i sitt boende, i motsats till det klassiska skidhotellet. Detta garanterar en privat och mysig atmosfär där man kan tillbringa kvällen med familj eller vänner. I alpstugornas välutrustade kök kan man alltid laga en god frukost och en välsmakande middag med mat som man själv har köpt. Självhushåll är också perfekt för resenärer som följer en speciell diet eller vill äta veganskt eller vegetariskt. Genom att planera sina egna menyer kan deras behov tillgodoses bättre än på hotell, som ofta erbjuder fast catering. Allt detta bidrar till flexibiliteten i planeringen av hela skidresan, eftersom det inte finns några fasta tider som på ett hotell och dagen kan planeras individuellt från tidigt på morgonen till sent på kvällen.

Mångfaldigt utbud av skidstugor och chalets

På SnowTrex kan du boka en charmig stuga eller en drömlik chalet i Alperna för din nästa skidresa. För att göra detta har vi satt upp ett filter för dig på vår webbplats i hotellsökningen när du väljer typ av boende: "Stuga / Chalet". Du kan helt enkelt kryssa i den här rutan så visas bara de stugor och chaleter som är tillgängliga under den önskade resperioden i Österrike och Frankrike. Från romantiska alpstugan för par till familjevänliga chalet, lyxiga alpstugor med bastu och wellness, självhushållsstugor für grupper och föreningar till stugor direkt vid pisten - här finns något till alla. Och efter bokningen kan du luta dig tillbaka, koppla av och se fram emot en semester i rustika alpstugor mitt i bergen.

Läge och inredning i stugor och chalet

Stugor är idylliska och mysiga boenden på skidresor med självhushåll, som ofta kännetecknas av traditionell arkitektur och träkonstruktion. Själva alpstugorna ligger vanligtvis direkt i skidområdet, och vissa boenden har till och med direkt tillgång till backarna. Inredningen i stugorna är utformad för att gästerna ska kunna organisera sin vistelse så flexibelt och självständigt som möjligt. Trämöbler och kamin i vardagsrummet är typiska. Moderna bekvämligheter som Wi-Fi, platt-TV och välutrustade kök har också hittat sin väg in. Dessutom har vissa stugor privata bastur, bubbelpool eller balkonger med utsikt över bergslandskapet. Exakt var stugorna ligger, om det är direkt vid pisten eller lite längre in på orten, och hur de är utrustade kan du se direkt i respektive boendebeskrivning på SnowTrex webbplats.

Tipps och rekommendationer för den perfekta skidresan till en skidstuga

Om du planera din perfekta skidresa i en skidstuga eller en chalet borde du följa några tipps: den avgörande faktorn är först och främst läget. Här gäller det att leta efter, skidhotell vid pisten eller i närheten av liftarna, så att man på morgonen kan hoppa på skidorna direkt från sängen. När du väljer skidboende med självhushåll bör du dessutom vara uppmärksam på stugans storlek och utrustning, beroende på hur många personer som kommer och vilka extratjänster du vill ha, till exempel bastu, kamin eller skidkällare. För att spara pengar, är det också viktig att boka din chalet eller skidstuga i god tid, för att erhålla SnowTrex Boka-tidigt-rabatt. Detta gäller speciellt för de populära resedatum som nyår eller jul. Om du följer dessa tipps finns det inget som kan hindra dig från en oförglömlig skidresa med SnowTrex i en mysig stuga!