Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Kundomdömen

Tignes

277 Antal omdömen:

96 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,2
Skidområde 9,5
Information om skidområdet
Tignes - Val d'Isère
Högsta punkt: 3 456 m
Lägsta punkt: 1 550 m
Höjd skidort: 2 100 m
Liftar totalt: 86
Släpliftar: 34
Sittliftar: 41
Kabinbanor: 11
Pister totalt: 300 km
Pister:
170 km
Pister:
78 km
Pister:
52 km
Opistade nedfarter: 20 km

Skidområde Tignes - Val d'Isère

Skidområde Tignes - Val d'Isère

Liftkortet "Tignes - Val d'Isère" ger tillgång till 300 perfekt preparerade pistkilometer, och den fina infrastrukturen utgörs av 86 liftar. Skidområdet är – inte minst tack vare de två glaciärerna "La Grane Motte" och "Pissaillas" – särskilt snösäkert och omtyckt bland både erfarna åkare och nybörjare.

Tignes och Val d’Isères skidområden har vardera 150 mångsidiga pistkilometer, och är förbundna genom Bellevarde (2 827 m.ö.h.). Från Tignes har man inte bara en fantastisk utsikt över bergssjön Lac du Chevril. Området erbjuder dessutom en perfekt övningsplats för nybörjare, som kan pröva sina vingar vid Col du Palet, och utforska de gröna och blå pisterna ovanför Tignes-Le Lac. För mer krävande skidåkare kan vi rekommendera glaciärskidområdet vid Grande Motte, där en fantastisk utsikt väntar från 3 456 meters höjd. Säkrade och kontrollerade djupsnöbackar i Vallon de la Sache gör skidområdet till ett verkligt paradis för de som älskar freeriding och varianter. Här kan man tillryggalägga en längd på hela 2,8 km och en höjdskillnad på 1 198 meter. En särskild upplevelse är Tignes snowpark, som har tables slides och jumps speciellt anpassade för nybörjare, men som också bjuder på action för mer erfarna åkare och proffs.

Även i Val d'Isère väntar 150 pistkilometer på att utforskas, och på Pissaillasglaciärens platå finns många breda nedfarter med enkel svårighetsgrad. Skidområdet har belönats med kvalitetsmärkningen "Famille Plus", vilket betyder att nedfarterna är särskilt familjevänliga och att det finns ett stort utbud av barnpassningstjänster för skidälskande barn. Men det finns också en rad röda pister och utmanande skidrutter, bland annat vid Solaise, framförallt i form av dalnedfarten. Vid Pointe du Montet (3 428 m.ö.h.) är, tack vare goda snöförhållanden även från juni till september, skidsäsongen lång. Till skidområdets goda infrastruktur hör också en rad kostnadsfria Wi-Fi-hotspots som finns i flera berg- och dalstationer.

Inför säsongsstarten 2017 togs den nya 10-personerskabinbanan "Solaise" i bruk, och ersatte den gamla liften Solaise-Express. Därmed höjs kapaciteten med 40 procent och väntetiderna reduceras dramatiskt. Liften har dessutom Wi-Fi och sittvärme.

Områdena i Tignes och Val d'Isère är perfekt sammanslutna med varandra, och bjuder på högklassigt skidnöje!
Klicka här för att förstora pistkartan.

After Ski Tignes

Skidåkandet står på första plats i Tignes, men här kommer after skin säkerligen heller inte korta! En rad barer, gemytliga restauranger och flera diskotek står i centrum i Tignes. Ett riktigt inneställe är ”Grizzly’s Bar” med arktisk atmosfär.

För sportiga aktiviteter finns en naturisbana i Le Lac. Dessutom kan man använda simhallen i "Le Lagon". Båda attraktionerna kan användas kostnadsfritt under giltighetstiden, om man innehar ett liftkort för 2 dagar eller längre. Den som gärna vill göra något annorlunda kan prova på isdykning i sjön i Tignes! En riktig höjdpunkt för sportintresserade har dessutom precis öppnat: "Tignespace" är ett modernt inomhussport- och konferenscenter med ett otal möjligheter. Tennisbanor, planer för basket, volleyboll, handbolls, badminton och landhockey, squashbanor, klättervägg och friidrottsområde - här på 3 500 m² lämnas inga sportönskemål ouppfyllda.

Snowpark: Tignes

Med liftkortet "Tignes - Val d´Isere" har du tillgång till ett stort funsport-utbud. Här finns bland annat "Val d'Isere Snowpark". Parken ligger på 2 300 meters höjd mellan Val d'Isère och Tignes, nära sittliften "Montblanc" vid Bellevarde. Där finns tre olika linjer, en grön, en röd och en svart, som erbjuder rails, kicker och boxar för åkare i alla nivåer. Vid liften Borsat i Val d'Isère finns dessutom en boardercross-sträcka med funslope-element. "Acticross" har diverse hinder, t.ex. en Super-Tunnel och en vågbana. Den som längtar efter en rejäl måltid efter en ansträngande dag i skidbacken kan besöka "Chill Chalet" med BBQ.

Fler möjligheter finns i Tignes skidområde, som man också har tillgång till med liftkortet. Där finns till tre olika snowparker, i form av på 2 400–2 600 meters höjd belägna stora "DC Snowpark", lilla "Gliss'Park" nere i orten och Tignes "Gletscher-Snowpark". I DC Snowpark finns totalt 16 kicker och olika rails i olika svårighetsgrader. Här står ett stort antal hinder och kicker till förfogande oavsett om du är fritidsåkare eller proffs. En riktig höjdpunkt är funktionen “Ski Movie“, där man kan filma sitt personliga hopp, till exempel vid en Big Airbag och spela upp klippet på storbild i “Swatch Cool Zone“.

Lilla Gliss Park i orten Tignes erbjuder goda träningsmöjligheter, såväl nybörjare som erfarna åkare. Här kan man testa olika banor som till exempel en boardercross-bana, en hinder-parcour och parallellslalom. Här finns även en airbag. Mellan januari och april byggs även en monster-halfpipe i Tignes, där internationella tävlingar arrangeras.

På glaciären “Grande Motte“, uppe på 3 456 meters höjd, finns Tignes glaciär-snowpark med olika kicker, rails, boxar och woops väntar på att bli utforskad av både nybörjare och proffs framför en imponerande kuliss. Hit lockas snowboardare av alla sorter, och man kan faktiskt åka här även på sommaren – och alltså fila på sina tricks året runt. Dessutom förändras linjerna regelbundet, så att man aldrig behöver tröttna på åkningen.
Klicka på kartan över snowparken för att förstora den.

Skidområdet Tignes - Val d'Isère var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Frankrike

Experttestresultat för Tignes - Val d'Isère

Testresultatet för Tignes - Val d'Isère baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,8 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Tignes

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Tignes

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.