Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen

Skidområden Tyskland

Skidområden Tyskland

Till Tyskland hör bara en liten del av Alperna, sett till ytan, men landet är trots detta en stor vintersportnation med en lång tradition.

Själva hjärtat av de bayerska Alperna är Zugspitze som med 2 962 meter är Tysklands högsta berg. På Zugspitze-platån ligger Tysklands enda glaciär-skidområde.

De olympiska vinterspelen år 1936 ägde rum i Garmisch-Partenkirchen. En annan vintersportort med lång tradition är Oberstdorf. Båda orterna är kända såväl genom världscupstävlingar som genom Vierschanzentournee, den tysk-österrikiska backhopparveckan.

I de tyska medelhöga bergsområdena finns också en rad mindre skidområden. De medelhöga bergsområdena ökar tendensiellt i höjd och utbredning från norr till söder. Den högsta toppen är Feldberg i Schwarzwald med 1 493 m, följt av Großen Arber i Bayerischer Wald (1 456 m).

After Ski Tyskland

After-skin i Tyskland lockar med en rikt utbud av sportiga aktiviteter som snöskovandringar, rodel, turer med häst och släde, skridskoåkning m.m. För avkoppling står flera stora termalbad med mångsidiga utbud av wellness till förfogande, t.ex. Aquaria Oberstaufen, Vitaltherme Oberstdorf och Watzmanntherme Berchtesgaden. Södra Tyskland är kulturellt sett ett mångsidigt landskap. Här värdesätts traditionella fester och vilda vintervanor. En rad slott, kyrkor och kloster kan besökas.

Den som är intresserad av jordnära aktiviteter kan besöka ett ölbryggeri, ett enzianbränneri (snapsbränneri) eller upplevelsegruvan i Berchtesgaden. Vid pisterna finns snöbarer och genuina stugor, i dalarna finns restauranger och värdshus, barer och diskotek. Till de sydtyska specialiteterna hör kött- och stekrätter, soppor, knödelrätter och desserter. Något som utmärker Bayern är ”brotzeit”, en saftig måltid, under vilken gärna vitkorv och brezel avnjuts (stora, mjuka och salta kringlor).

Utflyktsmål Tyskland

Tyskland är ett land fullt av attraktioner. Landets många och omväxlande sevärdheter lockar turister från hela världen. Eftersom Tysklands skidområden inte bara är belägna i landets södra delar, utan även i till exempel Thüringen, Sachsen eller Nordrhein-Westfahlen, finns det mängder av utflyktsmål. Många städer har välbevarade äldre stadsdelar, här finns spännande storstäder som München, Berlin, Dresden, imponerande slott, religiösa byggnader, intressanta museer och idylliska sjöar. Det finns oändligt mycket att upptäcka.

Vid Tysklands mest berömda slott – Neuschwanstein i Allgäu – kan man gå i tyska adelssläkters fotspår. Eller upplev hur släkten Hohenzoller levde på slottet Sanssouci i Potsdam. I borgen Wartburg, belägen på ett berg vid staden Eisenach, kan man gå i Martin Luthers fotspår. Residenset i Würzburg, det stora barockslottet i Ludwigsburg, Burg Hohenzollern i Badem-Württemberg eller fästningen Königstein i Nationalparken Sächsische Schweiz - listan tar aldrig slut.

Ytterligare en inblick i livet förr får man i de äldre stadsdelarna i flera tyska städer. Strosa till exempel genom Freiburgs gator längs Freiburger Bächle-bäckarna. Eller upptäck barockstaden Heidelberg. Nürnberg, Garmisch-Partenkirchen och Leipzig har också sevärda historiska stadskärnor.

För kulturintresserade finns ett stort utbud av museer. Från det kända UNESCO-världsarvet museiön, till det Berlins judiska museum eller Stuttgarts bilmuseum till tyska museet i München – världens största vetenskaps- och teknikmuseum. Eller låt dig hänföras av landets pampiga religiösa byggnader – till exempel kyrkan Frauenkirche i Dresden. Den återuppbyggdes först 2005 efter att ha förstörts i andra världskriget. Freiburger Münster är staden Freiburgs landmärke, medan Ulmer Münster inte bara är Ulms landmärke – dess kyrkotorn är också världens högsta (161,53 meter).

Till den som fascineras av naturen rekommenderar vi ett besök vid Bodensee med sina öar Mainau och Reichenau, sjön Chiemsee med ön Herreninsel eller sjön Königsee i Berchtesgadener Land. På Brocken, Harz högsta berg, eller Zugspitze, Tysklands högsta berg finns det vackra områden för vandrare.

Barnfamiljer uppskattar särskilt Tyskland för sina många nöjesparker. I Legoland kan man gå på upptäcksfärd genom en minityrvärld och i Europa-Park i Rust finns 16 temavärldar. I närheten av Berlin går det faktiskt att göra en avstickare till tropikerna: där ligger "Tropical Islands" med en yta på 66 000 kvadratmeter.

Orter i Tyskland

Karta Förstora

Ort (region) Höjd ort Skidområde Pister Höjd skidområde
Frånupp till
Bad Reichenhall (Berchtesgadener Land)
473 m Region Berchtesgaden 49 km 630 - 1 800 m
Berchtesgaden (Berchtesgadener Land)
573 m Region Berchtesgaden 49 km 630 - 1 800 m
Bischofsmais (Bayerischer Wald)
700 m Geißkopf 8 km 840 - 1 121 m
Garmisch-Partenkirchen
708 m Garmisch-Classic, Zugspitze 60 km 740 - 2 720 m
Hinterzarten (Schwarzwald)
893 m Skilifte Hochschwarzwald 10,5 km 924 - 1 200 m
Oberstaufen (Allgäu)
791 m Oberstaufen 53 km 750 - 1 708 m
Ramsau (Berchtesgadener Land)
670 m Region Berchtesgaden 49 km 630 - 1 800 m
Schönau am Königssee (Berchtesgadener Land)
630 m Region Berchtesgaden 49 km 630 - 1 800 m
Viechtach (Bayerischer Wald)
450 m St. Englmar 11,6 km 720 - 1 030 m
Winterberg
660 m Winterberg 27,5 km 630 - 820 m

Boka säkert med SnowTrex-fördelar