Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Award
Kundomdömen

St. Anton

240 Antal omdömen:

98 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,8
Skidområde 9,1

Skidområde Arlberg

Information om skidområdet
Högsta punkt: 2 811 m Kabinbanor: 16
Lägsta punkt: 1 300 m Pister totalt: 302 km
Höjd skidort: 1 304 m
Pister:
130 km
Liftar totalt: 88
Pister:
121 km
Släpliftar: 28
Pister:
51 km
Sittliftar: 44 Opistade nedfarter: 200 km

Skidområde Arlberg

Skidområdet St. Anton hör, tillsammans med skidområdena Stuben, Zürs och Warth-Schröcken, till förbundet Ski Arlberg. Sedan vintersäsongen 2016/17 har skidområdena slutits samman till ett stort skidområde, tack vare liftarna Flexenbahn, Trittkopfbahn I och II samt Albonabahn 2. Flexenbahn har 47 kabiner för vardera 10 personer och förbinder Lech-Zürs med Stuben/Alpe Rauz och ersätter dagligen 120 skidbussturer. Dessutom bjuds man på en fantastisk utsikt över Klostertal tack vare stora panoramafönster. Innehavare av liftkortet "Arlberg" står därmed totalt 303 pistkilometer samt 88 liftar till förfogande!

Tack vare det stora utbudet av barnpassningstjänster och de många blå nedfarterna så passar St. Anton am Arlberg perfekt för familjer och nybörjare. Arlberg (1 300–2 811 m.ö.h.) är en av de snösäkraste regionerna i hela Alperna. Det i kombination med moderna konstsnöanläggningar garanterar utmärkta pistförhållanden. Arlberg är inte bara känt för sina välpreparerade pister, utan också som ett mecka för freeriding. Här hittar du totalt ca. 200 km djupsnönedfarter, och kan uppleva underbara puderdagar. Bergsrestaurangerna på Arlberg erbjuder dessutom kostnadsfritt Wi-Fi.

Funparken ”STANTON PARK” i Rendl-skidområdet, med kicker, rails och tables, är ett eldorado för snowboardåkare. Mer erfarna åkare kan bland annat köra den av världsmästare beprövade tävlingssträckan nedanför Kapall (2 330 meter), medan nybörjare har ett bra område vid Gampen.
Klicka här för att förstora pistkartan.

After Ski St. Anton

After skin i St. Anton är legendarisk: redan från kl. 15 börjar stämningen bland de internationella gästerna att koka! Ett rikligt urval finns och en rad skidstugor som "Krazy Kanguruh" eller "Heustadl" bjuder redan vid dalnedfarten in till att fånga de sista solstrålarna och till att skåla för en lyckad dag i backen. Ett besök på Mooserwirt bör ingen missa – after ski med kultstatus!

På eftermiddagen samlas aktiviteterna till gågatan, promenadstråket i St. Anton med många eleganta affärer, trevliga caféer och restauranger. Uppe på 2 100 meters höjd lockar Österrikes (med stjärnor betecknade) högst belägna restaurang i form av "Galzig Verwallstube" med äkta delikatesser! Fram mot kvällen går det hett till i barerna, pubarna och på diskoteken.

För den som är ute efter något mer avkopplande finns wellnesscentret Arlberg WellCom med tre simhallar, bastu- och wellnessområde. Eller varför inte besöka sport- och klättercentret arl.rock. Där finns squash, tennis och fotboll. Dessutom finns en trampolinhall samt möjligheter för isklättring på en utomhusvägg. St. Anton är inte bara känt som den "alpina skidåkningens vagga" utan hit kommer även klättrare. I skidområdet, rättare sagt vid Rendl, finns även Tyrolens enda anläggning för vinterklättring: den är 850 meter lång och säkrad med stålvajrar och erbjuder även vackra panoramautsikter.

En annan höjdpunkt är den 4,4 km långa naturliga kälkbacken med en höjdskillnad på 500 meter. En tur med kälke längs den slingriga sträckan tar ca 15 minuter. Den som vill upptäcka naturen till fots har ca 80 km vintervandringsleder att utforska.

Snowpark: STANTON SNOWPARK St. Anton

"STANTON PARK" ligger inbäddat i det ofattbart vackra landskapet vid Arlberg, närmare bestämt vid bergstationen Rendl och kan nås optimalt tack vare två liftar. Det goda läget precis vid Rendl-terrassen, gör att man bekvämt kan kolla in andra åkare, och ta en paus mellan åken. Tack vare events som Acroba Progression Tour, som 2015 gjorde sitt första stopp någonsin i Europa, hör parken till en av de viktigaste i snowboardscenen.

"STANTON PARK" har ett riktigt bra utbud, fördelat på tre areas med olika svårighetsgrader (beginner, advanced och pro). Hindren består t.ex. av olika rails och boxar, kickers på upp till 15 meter, pipes, en wall ride och en big tube. Huvuddesignern René Friedl och hans team har jobbat hårt för att erbjuda en riktig höjdarupplevelse i parken och inte göra någon åkare besviken.

Förutom "STANTON PARK" erbjuder skidområdet också en funslope med vågor, velodromkurvor, speedbost samt två High Fices med ljudeffekter. Här kan man ha riktigt skoj, utan att vara någon som helst skidexpert. Den roliga pisten är belägen i Galzig.

Den som besöker andra skidområden i regionen behöver inte avstå från freestyle-åkning. I både Lech och vid Sonnenkopf finns snowparker. Snowparken Lech am Arlberg har tre olika linjer, inklusive mini-kicker för barn, och Alpernas kanske bästa triplekicker-linje. Vid Sonnenkopf får nybörjare verkligen valuta för pengarna: I Beginner-Funpark finns fem Medium-Parkhinder samt en kickerlinje (3–5 meter).
Klicka på kartan över snowparken för att förstora den.

Skidområdet Arlberg var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike

Experttestresultat för Arlberg

Testresultatet för Arlberg baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,7 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i St. Anton

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde St. Anton

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar