Nyhetsbrev

Skaffa fördelar genom att registrera dig för nyhetsbrevet!

Ytterligare reseinformation

Skid- och snowboardlektioner

Skid och snowboardlektioner

För många resmål erbjuder vi skid- och snowboardlektioner, som arrangeras av lokala skidskolor på plats. Dessa hålls i regel på landets eget språk och på engelska. Lektionerna omfattar 2 till 20 timmar, fördelat på 1 till 6 dagar. Undervisningen sker under för- eller eftermiddag i små grupper, med mellan 4 - 12 deltagare. Exakta tider för lektionerna bestämmer skidskolan. För att ha tillräckligt med tid till att dra nytta av de nya kunskaperna, ges undervisningen om möjligt i början av veckan. Det kan inte garanteras att barnskidlektionerna – om de erbjuds under bokningsprocessen – genomförs vid samma tidpunkter som vuxenskidlektionerna. Om småbarn besöker en skidskola tillkommer i vissa orter kostnader för ett liftkort.

Om vi inte erbjuder några lektioner, eller om du inte hittar någon som passar dig, kan du kontakta skidskolan på plats och reservera din plats efter egen smak. Om inga lektioner är valbara under bokningsprocessen, kan du reservera plats hos lokala skidskolor efter tycke och smak. I många orter har vi dessutom samarbeten med partnerskidskolor där du kan få mellan 5–15 % rabatt på skid- och snowboardlektioner på plats. Om vi erbjuder rabatter så är detta utskrivet som en inkluderad tjänst för erbjudandet.

Om du bokar skidlektioner genom oss, vänligen ange din erfarenhetsnivå i bokningsprocessen. Nivåerna skiljer sig åt enligt denna tabell:

Skidor Snowboard

Nybörjare

Debutant på skidor

Nybörjare

Debutant på snowboard

Nivå 1 - nybörjare med viss skidvana

Säker åkning i blåa backar

Nivå 1 - nybörjare med viss vana

1 till 2 veckors erfarenhet av snowboard
Blåa och röda pister körs på ett säkert sätt

Nivå 2 - vana skidåkare

Säker åkning i blåa och röda backar

Nivå 2 - vana åkare

3 veckors eller mer erfarenhet från snowboardåkning
Kan åka kontrollerat i alla backar

Nivå 3 - avancerade skidåkare

Kan åka kontrollerat i alla backar