Kundomdömen

Berchtesgaden

2 263 Antal omdömen:

95 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,8
Skidområde 8,0
Pistkarta
Region Berchtesgaden
Information om skidområdet
Region Berchtesgaden
Högsta punkt: 1 800 m
Lägsta punkt: 630 m
Höjd skidort: 573 m
Liftar totalt: 31
Släpliftar: 23
Sittliftar: 6
Kabinbanor: 2
Pister totalt: 44 km
Pister:
25,5 km
Pister:
14 km
Pister:
4,5 km
Opistade nedfarter: 6 km

Skidresor Berchtesgaden – en av Tysklands vackraste regioner!

Berchtesgaden

Berchtesgaden är beläget på 573 meters höjd i den sydöstra delen av Oberbayern och gränsar direkt till Österrike. Orten erbjuder allt som man kan vänta sig av en lyckad vintersemester: byns romantiska kuliss med två markanta kyrktorn, ett brett sport- och fritidsutbud samt Watzmann-Therme med "helande grottor" som avkoppling efter en upplevelserik dag. Därtill kommer det typiskt bayerska köket, med specialiteter som fläskstek och ”krustenhaxe”. En kulturell favorit är kungaslottet och slottsmuseet, som omger marknadsplatsen.

För nybörjare finns fina erbjudanden i Berchtesgaden: här finns möjlighet att boka till paketet "Learn to Ski". Detta består av 3 dagars (12 timmar) skidskola och 6 dagars hyresutrustning i form av BASIC Ski Komplettset. Här erbjuds en god startmöjlighet för skidåkning, och tillgång till sex olika skidområden!

Berchtesgadener Land

Framför den imponerande panoramautsikten över Watzmann-massivet (2 713 meter) och i nationalparken Berchtesgaden ligger romantiska Berchtesgadener Land. Omgärdat av den 2 000 - 2 700 meter höga bergskedjan erbjuder regionen i Oberbayern lugn och idyll. De sex skidområdena garanterar något för varje vintersportares smak: Jenner är framför allt anpassat för avancerade åkare, Hochschwarzeck lockar särskilt familjer med barn och Götschen är idealiskt för snowboard-äss. Berchtesgadener Land har ett internationellt rykte tack varje dess världscupbackar och som arrangörsort för VM i rodel, bob och snowboard.

Resa Berchtesgaden

  • Tåg: Berchtesgaden (i orten)
  • Flyg: Salzburg (ca. 25 km), Innsbruck (ca. 160 km), München (ca. 195 km)

Boenden i Berchtesgaden

Karta Förstora

Sök…

: Skidresor Berchtesgaden

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar

Loading...
StickyNewsletter