Party på skidsemestern

Nedför backen och rakt in till after ski-festen! Det är mottot för många av våra gäster efter en härlig skiddag. Är du en person som älskar partystämning, avslappnad atomsfär, pumpande partymusik och en och annan drink i gott sällskap? Och är skidsemester utan after ski ingen riktig skidsemester? Boka i så fall en resa med oss till något av Alpernas populäraste vattenhål i Tyskland, Österrike, Frankrike, Schweiz eller Italien. Hos oss hittar du de bästa skidboendena i perfekta lägen, alltid nära de lokala partycentren. Bor du bara några minuter från partyhålen behöver du aldrig missa en fest! Och det oavsett om du föredrar trendiga barer och skidstugor, eller exklusiva diskotek och barer.

Party på skidsemestern
Party på skidsemestern

Perfekt start på din partyskidresa

På världens toppar väntar otaliga äventyr och spännande evenemang på dig under vintern! En mycket speciell Season Opening äger rum varje år i det pittoreska Les 2 Alpes i Frankrike.Här utlovar PowderWeek organiserad från SnowTrex en hel partyvecka. Förutom vårt förstklassiga program väntar massor av färsk pudersnö under dessa sju dagar. För skidåkare och snowboardåkare som vill fira starten på den nya skidsäsongen är PowderWeek en riktig fest. Även denna december borde du inte missa detta evenemang!

Vart ska man åka för en partyskidresa?

Party och idylliska byar mitt i bergen. En omöjlig kombination? Inte i Österrike, världens nummer ett för partajande skidåkare. I Sölden, exempelvis, finns inte bara ett modernt skidområde och två glaciärer att glida nedför, utan på menyn står också massor av events, t.ex. "Electric Mountain Festival". Och i St. Anton kan man vara säker på att få uppleva after ski i världsklass på "Mooserwirt". Där samlas unga partyhungriga skidåkare från hela världen. Även Mayrhofen i Zillertal har mer och mer utvecklats till ett riktigt after ski-mecka. Förutom de många pubarna med livemusik väntar ett mångsidigt skidområde på dig, inklusive glaciärskidåkning. Vill man festa från morgon till kväll är Ischgl ett annat högoktanigt alternativ, och lyckas man dessutom pricka in årets "Top of the Mountain"-konsert så finns det ingen hejd på festen. Ischgl är helt enkelt synonymt med partyskidområde. Listan slutar inte där. Orterna vi nämnt är endast ett urval av Österrikes after ski-orter. I en uppräkning av världens bästa after ski-ställen får man självklart heller inte glömma Davos i Schweiz eller Livigno i Italien! I Davos finns inte festen bara i snöbarer och stugor. I alpstaden väntar också kvällsunderhållning i form av casino, biograf, teater och konserter. Om du hellre vill spendera din partysemester i Italien borde du överväga att göra ett besök på after ski-stället "Stalet" i Livigno och kasta dig i armarna på den berömda gorillan.

Vad är bra att tänka på under en after ski-semester?

Om du regdan på morgonen vet om att du inte kommer att åka hem direkt efter skidåkningen, är det också smart att klä dig så att det varken är för kallt i backen eller för varmt på after ski-festen. Lager-på-lager-principen är ett vinnande koncept. Den gör att du snabbt kan ta på eller av dig kläder, och du ser också bra ut. Om du ännu inte gjort dagens sista åk bör du naturligtvis inte röra alkoholen, utan vänta med den svalkande ölen tills du är nere i dalen.

Hitta rätt boende för din partyskidresa

De viktigaste kriterierna för att hitta rätt boende för partyskidsemestern är, inte så överraskande, resmålet och boendets läge. Boendet ska självklart ligga centralt så att man snabbt och enkelt kan ta sig till after ski-festen, och tillbaka igen när solen börjat gå upp. Det ultimata är att ha en bar i huset. Med hjälp av våra filter kan du till exempel filtrera fram de orter som erbjuder extra mycket after ski-möjligheter, eller boenden som har en egen bar. Ännu fler filter gör att du kan hitta det boende som passar just dig och din partyskidresa allra bäst.