Familjeskidområden - billiga erbjudanden för familjer

Skidsemester i snön är en upplevelse för hela familjen. Men för att det ska bli en lyckad och problemfri tid i backarna för hela familjen så måste också skidområdet uppfylla vissa krav. Baserat på våra familjekriterier har vi på denna sida samlat erbjudanden i familjevänliga skidområden.

Även under en skidresa är barnens välbefinnande viktigast. Bra barnpassning och familjevänlig service är därför oumbärligt. Men du kan vara lugn. Praktiskt taget varje skidområde i Alperna har kvalificerade skidskolor med undervisning som passar för allt från de yngsta nybörjare till mer erfarna tonåringar. Medan de äldre barnen kan förbättra sina carvingsvängar och till och med fila på några tricks i barnens egen funpark så kan de minsta hålla till i skidlekskolan. Många skidområden erbjuder till och med heldagsbarnpassning för barn under 3 år och bebisar.

Familjeskidområden - billiga erbjudanden för familjer
Familjeskidområden - billiga erbjudanden för familjer
De omsorgsfullt byggda barnområdena med övningsliftar ligger ofta nära dalen och i ett avgränsat område där barnen ostört kan ta sina första svängar på skidorna. De erbjuder en barnanpassad infrastruktur med transportband (så kallade "flygande mattor"), barnkarusell och ibland en park med lustiga figurer. Ofta håller en färgglad och kramgo maskot de små skidnybörjarna sällskap. Större barn kan använda släpliften och susa nedför preparerade vågbanor eller designade äventyrsbanor. Fler och fler sittliftar har barnanpassad påstigningshjälp och särskilda säkerhetsanordningar för skidåkare av mindre kroppsstorlek.

Skidstugor och restauranger i familjeskidområden erbjuder barnmenyer och är utrustade med barntoaletter. Till servicen i familjeinriktade skidorter hör också ett barnvänligt aktivitetsutbud utanför skidbacken, med t.ex. lekplatser, skridskobanor eller kälk- och snowtubingbackar.

Ytterligare en stor fördel och en bra indikator på ett familjevänligt skidområde är rabatterade eller helt kostnadsfria barnliftkort. De ingår dessutom i många av våra familjeerbjudanden! Titta noggrant i produktbeskrivningen under fliken "Rabatter".

Familjeskidområden erbjuder alla dessa fördelar och tjänster och erbjuder dig en mångsidig och bekväm skidsemester med barnen. Oavsett vilket av våra familjeskidområden du väljer kommer du inte att ångra ditt val!