Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Kundomdömen

Saalbach

481 Antal omdömen:

98 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,1
Skidområde 9,4
Information om skidområdet
Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Högsta punkt: 2 096 m
Lägsta punkt: 830 m
Höjd skidort: 1 003 m
Liftar totalt: 70
Släpliftar: 21
Sittliftar: 21
Kabinbanor: 28
Pister totalt: 270 km
Pister:
140 km
Pister:
112 km
Pister:
18 km

Skidområde Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Skidområde Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Med det inkluderade liftkortet "Ski Alpin Card" kan man susa nedför ca 408 fantastiska pistkilometer. Ski Alpin Card lever upp till sitt motto "1 Ticket, 3 Regionen, unendliche Berge" (tyska för 1 liftkort, 3 regioner, oändligt med berg) inte bara tack vare som del av Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, utan även eftersom skidområdet på Schmittenhöhe i Zell am See samt glaciärskidområdet vid Kitzsteinhorn i Kaprun ingår. Om denna liftkortssammanslutning inte skulle vara stor nog finns dessutom möjlighet att uppgradera sitt liftkort till "Super Ski Card" (se skidregion). Det ger tillgång till skidåkning i 22 skidregioner i Tyrolen och Salzburg med totalt 2 750 pistkilometer att utforska!

Saalbach ger en direkt anslutning till Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Här finns massor av carvingsträckor, puckelpister, branta backar, en tävlingsbana med tidsmätning och två strålkastarbelysta nedfarter. De många snökanonerna hjälper till att skapa extra hög snösäkerhet.

För den som vill utforska de blå njutarnedfarterna i Saalbach, (inklusive VM-backen vid Kohlmais), kan vi rekommendera Saalbachrundan. Den leder 16 km runt orten, nedför Glemmtals båda sluttningar.

Skidområdet har självklart också ett stort utbud för nybörjare. Hela 140 km blå och gröna pister perfekt lämpade för skidsemestrande nybörjare väntar i skidområdet. Även barnfamiljer får valuta för pengarna. Precis vid dalstationen för Asitzkabinenbahn finns exempelvis "Leo's Kinderland". Övningsområdet med transportbandslift, barnkarusell, snöigloo och en riddarborg är perfekt för barn som vill göra sina första svängar i snön. Det är inte för inte som Saalbach hör till Alpernas populäraste skidområden – här finns passande områden för alla. I nedfarterna "Zwölferkogel Nord" och "Schattberg Nord" väntar utmaningar även för rena proffs. Fina off-pist-möjligheter finns vid t.ex. Zwölferkogel-West och Schattberg-West som passar för riktigt inbitna åkare. I funcross-banorna och längs de svarta, utmanande nordbackarna finns bra åkning för freeriders.

Fans av freestyleåkning kan se fram emot ett riktigt paradis i Skicircus. Området har tre snowparker och en boardercrossbana att gå loss i.

2023 är det tänkt att en direkt liftförbindelse mellan Skicircus och skidområdet i Zell am See ska stå klar. Redan nu finns möjlighet att ta sig från Glemmtal till Schmittenhöhe i Zell med hjälp av ZellamseeXpress. Gondolen nås smidigt tack vare en busförbindelse mellan Viehhofen och Vorderglemm.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Saalbach

Även kvällstid, efter de vanliga öppettiderna, erbjuder en rad kvällsskidområden i Österrike kvällsskidåkning. Det gäller även Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, som har ett antal nedfarter där man kan åka skidor även kvällstid. I Hinterglemm erbjuds kvällssåkning flera gånger i veckan för alla vintersportare. Liften Unterschwarzachbahn sköter transporten till startpunkten för den 1,2 km långa kvällsnedfarten. Där uppe finns snowparken Nightpark, där man kan testa våghalsiga hopp även när solen gått ner. En annan möjlighet för kvällsskidåkning finns vid Schanteiliften i Leogang. Knappliften hålls i drift på kvällen, och en 500 meter lång strålkastarförsedd pist erbjuder härlig skidåkning. Om man har ett giltigt liftkort så är kvällsskidåkningen kostnadsfri.

