Kundomdömen

Berchtesgaden

2 263 Antal omdömen:

95 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,8
Skidområde 8,0

Skidområde Region Berchtesgaden

Information om skidområdet
Högsta punkt: 1 800 m Kabinbanor: 2
Lägsta punkt: 630 m Pister totalt: 44 km
Höjd skidort: 573 m
Pister:
25,5 km
Liftar totalt: 31
Pister:
14 km
Släpliftar: 23
Pister:
4,5 km
Sittliftar: 6 Opistade nedfarter: 6 km

Skidområde Region Berchtesgaden

"Region Berchtesgaden" erbjuder sina gäster sex skidområden, sammanbundna i liftkortet med samma namn: här finns sammanlagt 44 pistkilometer på mellan 630–1 800 meters höjd och 30 liftar, däribland den moderniserade Jennerbahn-liften!

För familjer passar de trevliga pisterna vid Hochschwarzeck bra. Den 6 km långa dalnedfarten från Rossfeld (1 x lifttur upp till Rosseld per dag ingår) till Oberau är tack vare den lätta nivån perfekt för nybörjare (endast möjlig att åka vid tillräcklig snömängd). Speciellt i skidområdet Jenner kan både skidåkare och rodel- och vandringsfans njuta av området: från och med säsongen 23/24 kan de flesta liftar också användas till fots. Snowboardåkare har en naturlig samlingspunkt vid Götschen, där en snowpark finns.

Tack vare världscupbackar och som populär värdort för VM i rodel, bob och snowboard har regionen ett internationellt rykte. Skidområdet Zinkenlifte erbjuder till och med möjlighet till att åka i pisterna grannliggande Österrike. Med liftkortet kan du upptäcka ett skidområde per dag.

I orten finns flera områden med tillgång till Wi-Fi Hotspots.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Berchtesgaden

I Tyskland ger sig många skidåkare ut i pisterna även kvällstid, i utvalda pister som lyses upp för kvällsskidåkning. Det gäller också för regionen Berchtesgaden, där en rad kvällsskidområden håller öppet under vissa bestämda tider. I skidområdet Götschen är kvällsnedfarten vid trestolsliften Götschenkopfbahn öppen för kvällsskidåkning varje fredag kl 18 till 21. Här erbjuds skidåkning kvällstid längs hela 1,8 upplysta pistkilometer.

After Ski Berchtesgaden

After skin i Berchtesgaden erbjuder varje gäst något som passar smaken: här finner du både sällskapliga stugaftnar och romantiska kvällar med häst och släde. I barerna festas det, medan restaurangerna lockar med ett utsökt kulinariskt utbud. I diskoteken görs i sin tur natten till dag!

Förutom detta erbjuds en rad aktiviteter som vintervandringar, fackelvandringar och guidade utflykter genom det härliga landskapet runt Watzmann. Med liftkortet Region Berchtesgaden kan man dessutom kostnadsfritt använda den kurviga kälkbanan vid Obersalzberg, som man når enkelt med linbana (väderberoende). Till Watzmann-Therme, med diverse avkopplande behandlingar på en yta av 900 m², ges rabatterat inträde.

Snowpark: Snowpark Ski- und Snowboardzentrum Götschen Berchtesgaden

Berchtesgadener Land erbjuder goda möjligheter till att komma loss med åkningen både på sommaren och i vintern. I regionen finns "Ski- und Snowboardzentrum Götschen" där man kan träna vid sidan av världseliten inom vintersport och spana in hur de åker.

Rasande snabba nedfarter och ett snowboardparadis med halfpipe kompletterar utbudet och lockar till att testa olika hopp eller njuta av djupsnö. Den som hellre vill kolla in när andra åker kan besöka något av de många skid- och snowboardevenemangen i Berchtesgaden. Under de spektakulära åken och freestyle-tävlingarna visar proffsen upp sig. Om du gillar högt tempo är du på rätt plats här!

Skidområdet Region Berchtesgaden var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Tyskland

Experttestresultat för Region Berchtesgaden

Testresultatet för Region Berchtesgaden baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(3 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Berchtesgaden

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Berchtesgaden

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter