Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Kundomdömen

Winterberg

233 Antal omdömen:

95 % Rekommendationsnivå:

Ort 8,2
Skidområde 7,8

Skidområde Winterberg

Information om skidområdet
Högsta punkt: 820 m Kabinbanor: 0
Lägsta punkt: 630 m Pister totalt: 27,5 km
Höjd skidort: 660 m
Pister:
14 km
Liftar totalt: 24
Pister:
12 km
Släpliftar: 11
Pister:
1,5 km
Sittliftar: 13

Skidområde Winterberg

"Skiliftkarussell Winterberg" (liftkortet har samma namn) erbjuder dig härligt skidnöje med runt 27,5 pistkilometer i områdena Bremberg, Herrloh, Kappe, Kahler Asten och Poppenberg. De yngre vintersportfantasterna och nybörjare har möjlighet att göra sina första åk på skidor vid de enklare pisterna, eller gå loss i någon av rodelbackarna. För riktiga åkare är med säkerhet slalombranten, som är den brantaste nedfarten norr om Alperna, en riktig utmaning.

I "Skikarussell Altastenberg" (liftkortet har samma namn) kan du njuta av de lättöverskådliga och idylliska 11 pistkilometerna. För de minsta finns ett barnland med transportband, och FIS-slalombacken lockar i sin tur de äldre åkarna. Omkring Winterberg kan du åka i diverse skidområden och uppleva omväxlingsrika skiddagar!

Med kortet "Wintersport-Arena Card" får du tillgång till ca 66 omväxlande pistkilometer. Hit hör bland annat Postwiese Neuastenberg, skidområdet Willingen, "skidkarusellen" Altastenberg och Winterberg, Snow World Züschen, vintersportparken Sahnehang, Bödefeld Hunau samt skidområdet Ruhrquelle.

Från och med säsongen 2016/17 erbjuds ännu mer komfort och kortare väntetider tack vare en ny 4-personerssittlift med påstigningsband vid Käppchen. Dessutom har 6-personerssittliften vid Brembergkopf utrustats med påstigningsband.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Winterberg

Trots att Skiliftkarussell Winterberg ligger i mellersta Tyskland i Nordrhein-Westfalen är området faktiskt Tysklands största kvällsskidområde. Här får kvällspigga skidåkare verkligen valuta för pengarna. Totalt 9 liftar och 2 transportbandsliftar förlänger sina öppettider till efter solnedgång, och möjliggör skidåkning i 14 strålkastarförsedda nedfarter. Alla är försedda med snökanoner och alltså snösäkra. Här erbjuds alltså nästan gränslöst mycket nöje på skidbergen Herrloh, Poppenberg, Bremberg och Sürenberg. Många stugor har dessutom öppet till sent på kvällen, så att man både kan festa och dricka och äta gott. Den som inte vill missa detta nöje ska bege sig till Skiliftkarussell Winterberg tisdagar eller fredagar mellan kl 18.30–22.

After Ski Winterberg

Kvällstid är det drag i de traditionella pubarna, de häftigaste barerna och de många skidstugorna i Winterberg. Den som vill festa bör inte missa "Dorf Alm". Yngre publik samlas gärna på diskoteket "Tenne". Även den irländska puben "The Blackwater" är värt ett besök. Med omkring 45 skidstugor och över 40 barer, diskotek, klubbar och restauranger blir det garanterat inte långtråkigt i denna vintersportort. En klassiker är "Möppi’s-Hütte" och skidstugan "Rauher Busch", som framför allt rekommenderas i samband med elljusåkning.

Med en kopp kaffe på "Café Engemann" eller en dog bit mat på "Hexenhaus" får man en lite lugnare och mysigare upplevelse. För den som vill njuta av den vackra utsikten över bergen finns en panoramarestaurang. Njut kvällstid av en avslappnad atmosfär tillsammans med ett glas vin eller fartfylld after ski och festa till sent in på natten, här finns det något för varje smak!

Snowpark: Shreadland Snowpark Winterberg

Shreadland Snowpark på Postwiese i Neuastenberg, bara några minuter från Winterberg, erbjuder, för ett vara skidområde norr om Alperna, unika åkupplevelser för framförallt erfarna åkare, men även för nybörjare. Förutom Easy Line med straight-box, rail, tube och kicker finns också en Jib Line med Flat-Boxar, tubes i alla möjliga varianter samt flera Straight & Down-Rails. För den som vill ha ännu fler upplevelser finns också Profi-Line med 12 meters Down-Rail, Rainbow-Box, Up-Rail och många fler hinder!

Skidområdet Winterberg var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Tyskland

Experttestresultat för Winterberg

Testresultatet för Winterberg baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(3,2 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Winterberg

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Winterberg

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar