Kundomdömen

Pas de la Casa

44 Antal omdömen:

90 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,5
Skidområde 8,9

Skidområde Grandvalira

Information om skidområdet
Högsta punkt: 2 640 m Kabinbanor: 6
Lägsta punkt: 1 710 m Pister totalt: 210 km
Höjd skidort: 2 080 m
Pister:
100 km
Liftar totalt: 71
Pister:
77 km
Släpliftar: 37
Pister:
33 km
Sittliftar: 28

Skidområde Grandvalira

Med liftkortet ”Grandvalira” står 210 km pister till förfogande, vilka är anslutna genom 71 liftar. Här erbjuds Europas största skidområde utanför Alperna, vilket har uppstått genom sammanslutningen av områdena Pas de la Casa/Grau Roig och Soldeu/El Tarter.

Med utgångspunkt från Pas de la Casa har du genom flera sittliftar direkt tillgång till skidområdet, som knappast kan överträffas när det gäller mångfald. Även för nybörjare finns ett mycket stort utbud av lätta nedfarter vilket gör att samma pist knappast måste köras två gånger per dag. De många offpist-möjligheterna och de unika puckepistparcouren är dock avsedda för erfarna åkare. Funparkerna, boardercross-sträckorna och FIS-tävlingssträckorna är också lockande för proffsen. En av de fyra funparkerna är dessutom försedd med strålkastarbelysning och håller öppet till långt in på kvällen.

Överallt i skidområden finns Wi-Fi-hotspots, så att du har tillgång till internet. Sedan februari 2019 ger liftkortet Grandvalira också tillgång till skidområdet Ordino Arcalís med ytterligare 30 pistkilometer och 15 liftar.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Pas de la Casa

I Andorras största skidområde erbjuds självklart också kvällsskidåkning. Och i Grandvalira finns till och med två kvällsskidområden: det större av dem ligger i Pas de la Casa, där nedfarten "Tubs" håller kvällsöppet för skidåkning. 4-stolsliften "La Solana" leder dig upp till startpunkten för den ca 1,5 km långa nedfarten, märkt med blå svårighetsgrad, och med skidnöje för både stor och liten.

På kvällen kan man också ägna sig åt skidåkning en bit utanföra Soldeu, där kvällsskidområdet i Le Peretol (1 960 m.ö.h.) är beläget. Här sköter släpliften Peretol transporten vid en ca 500 meter lång med strålkastare upplyst nedfart, där snowparken "Sunset Park Peretol" finns. Det stora freestyleområdet är inte direkt sammanknutet till övriga pister i Grandvaliras skidområde, men kan nås via en dalgata. Här kan ägna sig åt sent skidnöje tisdag och torsdag varje vecka, kl 17–22.

After Ski Pas de la Casa

I Pas de la Casa är after skin en livlig historia, inte minst tack vare låga priser och den festglada publiken. Många barer ligger bara ett stenkast från varandra och nås bekvämt till fots. Här finns allt från genuina pubar till finare barer – i Pas de la Casa kan alla gäster festa efter tycke och smak! Nyligen öppnade Cala Bassa beach Club (CBbC) – en av Ibizas populäraste strandklubbar – här i snön i Grandvalira, med medelhavskök, liggstolar och DJ's på menyn. En annan rekommendation är Iglu Bar vid sittliften Pic Blanc. Hotellet, som är byggt helt i snö, är en högst ovanlig after ski-bar med avslappnad atmosfär. Även vad gäller kulinariska upplevelser ges valuta för pengarna. Välj och vraka bland de många restaurangerna som serverar både regionala och internationella specialiteter.

Den som vill vara aktiv vid sidan av pisten har ett brett utbud av fritidsaktiviteter att välja emellan: från snöskoter och häst och släde till paintball och snöskovandringar och turer med snow bike. I de omgivande byarna kan man t.ex. ägna sig åt ziplining i Canillo, koppla av på wellnesscentret i Soldeu eller njuta av den fantastiska utsikten från en helikopterrundtur. Oavsett vad du förväntar du av din semester kommer du inte att bli besviken.

Snowpark: El Tarter Snowpark Pas de la Casa

För freestyleåkare är skidområdet i Grandvalira ett sant paradis. Här står tre funparker till förfogande - däribland den enda kvällsöppna parken i Andorra.

Snowparken El Tarter har satt ribban för snowparkaction i Andorra. Förutom diverse hinder och en kickerline, har parkpersonalen från Coliflor Freestyle också en Freestyle Academy som är öppen varje dag. I snowparken Xavi i Grau Roig står kicker och jibb-element till förfogande. Och Sunset Park Peretol är en kvällspark med belysning som är öppen kvällstid från tisdag till söndag. Här står tre olika linjer med kicker och rails samt en Bag Jump till förfogande för alla våghalsiga freestyleåkare.

Klicka på kartan över snowparken för att förstora den.

Skidområdet Grandvalira var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Andorra

Experttestresultat för Grandvalira

Testresultatet för Grandvalira baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,4 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Pas de la Casa

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Pas de la Casa

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter