Nybörjarskidområden - breda och flacka pister!

Början kan ofta vara svår - men så måste det inte vara. Den som vill göra de första åken i pisten får det lättare om förutsättningarna är de rätta. Nybörjarskidområden kännetecknas av många faktorer. Blå pister är flacka och normalt sett breda. Mycket plats alltså för de första svängarna på skidresan. Ett stort utbud av lätta, blå pister i närheten av dalen är perfekt för nybörjare. I särskilda nybörjarområden får barnen en säker miljö att utvecklas och leka i. Med hjälp av transportband och släpliftar tar sig de minsta enkelt uppför backen. Långt bort ifrån de ibland hektiska pisterna kan de göra sina första åk - och det under uppsikt av vaksamma och utbildade skid- och snowboardlärare.

Här presenterar vi ett urval av skidområden som erbjuder rätt förutsättningar för nybörjare, med en hög andel blå pister, särskilda övningsområden och bra skidskolor.

Nybörjarskidområden - breda och flacka pister!
Nybörjarskidområden - breda och flacka pister!

Varför är det en bra idé att börja åka skidor?

Att ställa sig på ett par skidor för första gången kräver både koncentration och lite mod. Men det finns en rad fördelar med att att ta sig an utmaningen. Och det börjar faktiskt redan vid resan till skidorten, när man för första gången får se bergstopparna radas längs horisonten. När man vaknar nästa morgon har det snöat och landskapet har klätts i en vacker vinterskrud! Du går upp tidigt för att få vara en av dem som lägger de första spåren i backen, samtidigt som du andas in frisk bergsluft. När det är dags för lunch väntar ett varmt mål mat i en skidstuga, som du avnjuter i solsken och med en hisnande vacker utsikt. En sådan upplevelse är anledning nog att ge sig ut i skidåkningens fantastiska värld!

Så hittar du ett skidområde som passar för nybörjare

För att hitta ett passande nybörjarskidområde för din skidresa bör du tänka på att hitta ett skidområde med övervägande blå pister där man kan öva sina färdigheter. Blå nedfarter är inte för branta, och är dessutom tillräckligt breda så att man kan ta ut svängarna rejält. För nybörjare är det också en bra idé att satsa på ett lugnt område, så att man har nog med plats och lättare har en överblick över backen. På vår sida har vi en skidområdesrådgivare som hjälper dig att hitta vilket område som passar dig bäst, oavsett om du har siktet inställt på Tyskland, Österrike, Schweiz eller Frankrike.

Bör man som nybörjare tänka på något särskilt i reseplanerandet?

Eftersom de flesta nybörjare ännu inte har skaffat sig någon egen utrustning, så finns som tur är möjlighet att boka till både skidutrustning och skidlektioner för de flesta orter. Det är en bra förberedelse inför skidresan, och hjälper dig att få en perfekt start på skidåkningen. Ofta glömmer man att ta med sig solskydd på skidsemestern - ett misstag som kan ge dig ömmande näsa och kinder! Solcréme och skid- eller solglasögon är ett måste. Med dessa tips i bagaget, och genom att se till att välja ett passande skidområde, så står inget i vägen för en lyckad resa! Lycka till!