After Ski Saalbach

För alla som älskar afterski finns mycket att glädjas åt i Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Området har faktiskt belönats med en utmärkelse för sin afterski! Ungefär 40 traditionella stugor bjuder redan dagtid in till att skåla för en perfekt skiddag. Ett besök på "Bar Pfiff", "Bauer's Schi-Alm", "Hexenhäusl, "Tanzhimmel" och "Goaßstall" är ett måste för alla som älskar afterski! En rad barer och pubar, t.ex. "Checker Club - Post Bar" i alla tänkbara varianter drar igång på kvällarna och bjuder in till fest och flört. Även på diskoteken finns något för var smak: rock, pop, rave, techno, foxtrot och vals. Den som vill njuta av Oktoberfest-stämningen även under vintern bör söka sig till bergstationen för Asitzbahn på 1 763 meters höjd i "AsitzBräu".

För den som vill ta det lite lugnare står en rad restauranger och caféer till förfogande. Fråga din hotellvärd var man kan äta traditionella Pinzgau-rätter! Eller strosa avslappnat genom mysiga orten.

När det gäller sportigare alternativ saknas verkligen inte aktiviteter: ge dig ut på skridskobanan, åk rodel, testa snowtubing i rasande fart, ta en romantisk tur med häst och släde eller besök tennisbanan, här hittar alla gäster passande aktiviteter. Om man vill ha en upplevelse utöver det vanliga har Saalbach Hinterglemm självklart också mycket att erbjuda. Varför inte testa ett äventyr på Glemmy Offriad Park med snöfyrhjuling eller snowtubing vid Unterschwarzachbahn. Här finns massor av skoj utanför backen.

Snowpark: Nightpark Saalbach

I Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn finns fyra funparker, med massor av adrenalin och omväxling!

I Hinterglemm finns "Nightpark" vid liften Unterschwarzachbahn, där mottot är "Freestyle Unlimited!" kan du utveckla din åkning både dagtid och kvällstid. Längs easy, medium och pro line kan man fila på sina senaste tricks. Där finns olika hinder som gap kicker, en spine, wallride, rails bl.a. i form av en 9 meter lång c-rail och boxar som en 22 meter lång kombi box.

Dessutom finns det vid Bernkogel i Saalbach en "Easypark", nämligen "Learn-to-Ride-Park", med tre minikickers och tre nybörjarboxar, som är perfekt för nybörjare.

I Leogang finns "Nitro Snowpark Leogang" precis vid Asitz. Med corners, big airs och olika rails och boxar lämnas inga önskningar obesvarade och här erbjuds optimala träningsmöjligheter för alla freestylers. Ett table med tre olika hopp är också en populär attraktion. I jib zone kan framför allt nybörjare utveckla sina färdigheter. En riktig höjdpunkt i parken är den kostnadsfria Wi-Fi-uppkopplingen i hela parken, för den som vill dela bilder med vänner och fans.

För alla freestyleåkare i Fieberbrunn finns "Easy Park" vid mellanstationen för Streuböden. Den passar för alla åkare, och här väntar fem kickers, två vågbanor och fyra boxar.

Dessutom finns ytterligare två freestyleområden, nämligen en ski- och boardercrossbana samt en funcrossbana. Det senare är en blandning av en normal nedfart och en snowpark, som är belägen vid sittliften Hochalm i Hinterglemm. Vågor längs och tvärs över pisten, velodromkurvor, småhopp, quarterpipes och andra roliga hinder väntar på att utforskas. Skicircus är ett paradis även för freestyleåkare.

Skidområdet Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike

Experttestresultat för Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Testresultatet för Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,6 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Saalbach

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Saalbach

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.