Njut av vinterresan till snön!

En vinterresa i snön ger flera olika möjligheter till att hålla sig aktiv genom skidåkning, snowboard eller kälkåkning. Men många vintersportfans funderar: vart ska man åka på skidsemester? Oavsett om du åker till Tyskland, Österrike, Frankrike eller Schweiz så finns härliga berg och vacker natur för underbara semesterdagar. Både skidåkare och snowboardfans får valuta för pengarna i alla dessa länder. Skidresa betyder dock inte bara vintersport. Även snövandringar och panoramalandskap, eller varför inte ett avkopplande wellnessprogram, är perfekta sätt att njuta av semestern på vintern. En fantastisk tid i snön hittar du inte bara på hotell, utan också i semesterlägenheter blir din skidresa till en oförglömlig upplevelse. Oavsett om din perfekta skidresa händer på pisten eller bredvid: dessa skidområde bjuder på mycket sol och fantastiska vinterupplevelser.

Njut av vinterresan till snön!
Njut av vinterresan till snön!

Vinterresor Österrike

Österrike är själva definitionen av ett vintersportparadis. För både nybörjare, mer erfarna åkare och rena rama proffs finns i Österrike ett mångfacetterat utbud av pister. Skidområden i Kitzbühel, Sölden, Ischgl ekller Mayrhofen är några av Tyrolens mest kända orter, även kallat "Alpernas hjärta". Men även andra kantoner som Kärnten, med sina 200 sjöar, bjuder på fantastiska upplevelser på och bredvid pisterna. I grannkantonen Salzburger Land garanteras snörika skidområden med många pistkilometer. Den som gärna vill vara aktiv utan skidor hittar många erbjudanden i Österrike. Snöskovandringar, turer på hundsläde eller kälkåkning, här finns något till alla. Vinterresor med snö och sol i alperna, avslappnade eller aktiva dagar: den som undrar var man borde spendera sin vinterresa hittar sin perfekta destination i Österrike.

Vinterresor Frankrike

Vad sägs om en vinterresa till Frankrike? Franska alperna utlovar stor skidnöje och avslappning. Speciellt familjer kan förvänta sig ett stort utbud av pister för både avancerade åkare och nybörjare med många blåa och gröna pister. Oavsett om ni åker till Chamrousse, Les 3 Vallées eller Val Thorens/Les Menuires – skidlektioner för nybörjare finns överallt. Ett av största skidregionerna är Les 3 Vallées med sina 600 pistkilometer. I skidområdet förbinds 3 dalarna Courchevel, Méribel och Val Thorens/Les Menuires. För avancerade åkare är skidområdet Les 2 Alpes perfekt. Här kan man bland annat åka på närliggande glaciären i 3 560 m höjd. Varje år äger SnowTrex PowderWeek rum här. Bredvid skidåkning och snowboardåkning kan du njuta av många andra avslappnande aktiviteter i Frankrike som till exempel många wellnesserbjudanden. En glaciärvandring är dessutom en oförglömlig upplevelse för alla som önskar att tillbringa deras vinterresa i snön.

Vinterresor Italien

Italien har mycket att erbjuda för din vinterresa. Oavsett om du är skidåkare eller åker snowboard, om du är nybörjare eller avancerat åkare: i soliga Italien hittar alla deras favoriter i snön. På alpernas solsida ligger populära Sydtyrolen och bjuder med skidförbundet „Dolomiti Superski“ på ca 1 200 pistkilometer. Förbundet omfattar 12 skidområden som erbjuder allt du kan önska dig på en skidsemester med nypreparerade backar. Skidområden i Trentino och Lombardiet, med välkända orterna Cavalese och Livigno, bjuder på fantastiska nedfarter. En vinterresa till soliga Italien passar också perfekt, när du bara vill njuta av solen och slappna av. Med eller utan skidor, erbjudanden till din vinterresa i Sondrio, Fassatal eller Seiser Alm lämnar inget övrigt att önska.

