Hitta ditt skidområde
Hitta det skidområde som passar dig bäst!
  1. Fyll i de kriterier som är viktiga för dig.
  2. I sökresultatet ser du våra förslag på skidområden som passar optimalt efter dina önskemål.
Om Skidområdet
alla alla
alla alla
alla
Skidområde särskilt anpassat för
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Övrigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
inte viktigt
Reseuppgifter
alla
Ditt val
Skidområdets storlek: alla Nybörjare: inte viktigt Snowpark: inte viktigt Reslängd: Exakt som angivet
Skidområdets högsta punkt: alla Freeriders och experter: inte viktigt Liftar och bergbanor: inte viktigt Land: alla
Längdskidspår i km: alla Kundomdömen: alla Pris per person: alla
Familjer och barn: inte viktigt After ski: inte viktigt Resedatum : alla
Ett fel har uppstått. Vänligen kontrollera de uppgifter du angett och försök igen. Ett fel uppstod vid sökningen
Kundomdömen

Ramsau

227 Antal omdömen:

94 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,0
Skidområde 7,8
Information om skidområdet
Region Berchtesgaden
Högsta punkt: 1 800 m
Lägsta punkt: 630 m
Höjd skidort: 670 m
Liftar totalt: 31
Släpliftar: 23
Sittliftar: 6
Kabinbanor: 2
Pister totalt: 49 km
Pister:
25,5 km
Pister:
19 km
Pister:
4,5 km
Opistade nedfarter: 1 km

Skidområde Region Berchtesgaden

Skidområde Region Berchtesgaden

I "Region Berchtesgaden" finns sex skidområden, som man får tillgång till genom liftkortet med samma namn: här finns ca 50 pistkilometer belägna på mellan 630–1 800 meters höjd och 30 liftar, samt den nya liften Jennerbahn!

Bara 2 km från Ramsaus bycentrum ligger skidområdet Hochschwarzeck, som med sina mysiga backar framförallt lockar familjer. Den 5 km långa dalnedfarten är ett rent pistnöje för både stora och små. Den 6 km långa dalnedfarten från Rossfeld till Oberau är tack vare den lätta nivån perfekt för nybörjare (endast möjlig att åka vid tillräcklig snömängd).

Snowboardåkare träffas vid Götschen, där en boarderpark med en 120 meter lång halfpipe finns. Mot bakgrund av världscupbackar och uppskattade arrangemang för VM i rodel, bob och snowboard har regionen ett internationellt rykte! Skidområdet Zinken erbjuder till och med möjlighet till att åka pisterna till grannliggande Österrike. Med liftkortet kan du utforska ett skidområde per dag.

Observera: Skidområdet Jenner avslutar vintersäsongen redan 2022-03-14, på grund av renoveringsarbeten.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Ramsau

Även i Tyskland erbjuds skidåkning kvällstid. I flera skidområden i de bayerska föralperna ges möjlighet till kvällsskidåkning i upplysta nedfarter. Från Ramsau kan man ta sig till en rad attraktiva kvällsnedfarter i Berchtesgaden-regionen. Till exempel finns ett kvällsskidområde i Götschen, där nedfarten vid trepersonersliften Götschenkopfbahn håller öppet varje fredag kl 18–21.30. Här kan man gå loss längs en ca 1,8 km lång upplyst pist. Skidområdet Rossfeld ligger lite längre bort, och där finns en ca 1 km lång upplyst nedfart vid släpliften Großer-Lift, som håller öppet för kvällsåkning varje onsdag kl 18–21. På torsdagar är man dessutom välkommen att utöva kvällsskidåkning i Skiarena Obersalzberg.

After Ski Ramsau

I Ramsau kan du, efter en upplevelserik dag i backen, koppla av med en vintervandring eller i någon av caféerna eller restaurangerna. En riktig upplevelse är att ta en tur med häst och släde genom den vintriga nationalparken till utfodringsställen för vilda djur (start vid nationalparksinformationsplatsen vid Hintersee). För den som vill ha lite mer action kan vi rekommendera att testa naturrodelbanan Hirscheckblitz vid Hochschwarzeck. Här kan du gå loss längs en sträcka på 2,3 km och en höjdskillnad av 400 meter.

Sammanfattningsvis finns något för alla i Berchtesgadener Land: trevliga kvällar i stugorna eller romantiska kvällar på tu man hand. I barerna väntar festande och restaurangerna lockar med ett utmärkt kulinariskt utbud. Dessutom erbjuds en rad aktiviteter som vintervandringar och guidade utflykter genom det härliga landskapet omkring Watzmann samt fackelvandringar. Med liftkortet Region Berchtesgaden kan man dessutom kostnadsfritt använda den kurviga rodelbanan vid Obersalzberg, som man når enkelt med linbana (väderberoende). Till Watzmann-Therme, med diverse avkopplande behandlingar på en yta av 900 m², ges rabatterat inträde.

Snowpark: Snowpark Ski- und Snowboardzentrum Götschen Ramsau

Berchtesgadener Land erbjuder goda möjligheter till att komma loss med åkningen. Ungefär 8 km från Ramsau ligger "Ski- und Snowboardzentrum Götschen" där man kan träna sida vid sida med världseliten inom vintersport, och spana in hur de åker. Rasande snabba nedfarter och ett snowboardparadis med halfpipe kompletterar utbudet och lockar till att testa olika hopp eller njuta av djupsnö.

Den som hellre vill kolla in när andra åker kan besöka något av de många skid- och snowboardevenemangen i närbelägna Berchtesgaden. Under de spektakulära åken och freestyle-tävlingarna visar proffsen upp sig. Om du gillar högt tempo är du på rätt plats i Berchtesgadener Land!

Skidområdet Region Berchtesgaden var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Tyskland

Experttestresultat för Region Berchtesgaden

Testresultatet för Region Berchtesgaden baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(3 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Ramsau

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Ramsau

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.

Boka säkert med SnowTrex-fördelar