Vinterresor Tyskland

Vinterresor till Tyskland? Skidåkning i Tyskland är ett bra sätt att tillbringa några timmar mindre i bilen. Till de mest populära orterna i bayerska alperna hör Garmisch-Partenkirchen, Oberstdorf och Berchtesgaden. Runt Tysklands högsta berg, Zugspitze, finns många kilometer pister som inbjuder till vintersport. Perfekt för en kort resa för två, med barn eller vänner. Även platser utanför Alperna erbjuder skidåkning, t.ex. Feldberg i Schwarzwald. Många semesterlägenheter bjuder på vinterresor i mysig atmosfär nära orterna Hinterzarten, Titisee-Neustadt eller Freudenstadt. I Schwarzwald finns det förutom familjevänliga skidorter också mycket att upptäcka utanför backarna, perfekt för en vinterresa. Så om du inte vill resa långt och ändå vill njuta av vinterlandskapet, kan du svara på frågan "Vart ska man åka på vintersemester?" med i Tyskland.

Vinterresor Schweiz

Schweiz är alltid en höjdpunkt för besökare. Inte bara många fyratusenmeterstoppar som det världsberömda Matterhorn (4 478 m), trippelgruppen med Eiger (3 970 m), Mönch (4 107 m) och Jungfrau (4 158 m), utan även exklusiva erbjudanden gör Schweiz till något alldeles speciellt. Erbjudandena för en vinterresa sträcker sig från mysiga semesterlägenheter till exklusiva lägenhetskomplex och wellnesshotell till 4-stjärniga lyxhotell. För den extravaganta vinterresan rekommenderar vi Sankt Moritz i skidområdet Corviglia, som rekommenderas till erfarna åkare. Men Schweiz behöver inte vara så dyrt, en resa till snön kan vara prisvärd även här. Boenden i närheten av Davos, Flims Laax Falera och Veysonnaz är särskilt lämpliga för familjer och alla som vill tillbringa en prisvärd vinterresa i Schweiz.

Vinterresor Tjeckien

I de tjeckiska tjeckiska bergskedjorna Krušné hory, Krkonoše och Böhmerwald hittar vintersportentusiaster en mängd olika backar och längdskidspår. Många skidorter erbjuder också spännande rodelbanor och vintervandringsleder som inbjuder dig att utforska det vackra landskapet.I familjevänliga skidområden runt Lipno och Pec pod Snezkou får alla skidåkare valuta för pengarna oavsett åldern. De välutrustade hotellen och wellnessanläggningarna erbjuder allt man kan önska sig på en vinterresa, även om man inte står på brädorna. De gästvänliga invånare gör Tjeckien till en härlig och avkopplat destination för din vinterresa.

Vinterresor Polen

I Karpaterna och Sudeterna finns fina möjligheter till skid- och snowboardåkning i Polen. Szklarska Poręb), Karpacz och Zakopane är några av de mest kända skidorterna i Höga Tatra. Och även om man inte vill åka varken skidor eller snowboard finns ingen risk att ha långtråkigt här. På bekvämt avstånd till bergskedjorna finns städer som Breslau och Krakow som är perfekta utflyktsmål. De välutrustade hotellen erbjuder vanligtvis allt som hjärtat kan önska sig för en vintersemester med wellness, från bastu och massage till pool. Om du letar efter en billig vinterresa kommer du definitivt att hitta vad du letar efter i Polen.

Vinterresor Slovakien

Inte många vet att nästan varje region i Slovakien erbjuder olika möjligheter till vintersport. Perfekta förutsättningar väntar i skidområdena i Tatra och Fatra. Här blir skidåkning i Slovakien ett rent nöje tack vare de välutrustade vintersportområdena. Oavsett om du åker till Starý Smokovec eller Jasná, i Slovakien kommer familjer såväl som passionerade skidåkare och snowboardåkare att hitta sitt nöje. Förutom perfekt preparerade backar finns det också många vandringsleder och rodelbanor för en semester i snön. De som söker avkoppling kommer också att hitta den perfekta vinterresan utan skidor under fötterna. Efter en dag med skidåkning kan du koppla av i en av de många barerna eller restaurangerna med en drink eller prova utbudet av slovakiska specialiteter.